Kirjoittaja
|
Arvostele viimeksi syömäsi juusto
|
vvaurio
1135 viestiä
|
#1 kirjoitettu
12.04.2014 02:21
S-Marketista ostin Chili-kermajuustoa.
Mieluummin olisin toki syönyt chilillä maustettua goudaa tai cheddaria tai kenties jopa appenzelleriä. Mutta näitä ei valikoimissa ollut!
Eni vei, ihan hyvän makuista juustoa sinänsä, chili tuo kivasti pikantin lisämaun yleensä hiukan mitäänsanomattomaan kermajuustoon. Ei mitään juustojen parhaimmistoja, mutta on niitä huonompiakin juustoja syöty.
7/10.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Kostiainen
P. M.
Kostiainen
Project
6876 viestiä
|
#2 kirjoitettu
12.04.2014 14:21
Jossei pizzan päällä olevaa juustoa lasketa niin viimeeksi olen vetänyt fetaa. Täydellinen maku ja koostumus. Sopivan suolaista. 5/5
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
buranaC
5116 viestiä
|
#3 kirjoitettu
12.04.2014 15:44 Muok:12.04.2014 16:36
Jotain vuohenjuustogoudaa ostin joku aika sitte, maultaan erittäin jeba, koostumukseltaan ehkä miu makuun liian kova ja mureneva. Tuoreen patongin täytteenä kuitenkin loistavaa. 4/5
"kuitengin" 16:36 12.04.2014
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Goatsemencommando
18200 viestiä
|
#4 kirjoitettu
12.04.2014 15:49
Valio Edam.
Toimii.
5/5
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Abyssium
666 viestiä
|
#5 kirjoitettu
13.04.2014 04:50
Olter manni
täyteläinen
5/5
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
vvaurio
1135 viestiä
|
#6 kirjoitettu
13.04.2014 05:47 Muok:13.04.2014 05:49
Okei, en nyt silleen odottanutkaan et jengi alkais hehkuttaa jotain casu marsua täällä, mut oikeesti... edam, oltermanni? Jotain tasoa hei.
Vaikka mikäs siinä, jos tykkää pahvin makusesta juustosta. Ja oltermanni on vähän niinku lasten karkkijuusto. Mut mikäs siinä, jos tykkää.
vvaurio muokkasi viestiä 05:47 13.04.2014
Edam on kyl ihan hyvä ruuanlaittoon. Niinku johonki uunimakkaroiden väliin tungettavaks tai juustoraasteena jossai emmätiiä, makaroonilaatikossa? Mut se on vähän eri asia koska sillon se saa makua ruuasta jonka seassa se kypsennetään. Sellasenaan leivän päällä on sama ku lappais leivälle pahvia...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
vvaurio
1135 viestiä
|
#7 kirjoitettu
13.04.2014 09:13 Muok:13.04.2014 09:14
Eilen tuli ostettua Valion Salaneuvosta kun tuossa lähikaupassa on juustovalikoima kohtuu surkea ja tämä on paras vaihtoehto mitä löytyy.
Ja totta puhuakseni ostan itsekin kyllä aika usein näitä halpisjuustoja, kun hyvät juustot tuppaavat maksamaan ainakin tuplasti enemmän, enkä ole rahasta tehty. Tosin yritän kyllä aina ottaa vähintään jotain goudaa - edam jääköön ruuanlaittoon. Emmental on taas jotenkin niin ylitsevuotavan hapan - johonkin leipiin se sopii, niinkuin vaikka johonkin tonnikala-tomaatti-voileipiin, mutta ei kyllä joka paikkaan. Gouda on paljon notkeampi ja monikäyttöisempi, taipuu paremmin eri makujen seuraksi.
Palatakseni Salaneuvokseen... tämä juusto on vähän niinkuin kompromissi mauttomien perusjuustojen ja parempien, maukkaampien juustojen välillä. Gouda "suomalaiseen makuun", ikään kuin. Niin sanotusti. Ja hyvä puolihan siinä on että sitä yleensä löytää pikku lähimarketeistakin, missä ei mitään hienompia juustoja ole.
Eli ei taaskaan mitään huippupisteitä kyllä tällä saavuteta. Ei tosin ihan mikään täys susipaskakaan. Annettakoon 6/10
vvaurio muokkasi viestiä 09:13 13.04.2014
Polar on kyllä ihan ok kanssa, ihan syötävä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#8 kirjoitettu
13.04.2014 10:20 Muok:13.04.2014 14:57
Ostin hulluita päiviltä manchegoa! Ime veezay sitä!
9/10
Lidlin 12kk vanha gouda on myös tällähetkellä syönnistä edellisestä ale-kierroksesta. Nyt sitä tuli lisää hyllyihin ja odottelen taas että se on kohta alennuksesta. Paras hintalaatuinen juusto mitä tiedän miltei jo ilman lennustakin
9/10
Jotain uutuuksiakin voisi taas jossain vaiheessa kokeilla, mutta eihän sitä suomessa oikein kykene harratamaan kun ovat niin tuhottoman kalliita. Seuraavalla ulkomaanreissulla sitten taas.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
vvaurio
1135 viestiä
|
#9 kirjoitettu
13.04.2014 14:59
Emmuista värejä. Joku niistä on ok.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Goatsemencommando
18200 viestiä
|
#10 kirjoitettu
13.04.2014 16:28
vvaurio kirjoitti:
Edam on kyl ihan hyvä ruuanlaittoon. Niinku johonki uunimakkaroiden väliin tungettavaks tai juustoraasteena jossai emmätiiä, makaroonilaatikossa? Mut se on vähän eri asia koska sillon se saa makua ruuasta jonka seassa se kypsennetään. Sellasenaan leivän päällä on sama ku lappais leivälle pahvia...
Mitään leivän päälle laittanu, höylällä vetelin siivuja ja siitä sellasenaan lärviin. Iha vitun jeba. Pahville en tekisi samoin, koska pahvi maistuu täysin erilaiselta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
veezay
bassofriikki 7677 viestiä Luottokäyttäjä
|
#11 kirjoitettu
13.04.2014 17:27 Muok:13.04.2014 18:00
en oo näitä kaikkia nyt viimeksi syöny, mut täytyyhän tää all time fav -lista nyt saada pois alta kuitenkin että voi myöhemmin jatkaa ketjuun osallistumista normaalisti:
Glimminge (Skånemejerier): toimivalla tavalla aavistuksen hapan port salut -tyyppinen kermajuusto. suosittelen uudeksi arkijuustoksi niille jotka ovat vielä jumissa siinä ainaisessa oltermannikumissa.
Luostari (Valio): aika yllättäen valiolle ei-ominaiseen tapaan ihan maukas port salut -knockoff, mutta toisaalta ihan helkkaristi liian kallis makuunsa nähden (joka sen sijaan on valiolle hyvin ominaista). ei niin hapan kuin Glimminge. makunsa puolesta suosittelisin myös arkijuustoksi oltermannin tilalle, hintansa puolesta en, vaikka aika lailla yhtä kallis onkin Glimmingen kanssa.
Port Salut (Bel): ihkaa aitoa nimisuojattua port saluttia. aika pehmeä rakenne, vähän niinku briessä. kermanen ja täyteläinen maku. tätä ei joskus meinaa löytyä isommistakaan marketeista.
Wästgöta Kloster Svart (Arla): lisää hyviä vaihtoehtoja oltermannille. tää on sellainen kermajuusto, joka on hivenen emmentalikas ja välillä tulee joku häivähdys anismaisuuttakin. outo kombo, mut toimii tosi hyvin. tästä sattui mulle ekalla testikerralla sellanen herkkunesteitä höylätessä ihanasti tirisevä tuotantobatchi.
Emmental. tän kohdalla kannattaa unohtaa valio kokonaan, koska niillä se ainainen tendenssi tehdä juustoista vitun mauttomia haittaa emmentalin kohdalla ihan helvetisti. valion mustaleimakin maistuu parhaimmillaan vaan edamilta, jossa on joku kevyt häivähdys emmentalia (0/5, en söisi uudestaan). Arlan mustaleima on paljon parempi vaihtoehto, mutta toistaiseksi "emmentalein" syömäni versio on Porlammin Osuusmeijerin väh. 9kk kypsytetty juusto. aika vähäsuolainen maku, mut toisaalta se emmentalin happamuus pääsee sen takia sit paremmin esiin.
Old Amsterdam (Westland), eli siis goudaa. oikein mainiota goudaa. tätä edamin ja arkijuuston sijaan pöytään, kiitos.
Viinitarhurin juusto (Juustoportti). vahvahko, yrtikäs ja kypsä juusto. varmastikin liian vahva edam- ja oltermanni-faneille.
Manchego. vuoden kypsytettynä oikeim_mainio ja persoonallisen maukas, vähän tohon viinitarhurin juustoon kallellaan päin. pitäis taas ostaa pitkästä aikaa. Haavalle terkkuja.
Kärntner Rahmlaib (Schärdinger). tilsittiä, oma lempparijuusto. haisee paskaiselta navetalta, maistuu kermaiselta rakkaudelta. inhottavan kallista, mutta #jolo #svääk.
muita juustoja jotka toimivat: tilsitit ylipäänsä, chilisavusulatejuustot (vähän niin kuin Kipparia johon on pilkottu kypsentämisvaiheessa chiliä), tarpeeksi rasvaiset sinihomeet, jotkut vahvemmat valkohomeet.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
veezay
bassofriikki 7677 viestiä Luottokäyttäjä
|
#12 kirjoitettu
13.04.2014 18:06
Simo Lehmäkaivo kirjoitti:
Valion Polar täyteläinen (oranssi)...oletko veezay maistanut? Siis se on seiskakamaa paremman tiedossa, mutta voittaa silti ihan heittämällä nämä perusedamoltermannit.
en muistaakseni just tota versiota, ja polareita muutenkin tosi harvoin, lähinnä jos herään jonkun kaverin luota krapulassa ja sitä on jääkaapissa. just kävin kaupassa niin ois kai pitäny vilkasta tätä ketjua ennen kassalle menoa. ostin salaneuvosta, sitä testannen huomenna.
Simo Lehmäkaivo kirjoitti:
Viimeisin juusto ihan vain tästä keskustelusta innostuneena, mitä maistoin on Bergaderin chili-paprika. Juustona aika lailla Polarin täyteläisen tasoa, mutta chili-paprikamiksaus hukkaa juuston maun alleen.
6/10
Italiassa sitten otan oikein työkseni testata erilaisia juustoja.
tota mä ostan välillä, kun tekee mieli vaan snäksäillä jotain juustoa. se ite juusto on aika mautonta, niin ne chili-paprikakikkareet on mulle just se ideakin siinä. ei niin hyvää tosin että oisin kehdannu mainita tossa listauksessa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
veezay
bassofriikki 7677 viestiä Luottokäyttäjä
|
#13 kirjoitettu
13.04.2014 19:43
Veri kirjoitti:
Juustoisen soundisi ydin onkin... juusto?
Sori. Nyt oli niin huono, että menen nurkkaan häpeämään.
kyyyyyllä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#14 kirjoitettu
14.04.2014 08:34
En ole ikinä nyönyt mitään maustettua juustoa joka maistuisi paremmalta kuin "ihan ok"-kategorian juustolta. Taitaa olla vähän sama juttu kuin 99% maustetuista tee laaduista, että se mauste on sellainen jota käytetään lähinnä peittämään sitä juuston keskinkertaista laatua?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
vvaurio
1135 viestiä
|
#15 kirjoitettu
14.04.2014 12:26
Haava kirjoitti:
En ole ikinä nyönyt mitään maustettua juustoa joka maistuisi paremmalta kuin "ihan ok"-kategorian juustolta. Taitaa olla vähän sama juttu kuin 99% maustetuista tee laaduista, että se mauste on sellainen jota käytetään lähinnä peittämään sitä juuston keskinkertaista laatua?
Minä ostin joskus K-kaupasta chiligoudaa joka oli todella hyvää. Mutta toisaalta, voi johtua myös siitä että rakastan chiliä. Jos yhdistää kaksi parasta asiaa (chili ja juusto) niin miten niiden yhdistelmä voi olla mitään muuta kuin paras asia?
Lisäksi jotkut mustapippuri-tuorejuustot on ollut tosi hyviä (osa taas ei).
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#16 kirjoitettu
14.04.2014 12:29
vvaurio kirjoitti:
Lisäksi jotkut mustapippuri-tuorejuustot on ollut tosi hyviä (osa taas ei).
Ai joo.. Nää on grillatessa käytössä. Tuorejuustoa en sellaisenaan syö missään, nii ei ole samaan tapaan verrannollinen ainakana itsellä, mutta olen tosiaan itsekkin pippuroinut tuorejuustoa ruuanlaittoon, että tuossa se vaan on yhdistetty kätevästi.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
vvaurio
1135 viestiä
|
#17 kirjoitettu
14.04.2014 13:55
Haava kirjoitti:
vvaurio kirjoitti:
Lisäksi jotkut mustapippuri-tuorejuustot on ollut tosi hyviä (osa taas ei).
Ai joo.. Nää on grillatessa käytössä. Tuorejuustoa en sellaisenaan syö missään, nii ei ole samaan tapaan verrannollinen ainakana itsellä, mutta olen tosiaan itsekkin pippuroinut tuorejuustoa ruuanlaittoon, että tuossa se vaan on yhdistetty kätevästi.
Suolakeksien päällä tosihyvää.
Välillä kun tekee mieli herkutella ostan vain suolakeksejä ja valikoiman erilaisia juustoja joita laitan sitten keksien päälle.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Goatsemencommando
18200 viestiä
|
#18 kirjoitettu
14.04.2014 20:17
Ostin nyt iltavuoroviikolle Salaneuvosta leivän päälle laitettavaksi.
2 viipaletta meni hyvin, kolman oli homeesta sininen.
Ei jatkoon, 1/5.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#19 kirjoitettu
14.04.2014 20:39
vvaurio kirjoitti:
Suolakeksien [...]
Haista vittu.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
veezay
bassofriikki 7677 viestiä Luottokäyttäjä
|
#20 kirjoitettu
14.04.2014 22:59
vvaurio kirjoitti:
Välillä kun tekee mieli herkutella ostan vain suolakeksejä ja valikoiman erilaisia juustoja joita laitan sitten keksien päälle.
älä unohda viinirypäleitä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
trikrank
1120 viestiä
|
#21 kirjoitettu
15.04.2014 01:12
vanha gouda ja silokit 5/5.
no ei ollut kyllä viimeksi syömääni, mutta gouda toimii. oltermannista pitää sen verran mainita että en yksinkertaisesti kykene sitä enää syömään. tuskin koskaan.
noh, olipahan juustoa sentään jääkaapissa lapsuudessa että ei parane liikaa valittaa. mut hyi nyt vittu silti. homejuustoja en ole koskaan ymmärtänyt, joskin nykyisin olen tehnyt myönnytyksiä (tai piilotarkoituksellista siedätyshoitoa) ja käyttänyt ruoanlaitossa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
vvaurio
1135 viestiä
|
#22 kirjoitettu
15.04.2014 08:05
veezay kirjoitti:
vvaurio kirjoitti:
Välillä kun tekee mieli herkutella ostan vain suolakeksejä ja valikoiman erilaisia juustoja joita laitan sitten keksien päälle.
älä unohda viinirypäleitä.
Harvoin on hyviä rypäleitä kaupoissa, tosi usein ovat raakoja tai muuten huonoja
Ja tottakai rypäleiden pitää olla tummia, ovat parhaimmillaan paljon parempia kuin vihreät.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
BVR
20365 viestiä
|
#23 kirjoitettu
15.04.2014 09:08
Ostin eilen Mustan pekan sijasta Pirkan pippurijuustoa ja täytyy sanoa että vaikka Pirkka, niin oli kyllä miusta ihan mukiinmenevää. Oli kuulkaas herkkua kun tein täytettyjä paprikoita ja sitten siihen päälle sipasin kunnon mällit pippurijuustoa ennen uuniinlaittoa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Sunt1o
aka Tuhma Pupu 3540 viestiä Luottokäyttäjä
|
#24 kirjoitettu
15.04.2014 14:40
No, se taisi olla niin että kyseessä oleva juusto oli Pirkan Homejuustomurua.
Sinällään mikäli tätä vertaa muihin sinihomejuustoihin niin tämä lienee joka mahdollisella arviontiperusteella aika kuraa. Mut kyllä siinä silti on kumminkin se sinihomejuustolle ominainen suolainen maku. Menee ruuanlaitossa, mutta eihän tätä oikein paljaaltaan syö.
Ongelmaa pahentaa se että söin jossain vaiheessa ihan erinomaista Gorgonzolaa jonka jälkeen on vielä vaikeampi arvostaa muita sinihomejuustoja. Mut hei. Tää oli hitin halpaa.
1/5.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
vvaurio
1135 viestiä
|
#25 kirjoitettu
15.04.2014 20:31
Uniekaas kypsytetty gouda, valmiiksi viipaloitu
Hinta-laatusuhde on tässä kyllä kohdallaan. Kilohinta itseasiassa muistaakseni jopa halvempi kuin kokonainen Salaneuvos. Silti koostumus on salaneuvosta parempi ja makukin on vähintään yhtä hyvä, ehkä parempi. Ei silti kyllä ole ihan niitä parhaita gouda-juustoja (goudia? goudoja?) mutta ei kyllä varmasti huonoimpiakaan - selkeästi keskitason yläpuolella tämä. Ihan kelvollista on, leivän päälle menee ihan kevyesti. 7.5/10
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
veezay
bassofriikki 7677 viestiä Luottokäyttäjä
|
#26 kirjoitettu
16.04.2014 14:27 Muok:16.04.2014 14:37
ostin tota täyteläistä polaria. en tiedä odotinko mä edes mitään hyvää kun toi makumittarikin oli vaan 3/5. tää muuttuu hetken syömisen jälkeen ihan samanlaiseksi puuduttavaksi kuminjyystöksi kuin jonkun valion arkijuuston tai oltermanninkin kohdalla.
ai niin, tuoksun ja juuston reikien perusteella tää oli kai jotain emmental-kopiota. unohdin puolivälissä testimaistelua ja sit jotenkin alitajuisesti vaan jatkoin syömistä ku yritin löytää sitä makua. en osta lisää.
mikä helvetin täyteläinen?
¯¯¯¯¯¯¯¯
ai niin, salaneuvos jota ostin aiemmin oli sen sijaan ihan toimivaa juustoa. ei toki pärjää muiden valmistajien kypsille goudille (goud-- tai äh en edes yritä) mut jos tekee mieli goudaa ja toi on ainoa vaihtoehto, niin ei sentään pety. aika sääli tosin että sen vahvuudeksi valio oli määritellyt 5/5, että se on sit niinku se pinnacle mihin suomen suurin juustojen valmistaja pääsee. kyllä taas hävettää olla suomalaijne.
¯¯¯¯¯¯¯¯
ai niin part 2, mustapippurituorejuustoista tuli mieleen, et kantsii ostaa valion mustapekan sijaan sitä castello mustapippurituorejuustoa. se maistuu snadisti paremmalta ja on halvempaakin. mut onks se nyt mikään ihmekään ku se on arlan juusto.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Abyssium
666 viestiä
|
#27 kirjoitettu
16.04.2014 15:22
Eldoraado Cheddar
Yksittäis pakattuja vähän niin kuin ``aamu pala´´ juusto , ei ihan niin hyvää kuin olter manni tai arki juusto mutta ehdotonta plussaa tässä on pakkaus muovin ja sitä kautta syntyvä jätteen määrä 5/5
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
vvaurio
1135 viestiä
|
#28 kirjoitettu
16.04.2014 15:50 Muok:16.04.2014 15:52
Abyssium kirjoitti:
Eldoraado Cheddar
Yksittäis pakattuja vähän niin kuin ``aamu pala´´ juusto
Minä käytin tätä sveitsinleikkeessä juustona.
Toimi ihan hyvin siinä, sellaisenaan ei niinkään.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
veezay
bassofriikki 7677 viestiä Luottokäyttäjä
|
#29 kirjoitettu
16.04.2014 17:27
VNS kirjoitti:
kaksi paksua veitsellä leikattua siivua valion arkijuustosta leivän päällä. 5/5.
normaalisti mä tykkään sust ja oot ihan fiksu mut nyt meet kyl pois mun internetistä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Sunt1o
aka Tuhma Pupu 3540 viestiä Luottokäyttäjä
|
#30 kirjoitettu
16.04.2014 20:14
veezay kirjoitti:
ai niin part 2, mustapippurituorejuustoista tuli mieleen, et kantsii ostaa valion mustapekan sijaan sitä castello mustapippurituorejuustoa. se maistuu snadisti paremmalta ja on halvempaakin. mut onks se nyt mikään ihmekään ku se on arlan juusto.
Nostan vakavana peukaloni myös castellon homejuustoille.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#31 kirjoitettu
16.04.2014 20:54
Simo Lehmäkaivo kirjoitti:
Tänään otin maisteluun Munkens Svartan.
Onpas muutes mainio juusto. Paras maistamani so far.
Kokeile sitä Lidlin 24kk goudaa? On nyt myynnissä. Sitte kandee testata myös ihan mitä tahansa manchegoa, mutta "viejo" olis kyl hyvä teksti löytyä siitä. Se kypsymisaika vaikuttaa siinä kuten muissakin juustoissa tosi paljon ja yleensä hyvään suuntaan.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#32 kirjoitettu
16.04.2014 20:56
Sunt1o kirjoitti:
Nostan vakavana peukaloni myös castellon homejuustoille.
Perus hyvää ja perus udukasta markettijuustoa. Nouista joka maasta saatavista massatuottajista kyllä hinta/,laatu suhteeltaan iha hyvä. Vähän tylsiä läpi linjan, mutta hinta ja saannin helppous edesauttavat peukkua kyllä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#33 kirjoitettu
16.04.2014 21:14
Ai nii! Yksi mikä on hyvä lisuke juustojen kanssa on viikunahilloke. Tietty ihan hienovivahdemakujuustot sen peittää, mutta sellasten kunnollisenkamusten juustojen kanssa on miun lempilisuke. Useimmiten syön kyllä ihan sellasenaan, mutta jos jotain mausteita pitää olla, kun tahtoo vaikka jälkkärifiilistä niihin ni se on miun valinta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Disintegr8
11309 viestiä
|
#34 kirjoitettu
16.04.2014 22:07
Haava kirjoitti:
Ai nii! Yksi mikä on hyvä lisuke juustojen kanssa on viikunahilloke.
Hmm. Viikunat on kypsyysasteesta riippuen aika jees au naturel, luultavasti tykkäisin hillokemuodossa kovasti.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#35 kirjoitettu
16.04.2014 22:30
Simo Lehmäkaivo kirjoitti:
Viikunahilloke?
Joo. Vähän kuin periaattessa viikunahillo, mutta ei niin makeaa. Saa pitkin poikin euroopaa ihan joka pikkukaupasta ja suomessa silleen tyyliin harvinaisuus kyllä, että on näkyny joskus isoissa kaupoissa ja stokkan herkussa on ollu. Iteki on tietty helppo tehdä tuoreista viikunoista, vaikka se suomessa onki vähä hintavaa hommaa.
Mutta siis mites tällainen vanha perinteinen punaviini ja juusto -teema?
Punaviinin kanssa mie niitä usemmin syön ihan sellaisenaan ilman mitään keksejä tai muuta turhuutta. Punaviini on parhaimmillaan ihan täydellinen yhdistelmä kun se viini parantaa juustonmakua ja juusto viininmakua ihan siis vuototellen syötynäkin. Sitte taas tosi usein kyllä ne myös pilaa toistensa makua hyvin paljon viinistä tai juustosta riippuen, että sitten vaan on syötävä ja juotava erikseen. Tosi herkkä se balanssi ja yhtä usein menee vikaan ku toimii.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#36 kirjoitettu
16.04.2014 22:32
Disintegr8 kirjoitti:
Hmm. Viikunat on kypsyysasteesta riippuen aika jees au naturel
Silkkaa parhautta. Vähän aikaa rasvassa pannulla puoliksi leikattuna se leikkaupinta pannuun päin ja helmeä on lihan lisukkeena vaikka. Sääli ku suomessa saa niin paskoja ja kalliita viikunoita, ku ei ne oikein nauti kuljetuksesta ja ei täällä leveyksillä oikein kasva.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
vvaurio
1135 viestiä
|
#37 kirjoitettu
17.04.2014 09:15
Glimmingen Port Salut-tyyppinen juusto.
Nii, tätä tuli nyt sit maisteltua kun tarttui käteen tuolla kaupassa samalla kun ostin Uniekaas-goudaa.
Tykkäsin kyllä, tällä juustolla oli ihan maukas maku ja hyvä koostumus. Vähän se jäi kyllä miedoksi eikä oikein ainakaan suolaisempien makujen alta erottunut niin hyvin.
Goudasta silti kyllä enemmän tykkäsin, mutta tämäkin oli ihan hyvä juusto enkä kadu että ostin. 7/10
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Sunt1o
aka Tuhma Pupu 3540 viestiä Luottokäyttäjä
|
#38 kirjoitettu
17.04.2014 12:25
Haava kirjoitti:
Perus hyvää ja perus udukasta markettijuustoa. Nouista joka maasta saatavista massatuottajista kyllä hinta/,laatu suhteeltaan iha hyvä. Vähän tylsiä läpi linjan, mutta hinta ja saannin helppous edesauttavat peukkua kyllä.
Joo, tarkotin siis juurikin noitten markettijuustojen kategoriassa. Eipä se kovin hyvää ole jonkun hyvän juustotiskin antimiin verrattuna.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Sunt1o
aka Tuhma Pupu 3540 viestiä Luottokäyttäjä
|
#39 kirjoitettu
17.04.2014 12:29
Disintegr8 kirjoitti:
Hmm. Viikunat on kypsyysasteesta riippuen aika jees au naturel, luultavasti tykkäisin hillokemuodossa kovasti.
Viikunat on hyvejä ja hillokkeet on hyvejä mut jotkut markettien viikunahillokkeet on kuvottavia.
Et mitä koitan sanoo, bro, on et älä luovuta jos se eka viikunahilloke minkä sittarista ostaa on jotain ihan hirveetä. Peli on vasta alussa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Kostiainen
P. M.
Kostiainen
Project
6876 viestiä
|
#40 kirjoitettu
17.04.2014 16:38
Vittu että mä vedän Rodoksella fetaa naamaan. Aivan järkyttäviä määriä. On kait Kreikassa vissin muitakin juustoja, pittääpi kai testailla ja arvostella sitten..
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|