Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja
Olen leivän suurkuluttaja. Se on ravintoni perusta.
Syntyperäisenä Etelä-Karjalaisena sanon että aito kohotettu ohrarieska, esim. Pullin leipomon tekemänä on täydellisyyttä. Täällä pohjoisessa rieskan nimellä myytävät haljut ja mauttomat lätyt ovat leipomoiden tekeminä poikkeuksetta perseestä. Hyi.
Vaimon kotiseudulla Hämeessä myytävä rievä esim. Linkosuon tekemänä, on erinomainen ohrarieskan korvaaja. Ainoa ero on että ohran tilalla käytetetään melko usein kauraa. Koostumus, ulkonäkö ja lähes makukin on kuitenkin sama.
Paahtoleivistä paras on Lidlissä myytävä Rivercote Sliced bread, (aiemmalta nimeltään Sondey Toast) Paahdettuna täydellinen maku ja koostumus, lisäksi pitkä säilyvyys ja halpa hinta ovat plussaa.
Ruisleipä rintamalla voiton vie Ämmänleivän eräs ruisleivistä joka on niin harvinainen täällä Kuusamossa etten muista sen nimeä eikä kotisivutkaan sitä kerro. Tämän leivän korvikkeena menee Taivalkosken leipomon Ruisvarras tai Oululaisen Jälkiuunileipä.
Kaupoissa myytävät ja paistetut, mutta ulkomailla leivotut patongit ovat poikkeuksetta vitun hyviä, samoin Lidlin paistopistteen vaaleat sämpylät.
Ulkomailla parhaat leivät tehdään ehdottomasti Kreikassa. Jokaisesta korttelileipomosta voi ostaa maistuvaa tuoretta leipää.
Täällä Suomessa saa välillä hakemalla hakea syötävää leipää. Ruispalat sun muu paska ei vaan meikäläisen mahaan uppoa.
Siiskosen leipomon kauraleipä. Muut kauraleivät ei pärjää sille mitenkään. Siihen ku laittaa paljon margariinia ja juustoa ja syö oluen kanssa ni voi jessus jee.