Kirjoittaja
|
Markkinatutkimus: Unelma baarisi?
|
W@RM
872 viestiä
|
#1 kirjoitettu
23.11.2010 22:27
Moro arvoisat mikserin väkilöiset!
Olen tässä pitemmän aikaa suunnitellut alkavani yksityisyrittäjäksi ja olen nyt kehittelemässä uutta alue valtausta elämässäni: olen alkanut suunnittelemaan ja kehittelemään oman baarin pystyttämistä.
Tavoitteena olisi tässä topicissa ottaa ihmisten vinkeistä onkeeni että minkälaisia haaveita ihmisillä olisi omasta unelma baarista ja minkälaisissa paikoissa olette tähän asti viihtyneet ja mikä niissä on ollut hyvää/huonoa?
Kertokaa ihan minkälaisia ajatuksia vaan, jotain ideoita voisin jopa alkaa työstää (ihan oikeesti, jos ideat on realistisia toteuttaa).
Nyt vaan ihmiset idea nystyrät esiin, ilman ihmisten tarpeiden tiedostamista on vaikea tyydyttää asiakkaiden tarpeet ja mahdollisesti jokin teistäkin tulisi kuulumaan minunkin baarini (kanta)asiakkaisiin.
Baarin imagohan perustuu hyvinkin pitkälti baarin hyviin ja laajoihin antimiin/kilpailukykyiseen hintaan sekä sisutukseen-->asiakas kunta--->imago(siistimpi paikka/lähiöräkälä?).
Omasta paikastani ei tulisi mikään discomeno mesta, paremminkin viihtyisä ajanvietto ja "aloittelupaikka" eli pieni baari mutta kuitenkin keskeisellä sijainnilla.
Hmm, ajatuksiani en osaa tässä enempää pukea sanoiksi(liikesalaisuuksia)...aloitetaan nyt tästä eteenpäin
Niin ja mikään pakko ei ole vastata tähän markkinatutkimukseen.
Olkaapa hyvät
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
W@RM
872 viestiä
|
#2 kirjoitettu
24.11.2010 00:57
Sunt1o kirjoitti:
Mie vähän haastasin nyt tätä. Ei siks et miun ajatus ois parempi tai ainut oikea, vaan koska näitä ajatuksia haastamalla yleensä tulee mietittyä vähän perusteellisemmin vaihtoehtoja.
Hyvä näin että saa omaan näkemykseen muidenkin näkemystä, tätä hainkin tässä kyselyssä.
Mie lähtisin siitä et sen baarin imagon ei tarvi perustua laajoihin antimiin tai kilpailukykyiseen hintaan.
Ei toki, mutta aina asiakkaalle mukavampaa kun on enemmän valikoiman varaa(tai itse ainakin tätä olen kaivannut). Tuotteet ei ole nimitettyinä vaan raaka-aineet on laajassa mittakaavassa varastossa(tosin alussa kaikkia vähän ja menekin mukaan keskittyy olennaisempiin raaka-aineisiin). Ajatuksena on tässä että juomat olisi laadukkaat, mutta halvemmat tai kilpailukykyiset kuin "varakkaiden" paikoissa. Toki joukosta löytyy näitä volyymituotteita(sisäänheitto) joista ei pyritäkkään ottaa kauheeta myyntikatetta(mm. olut).
Toisaalta antimien laajuuden ei tarvi olla se markkinointiargumentti ja hyvin harvassa baarissa se onkaan.
Tässähän se markkinapointti onkin, ison clubin valikoima, pienen paikan hinnat. Toki varastointi on kallista alussa(niinkuin yrityksen aloittaminen ylipäänsä) eikä tarkoituksena olekkaan ostaa 30eri olutta, 20eri viskiä jne vaan kaikkia järkevästi.
Mie näkisin et pitää valita eka kenelle sitä baaria haluu pitää (asiakaskunta) ja sit miettiä mikä niitä kiinnostaa.
Toki asiakaskunta(ikäryhmä, sosiaalliset taustat jne) huomioin liikeideassa/toimintasuunnitelmassa. Lähtökohtainen ajatus on että viikkolla tähdätään vähän nuorempaan kastiin ohjelmalla/esiintyjillä/teemoilla(+23v yo opiskelijat, amk opiskelijat) ja vkl vanhemmat, työssä/työttömät +30-> ihmiset(heille omat teemat/ohjelmat).Pääsääntöinen ikähaarukka n.+23->40. Tämähän ei tietenkään tarkoita etteikö muutkin saa käydä
Onks niille tärkeintä halvimmat hinnat?
Ihmiset aikalailla menee sinne missä on halvinta olutta, toimii myös hyvänä markkinointi kanavana(puskaradiona). Drinkeistä se myyntikate otetaan sitten ittelle.
Onks niille tärkeintä et ne saa niitä erikoisempia oluita maistella?
Vanhemmat ihmiset arvostavat ja tykkäävät kokeilla uusia olutmakuja. Monelle nuorelle se on sama mitä olutta ryystää tuopista, kuhan nousee päähän. Toki pääpointtina ei ole kylän laajin olutvalikoima, koska se ei ole mun myyntistrategia.
Onks niille tärkeetä et siel samas baaris ei liike niitä porhoja/pultsareita?
Sanotaan näin että mun kohderyhmä on työssäkäyvät/työttömät/nuoret aikuiset eli tavalliset ihmiset jotka uskaltavat kokeilla uusia makuja ja saavat kilpailukykyisä drinkkejä. Eli porhot ja pulsut eivät sovi oikein mun baarin imagoon enkä usko että ne sinne eksyvätkään.
Ja ennenkaikkea, onko tätä kohderyhmää tarpeeksi paikkakunnalla että ne pystyvät elättämään niille tehdyn baarin.
Kilpailu tällä alalla on täällä erittäin raakaa ja kovaa, mutta uskoisin että pienien baarien kategoriassa taistelisin aika hyvin asiakkaista mm. monipuolisella ohjelma tarjonnalla ja just kilpailukykyisillä hinnoilla. Mikään ei tietty ole 100% varmaa(kun olisinkin ennustaja)
Useesti erilaiset päävaihtoehdot on:
- Tehdä samaa kun muut, mutta halvemmalla (kustannusjohtajuus)
- Tehdä jotain ihan muuta kuin muut (differointi)
- Tehdä samaa kuin muut, mutta paremmin (laatujohtajuus)
Isojen kaa on turha kilpailla hinnoissa, toki oluiden hinnoissa tuntuu olevan aika törkeesti ilmaa isoissakin rafloissa joten siinä pystyn kyl päihittämään... edes vähäsen. Kilpailijoina tietty on ne kuppilat joilla on samaa koko luokkaa olevat liikevaihdot.
Tiettyä omaperäisyyttä olen liikeideaan ajatellutkin varsinkin asiakaspalvelun puolelle, varsinkin sellaista joka jää positiivisesti mieleen jokaiselle kävijälle..mut siit ei enempää..sallaisuuksii! Mut pääsääntöisesti elinehtona on: Drinkit, tilaratkaisu ja ohjelma, näistä se raha loppujen lopuksi tulee.
Erittäin hyvät näkökannat olit löytänyt, jopa näit asian paremmin kuin itse Hyvä näin, tämmöisiä vastauksia lukisin mieluusti lisääkin.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Demotion
430 viestiä
|
#3 kirjoitettu
24.11.2010 02:26
Henkilökunnan rekrytointiin kiinnittäisin huomiota myös erityisesti.
Mikään drinkkilista, bändi, sisustus tai hinta ei auta jos henkilökunnan ote on tympeä ja tuntuu siltä, että niitä ei kiinnosta.
Oman kokemuksen perusteella tähän liittyy myös säteily-ilmiö siten, että jos sinne kuppilaan onnistuu saamaan töihin muutaman erinomaisen asiakaspalvelijan niin meiningin taso yleisesti ottaen nousee.
Ja jotain pientä happy houria kannattaa aina viritellä. Suomalainen ajaa tunnetusti bensan ja kahvin vuoksi naapurikaupunkiin, joten ottamalla toisinaan euro pois tuopista sen saa tod.näk. baariin sisällekin.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#4 kirjoitettu
24.11.2010 09:51 Muok:24.11.2010 09:52
Hyvä hanaolut.
Unohda ne koffit ja karjalat ja carlsbergit, ja hommaa jotain hyvää olutta hanaan.
Vaaleissa lagereissa on niin paljon valinnanvaraa, että melkein ihmettelen, miksi joka toisesta kapakasta saa karjalaa ja joka toisesta koffia, ja jostain harvasta peräti karhua. Tai tiedänhän mä mistä se johtuu. Nimittäin hinnasta...
Mutta esim Vltavassa tuossa stadin assan kyljessä on tyyliin 7 eri olutta hanassa. Siellä on toki hinnatkin slightly elevated, mutta silti se paikka on aina täynnä.
Sit tää suomalaisen baarikulttuurin kompastuskivi, eli edes jonkunlainen syötävä. Pähkinöitä ja sipsipurnukoita ei lasketa, koska semmosia ostetaan yleens yks porukalla niin et kaikki vähän maistaa.
Suomessa tosi harvasta baarista saa ruokaa. Ei tarvi mitään himokasta gourmeeta tiettty, mut jotain vaiks toastia.
Kalliossa on nähny jos jonkinmoista tilaratkasua. Kallion pörssissä on ainaki ollu semmonen kätevä pikkuhuone kapean käytävän päässä, jossa oli iso pöytä ja sohvat. Todella kätevää jos on joku isompi porukka joka haluaa luoda ihan ikioman metelinsä eikä liittyä muiden meteliin.
Tusina Immonen muokkasi viestiä 09:51 24.11.2010
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#5 kirjoitettu
24.11.2010 09:56 Muok:24.11.2010 09:58
Demotion kirjoitti:
Ja jotain pientä happy houria kannattaa aina viritellä. Suomalainen ajaa tunnetusti bensan ja kahvin vuoksi naapurikaupunkiin, joten ottamalla toisinaan euro pois tuopista sen saa tod.näk. baariin sisällekin.
Riippuu hyvin paljon minkälaista porukkaa haluaa saluunaansa.
Hinta kutsuu köyhempiä, laatu varakkaampia.
Tai no, itse kyllä suosin laatua aina kun on vaan varaa, vaikka köyhä olenkin.
Enivei strategisen korkea hintarima voi olla paikan imagolle hyväksi, joka taas houkuttelee asiakkaita.
Joku sen taisi tuolla mainitakin...
Häppäreillä on usein myös se vaikutus, että tullaan vetämään häppäribisseä ja sitte ku se loppuu, petytään ja lähetään johonki muualle, joko räkälään tai yökerhoon. Se tekee pidemmän päälle paikasta sellasen etkoilumestan, joka saattaa olla hyvä tai huono asia.
Tusina Immonen muokkasi viestiä 09:56 24.11.2010
Pakko viel yks huono esimerkki tähän: Bar 21 tossa Hesarin ja Flemarin kulmassa tarjoaa viikolla ilmaset biljardit aamusta kello 17.00 asti.
Sen tarjouksen saavuttua en ole koskaan istunut siellä viiden jälkeen... Sitä ennen kyllä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Goatsemencommando
18200 viestiä
|
#6 kirjoitettu
24.11.2010 11:07
Tupakkakoppi. Vaikka ihan pienikin.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
BVR
20365 viestiä
|
#7 kirjoitettu
24.11.2010 11:47 Muok:24.11.2010 12:08
Se ois suht pieni luukku, siel sais polttaa (vaikka sitten siel tupakkakopissa), ja et sielt sais kaljaa. Sekä että musiikki olis sen verran marginaalimusiikkia et ei tuollainen radio/MTV-poppi sois.
Hyvä esimerkki hienosta baarista on lahdessa Rooster Pub. Haarikka lappeenrannassakin on ihan jees, paitsi että siel on karaoke.
Yks mitä siinä baarissa ei saa missään nimessä olla, on karaoke. Siis ei karaokea.
BVR muokkasi viestiä 12:06 24.11.2010
Tai sitten varastaa vaan konseptin seduloilta ja vastaavilta pintaliitobaareilta ja kattoo et mitä niissä vois vielä parantaa. Koska rahahan ratkaisee. Kun saat väkerrettyä kasaan sellaisen Divan potenssiin kaks nii sit virtaa fyrkkaa. Tosin se on kaukana omasta unelmabaarista ku se on lähinnä tollanen helvetti maan päällä. Mut raha ratkaisee.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Lautajaska
4034 viestiä
|
#8 kirjoitettu
24.11.2010 11:54 Muok:24.11.2010 11:55
Maailmalla seikkailleet arvostavat, jos löytyy jostain pieni pala maata, jossa viihtyvät. Vaikkapa Baijerilainen olutbaari, Espanjalainen tapasbaari, Brittiläinen pubi, tai muu vastaava. Tarjottavat sitten tyylin mukaan.
Paljonhan ratkaisee, minne sitä on pystyttämässä. Helsingissä voi olla hyvinkin erikoistunut. Täällä maaseudun pikkukylässä ei oikein menesty, kuin linja-autoaseman keskiolutkuppila ja sekin huonosti.
Minäkin arvostaisin, jos hanasta saa jotain muuta, kun Koffin kolmosta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
HW
ärsyttävä 7252 viestiä Luottokäyttäjä
|
#9 kirjoitettu
24.11.2010 12:27
Pakko tuoda tähän väliin julki tampereen hevikansan salainen päiväuni. Taino ei se niin salainen oikeestaan oo...
Anyways, rusty angel oli täydellinen baari. Se oli pieni, ja pimeä, ja siellä oli kalustuksena matalia pöytiä ja semmoisia puisia tuoleja joita kouluissa oli silloin kun miä olin pieni. Henkilökunta oli tylyä mutta ynseää, kalja oli kallista (paitti kahden euron torstaisin), musiikki soi siinä määrin kovalla, että keskustelu onnistui vain huutamalla, vessat olivat paitsi rikki, myös likaisia ja mikäli ei polttanut, sai ihan vapaasti tukehtua savuun. Konseptina baari oli takuuvarma konkurssi, mutta joka ilta se oli täynnä eikä kukaan valittanut mistään, kun me oltiin kaikki niin ilosia kun saatiin tuijottaa tuopin pohjalle ja jupista yksinään.
Ni aika usein käy sillai, että se hieno ja tosi upee konseptibaari menee nurin puolessa vuodessa, ja sit tuommoiset rustyt menestyy.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Heijala
4760 viestiä
|
#10 kirjoitettu
24.11.2010 12:38
HW kirjoitti:
Pakko tuoda tähän väliin julki tampereen hevikansan salainen päiväuni. Taino ei se niin salainen oikeestaan oo...
Anyways, rusty angel oli täydellinen baari. Se oli pieni, ja pimeä, ja siellä oli kalustuksena matalia pöytiä ja semmoisia puisia tuoleja joita kouluissa oli silloin kun miä olin pieni. Henkilökunta oli tylyä mutta ynseää, kalja oli kallista (paitti kahden euron torstaisin), musiikki soi siinä määrin kovalla, että keskustelu onnistui vain huutamalla, vessat olivat paitsi rikki, myös likaisia ja mikäli ei polttanut, sai ihan vapaasti tukehtua savuun. Konseptina baari oli takuuvarma konkurssi, mutta joka ilta se oli täynnä eikä kukaan valittanut mistään, kun me oltiin kaikki niin ilosia kun saatiin tuijottaa tuopin pohjalle ja jupista yksinään.
Ni aika usein käy sillai, että se hieno ja tosi upee konseptibaari menee nurin puolessa vuodessa, ja sit tuommoiset rustyt menestyy.
Kouvolan Lasihelmi oli aikanaan vähän vastaavanlainen räkälä (tosin myös kaupungin halvin) ja siitä pidettiin. Nykyään se on hieno ja hinnakkaampi baari, jossa käy sama asiakaskunta, mutta jaksavat valittaa siitä, kun "se entinen oli parempi".
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
W@RM
872 viestiä
|
#11 kirjoitettu
24.11.2010 16:04
Sunt1o kirjoitti:
Semmone yks ajatus mikä kannattaa myös huomioida. Et vaik baarin raha tulee isolta osin esim. kaljasta, niin se kalja ei oo se mistä ne ihmiset oikeestaan maksaa (omasta näkökulmastaan). Jos ne ihmiset tahtois vaan kaljaa ne vois ostaa sitä halvemmalla kaupasta ja juoda kotonaan. Asiakkaan kannalta se mistä se maksaa on oikeestaan se ympäristö sekä ne muut asiakkaat, sekä tietenkin myös tuo asiakaspalvelukokemus.
Ja ohjelma sillon kun sitä on, se on tietenkin oma juttunsa.
Juu, ei ne ihmiset yleensä kapakkiin pelkän oluen perässä mene. Kyl ne menee pääsääntöisesti viihtymään, kattomaan esityksiä ja seurustelemaan toistensa kanssa. Mutta ainahan se alhainen oluen hinta houkuttelee eritavalla ihmisiä sisään kuin vastaavasti kallis Ja ei baarit elantoa hanakaljan myynnillä kata, kyl se tulee sieltä viina puolelta enemmänkin(tai näin itse asian tulkitsen).
Mut tämä on siis vain yksi tapa houkutella ihmisiä sisään, sen varaan koko toimintaa on turha laskea
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
W@RM
872 viestiä
|
#12 kirjoitettu
24.11.2010 16:09
Demotion kirjoitti:
Henkilökunnan rekrytointiin kiinnittäisin huomiota myös erityisesti.
Mikään drinkkilista, bändi, sisustus tai hinta ei auta jos henkilökunnan ote on tympeä ja tuntuu siltä, että niitä ei kiinnosta.
Oman kokemuksen perusteella tähän liittyy myös säteily-ilmiö siten, että jos sinne kuppilaan onnistuu saamaan töihin muutaman erinomaisen asiakaspalvelijan niin meiningin taso yleisesti ottaen nousee.
Ja jotain pientä happy houria kannattaa aina viritellä. Suomalainen ajaa tunnetusti bensan ja kahvin vuoksi naapurikaupunkiin, joten ottamalla toisinaan euro pois tuopista sen saa tod.näk. baariin sisällekin.
Henkilökuntaan kuuluu minä ja toivon mukaan yhtiökumppani...eli asiakaspalvelu pitäisi olla mallikasta. Tietty kiire aikoina vuokralaiset apuna, mut en ole tähän viel niin ajatuksiani uhrannut. Se on totta että huonon palvelun maine kyl nopeesti leviää kylillä negatiivisena markkinointina.
ja happy hourit ja muut juomiin liittyvät teemat on kans ajatuksena pohjilla
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
BoyOfSatanus
445 viestiä
|
#13 kirjoitettu
24.11.2010 16:10
mä en oo käyny baareissa vielä mutta mun unelma baarissa soisi ainakin metalli vaan (kaiken aikaa) ja siellä myytäis kaljaa
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
W@RM
872 viestiä
|
#14 kirjoitettu
24.11.2010 16:14
kanttorinpoika kirjoitti:
Lyhyesti listattuna:
- Hyvä olut- ja siiderivalikoima. Viskit ja muut väkevät ovat myös plussaa
- Mahdollisuus saada kahvia, naposteltavaa ja syötävää ilta- tai yöaikaan
- Mukava, asiantunteva ja nuorekas henkilöstö
- Tyylikäs sisustus. Paikasta riippuen boheemi tai sivistynyt
- Musiikki- ja live-esiintymisiä aika ajoin ja muuta yhteistyötä paikallisten kulttuurivaikuttajien kanssa
Kahvin tarjoilu on suunnitelmissa+mahdolliset pullat(aamupäivisin) ja pikkunaposteltavatkin(mahd. paninit, pizza slaissit).
Muuten hyviä pointteja tässäkin, laitetaan ideat korvan taakse. Vois pian kysellä mikseri artisteja esiintymään ja pitää teema mikseri bileitä (konkurssi siis tiedossa)
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
W@RM
872 viestiä
|
#15 kirjoitettu
24.11.2010 16:20
Sunt1o kirjoitti:
Ohjelman suhteen niin sehän pitää tietysti suunnitella aina budjetin ja kohderyhmän mukaan mut nykyään kannattaa huomioida et sen ei oo mikään pakko olla vaan bändejä.
Täs listaa mitä miulle tulee mielee:
- Bändit
- Stand-up komiikka
- TV-lähetykset (urheilumatsithan on aika suosittuja, mut ei oo mikää pakko niitä siihen rajottaa)
- Runonlausuntaa (ite en tykkää, mut tällekkin on yleisönsä)
- Kilpailuja/peli-iltoja (pokeri-illat on nykyään muotia mut mahollisuuksiahan on loputtomasti)
Itse asiassa näitä olen suunnitellutkin jo alustavasti, screeni on tulossa ja teema iltoina karaoke kilpailut(huom, ei perinteistä räkälä hoilantaa vaan kisat+palkinnot). Runonlausunnassa vois kuvitella et viini ja kahvi tekis kauppansa ja naisethan tykkää tämmöisistä, miksei miehetkin..gyyd idea.
Sunhan pitäs lähteä yhtiökumppaniksi kun on noin paljon samoja ja hyviä näkökulmia/ajatuksia mun kaa
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
W@RM
872 viestiä
|
#16 kirjoitettu
24.11.2010 16:32
Tusina Immonen kirjoitti:
Hyvä hanaolut.
Unohda ne koffit ja karjalat ja carlsbergit, ja hommaa jotain hyvää olutta hanaan.
Vaaleissa lagereissa on niin paljon valinnanvaraa, että melkein ihmettelen, miksi joka toisesta kapakasta saa karjalaa ja joka toisesta koffia, ja jostain harvasta peräti karhua. Tai tiedänhän mä mistä se johtuu. Nimittäin hinnasta...
Mutta esim Vltavassa tuossa stadin assan kyljessä on tyyliin 7 eri olutta hanassa. Siellä on toki hinnatkin slightly elevated, mutta silti se paikka on aina täynnä.
Joo, hanaoluita oon sen verran aatellut et se halpa ois sitä perus olutta mut sitten ois tarjolla sitä erikoisempaakin olutta. Tietty siin on riskinsä että jengi vetää vaan sitä halpaa olutta häppäreissä ja erikois olut ei mene kaupaksi.. Ja paikkakunnal on ihan erikois olusiin erikoistunut rafla et sen kaa ei ole järkeä lähteä kamppailee asiakkaista erikoisoluilla.
Tietty kaikki vähän riippuu mimmoset panimo sopimukset saan vaan kasaan ja millä hinnalla...mut ajatuksena yhdyn kyl tuohon sun pointtiin. Kiitti vinkistä
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
W@RM
872 viestiä
|
#17 kirjoitettu
24.11.2010 16:35
Goatsemencommando kirjoitti:
Tupakkakoppi. Vaikka ihan pienikin.
Ja tähän lisäisin terassin, jos saan vaan luvat näihin(ne on niin monen tahon alla että vaikeeta tulee olee...) niin molemmat tulee satavarmasti.(itse tupakoivana tiedän et koppi ois ehdoton kuten myös terassi kesällä).
Kiitti vinkistä
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
W@RM
872 viestiä
|
#18 kirjoitettu
24.11.2010 16:42 Muok:24.11.2010 16:42
Sunt1o kirjoitti:
Tuo baariala on vähä arvaamatonta vissii. Mut kyl mie silti oon sitä mieltä et mahollisuuksia parantaa se jos miettii asiat mahollisimman tarkkaan etukäteen ja pyrkii maksimoimaan mahollisuutensa ja tekemään baarista mahollisimman houkuttelevan just niille ihmisille ketkä siel saattas käydä.
Aika hyvin kiteytit baarialan, ilman kunnon suunnittelua ja taustatutkimusta ei saa kyl muuta aikaan kuin konkurssin. Lainsäädäntö on niin kimurantti että senkin takia baareja menee nurin.
Kaikille ei voi kaikkea tarjota joten asiakaskunta pitää rajoittaa aika suppeaksi ja satsata siihen 110%. Muut jotka siel käy niin se on vaan plussaa.
W@RM muokkasi viestiä 16:42 24.11.2010
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
.Trauma
558 viestiä
|
#19 kirjoitettu
24.11.2010 20:53
EI karaokea.
Henkilökunta. Tarpeeksi mukavalta baarimikolta ostaa mitä tahansa tolua ja paikassa viihtyy, vaikka se olisi bunkkerissa.
Hintoja ei liian alas. Ei siis ainakaan, jos tarkoitus oli tehdä paikasta viihtyisä keskustelumesta. Maidon hintainen hanatavara vetää automaagisesti asiakaskunnan sellaiseksi, että meikäläinen ei viihdy ollenkaan (pissikset/denat/örveltäjät).
Musiikkitarjonnalla ja esiintyjillä voi profiloitua aika helposti ulos tylsästä baari-imagosta. Yksi kokeellisemman musiikin ilta tahi esiintyjä viikossa vetää baarin tyhjäksi sedulaväestä ja tuo paikalle hipsterit ja musadiggarit.
Juomavalikoima ei tarvitse olla mikään älytön, kunhan on perus drinkkivalikoiman ja karjaloiden lisäksi muutama tasokkaampi lageri, tumma olut ja viski. Pienikin määrä toimii, jos valikoima on hyvin mietitty. Simppeli menu on iso plussa.
Ehdotukset on tärkeysjärjestyksessä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
pieslice
3287 viestiä
|
#20 kirjoitettu
24.11.2010 21:39
Melkein mikä tahansa käy kunhan katossa ei roiku pelipaitoja ja telkkarissa näytetä valioliigaa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
W@RM
872 viestiä
|
#21 kirjoitettu
24.11.2010 23:14 Muok:24.11.2010 23:19
En jaksanut alkaa lainailemaan ihmisten kommentteja, hyviä pointteja olette nostanut ylös ja täällä kirjoittelen parhaita muistiin jos niistä työstäisikin jotain..
Aiemmin tuolla puhuin tuosta hanajuoman edullisuudesta, ilmeisesti osa ymmärsi vähän tulkintani väärin: siis ideanahan on että viikolla tietty kaikki juomat on vähän edullisempia kuin vkl tyyliin 5-10% (johtuen asiakkaiden määrästä) ja silti pidän myyntikatteen siel +65% hujakoilla(drinkeissä). Viikonloppuisin on sit normi hinnat poikkeuksena vaihtuvat teema juomat. Oluesta ei oikein hirveätä katetta pysty muutenkaan ottamaan joten se pysyy aika vakiona koko ajan pois lukien mm. happy ajat, teema bileet jne silloin hintoja hilataan alas.
Ja karaokea en suunnitellu pääsääntöiseksi, vaan teema iltoina tyyliin Torstain karaokeiltamat. Karaokesta tuli mieleen et se on aika riski hommaa: joko se tuottaa rahaa ja tuo asiakkaita tai sit se karkottaa viimesetkin asiakkaat ja baari leimautuu "alaluokan" kantapaikaksi..se on vähän filftyfifty juttu.
Öö..mitäs tuol aikasemmin tulikaan esille, ei muista kaikkee...mut hyviä ideoita ootte kertonut jopa yllättävänkin! Vois luulla et täällä ois yrittäjiä tupa täynnä? Mut sen lupaan kun pidän mikseri teemabileet niin kaikki on sinne tervetulleita ja mikseriläisille alennetut hinnat!
Mut lisää vinkkejä ja ideoita kehiin, niitä otetaan avosylin vastaan
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
W@RM
872 viestiä
|
#22 kirjoitettu
24.11.2010 23:25
.Trauma kirjoitti:
Juomavalikoima ei tarvitse olla mikään älytön, kunhan on perus drinkkivalikoiman
Itse taas olen ideaa vähän suunnitellu päinvastoin, laadukkaisiin ja laajaan drinkki valikoimaan, koska joka paikassa on aina ne samat juomat jota myydään. Toki pääomaa siin vaaditaan, ja varastoon ei ihan kauheita summia viittis sijoittaa mut mut...se on sitä riskin ottamista. Mut noihin drinkki juttuihin olen jo jotain omaa keksinytkin josta en siis puhu mitään...shhh..
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
.Trauma
558 viestiä
|
#23 kirjoitettu
24.11.2010 23:50
Sunt1o kirjoitti:
Tää on ihan hyvä pointti mut ennen sitä kannattaa varmistaa että toiminta-alueella on tarpeeksi näitä hipstereitä ja musadiggareita että tää on taloudellisesti kannattavaa. Ja et sit siinä samalla ei tee jollain muulla osa-alueella jotain ratkaisevaa mikä karkottaa tän ryhmän pois (kuten hinnottelussa tai sisustuksessa).
Joo ihan totta, Perähikiällä tuskin toimii. Tarvitaan joku isompi opiskelijakaupunki.
Varmaan baarille aika hankalaa pitää useampaa eri profiilia yllä. Näyttäs siltä et ehkä tän takia moni baari on valinnu aika neutraalin profiilin joka tuskin karkottaa kovin isoja asiakasryhmiä.
Neutraali profiili on varmaan se riskittömin vaihtoehto, mutta todella tylsä sellainen. Kyllä isoissa kaupungeissa on vetoa erikoisemmillekin mestoille, vaikka mitään hehtaarin kokoista tilaa ei sielläkään täytetä. Riippuu varmaan baarin kokoluokasta ja tavoitteista, että kannattaako indiempi imago.
W@RM kirjoitti:
Itse taas olen ideaa vähän suunnitellu päinvastoin, laadukkaisiin ja laajaan drinkki valikoimaan, koska joka paikassa on aina ne samat juomat jota myydään. Toki pääomaa siin vaaditaan, ja varastoon ei ihan kauheita summia viittis sijoittaa mut mut...se on sitä riskin ottamista. Mut noihin drinkki juttuihin olen jo jotain omaa keksinytkin josta en siis puhu mitään...shhh..
Saatan olla väärässäkin, mutta mun mielestä suomalaiset on pääsääntöisesti niin tuulikaappikansaa, että mitkään ennennäkemättömät drinkit, vaikka olisivat kuinka hyviä, ei suurinta osaa kiinnosta. Ei ainakaan, jos ne on kalliita. Tästä saadaankin vielä uusi palikka tohon pääomariskiin - myykö ne oudot juomat oikeasti? Mutta jos sulla on joku kuningasidea niin antaa palaa vaan!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
.Trauma
558 viestiä
|
#24 kirjoitettu
24.11.2010 23:58
Sunt1o kirjoitti:
Ehkä optimi tommosen toteuttamiseen (näin äkkiä ajateltuna) olis alkaa yhteistyöhön jonkun ryhmän kanssa joka näitä tapahtumia haluaa järjestää. Näin ollen osa kuluista menee heille (bändit, äänentoisto, lipunmyynti yms.) ja he ottavat sen kannattavuusriskin. Baari vaan korjaa tuotot myynnistä. Sit jos näyttää että se kannattaa niitten pitämänä niin voi itekkin alkaa puuhata (tosin ne kyllä varmaan löytää paremmat esiintyjät jos asiaan on harrastuneita).
Aij, tämä meni ohi. Joo siis ulkopuolinen tapahtumajärjestäjä olisi käytännössä pakollinen. Luulisi, että baariyrittäjällä on muutakin tekemistä kun järjestää jotain rusinoita Liettualaisen fuusiopolkkabändin raideriin. Pienimuotoisten keikkojen järjestelyt saattaa hoitua jopa jonkun oppilaitoksen kautta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Veee
64 viestiä
|
#25 kirjoitettu
27.11.2010 02:06
Useesti erilaiset päävaihtoehdot on:
- Tehdä samaa kun muut, mutta halvemmalla (kustannusjohtajuus)
- Tehdä jotain ihan muuta kuin muut (differointi)
- Tehdä samaa kuin muut, mutta paremmin (laatujohtajuus)
Jos tässä ei ole kauppatieteilijä takana niin syön hattuni
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|