Kirjoittaja
|
Hapankorput
|
BVR
20365 viestiä
|
#1 kirjoitettu
08.11.2010 22:51
Tautisen hienoa herkkua, eikö? Miten diggailet nauttia hapankorppusi?
Margariinia ja juustoa happiksen päälle, ehkä pari siivuu kurkkuu. Tekee IMO höyäyöb hyöäbbh.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Shypaw
172 viestiä
|
#2 kirjoitettu
08.11.2010 22:55
hapankorppu tekee aina höböö jäbä! kyl se menee ihan kaiken kanssa..
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Lenno
334 viestiä
|
#3 kirjoitettu
08.11.2010 22:56
BVR kirjoitti:
Tautisen hienoa herkkua, eikö? Miten diggailet nauttia hapankorppusi?
Margariinia ja juustoa happiksen päälle, ehkä pari siivuu kurkkuu. Tekee IMO höyäyöb hyöäbbh.
tähän ei oo mitään lisättävää
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Deadful
3813 viestiä
|
#4 kirjoitettu
08.11.2010 22:57
Onki muute!
Voimariinia ja juustoa ni on hyvää. Semmoset vaaleet hapikset toimii kans. Niinku kaurahapankorput.
RESEPTI!
Uita hapiksii, sellasii vähä leveempiä, kasvisliemessä sillai et ne on pehmeitä, mut ei hajoo. Laita päälle vähäse kylmäsavulohta, sipulia ja majoneesia. Kääri. Toista niin monta kertaa kun haluut näitä herkkuja. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa. Syö ja nauti.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Goatsemencommando
18200 viestiä
|
#5 kirjoitettu
08.11.2010 23:02
Suuren suurta herkkua ovat.
Yleensä päälle menee voimariinia sopiva kerros + juustoa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
dödö
1100 viestiä
|
#6 kirjoitettu
08.11.2010 23:56
Ruohosipulilevitettä, meetwurstia, juustoa ja kurkkua. Kyseessä on kans ainoa kerta kun saa laittaa metvurstin juuston alle, niin ettei juusto koske ruohosipulilevitteeseen Se on tärkeää... en tiedä miksi.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
SuomiFinland666
758 viestiä
|
#7 kirjoitettu
09.11.2010 14:43
Hapankorppu ja rasvaa päälle. Paaaaaljon parempaa ku näkkärit.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
<MÄ>
541 viestiä
|
#8 kirjoitettu
09.11.2010 14:56
BVR kirjoitti:
Margariinia ja juustoa happiksen päälle, ehkä pari siivuu kurkkuu. Tekee IMO höyäyöb hyöäbbh.
Tämä on ainakin erittäin hyväksi havaittu resepti.
Ja myös tuo Montinin, se todellakin täytyy olla sen kokoinen, et saa kunnolla kiinni ja syötävääkin on riittävästi.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#9 kirjoitettu
09.11.2010 15:04
Montin kirjoitti:
Isot hapankorput, etenkin ne mitä tehtiin vielä joskus 90-luvun alussa, ja vissii tehää vieläki. Hapankorpun pitää olla iso, ei pieni.
Kyllä.
Paitsi että kun en itse niitä osta, enkä muutakaan leivänkyrsää, niin ei ole niitä isoja koskaan missään tarjolla...
Mut joo, nostalgia iskee, toimivat paremmin ku nää pikkutsuibulat, ja niistä sai vielä katkoviivaa pitkin taittaa joko neliön tai sitte pitemmän ja isomman ja paremman. Ei tarvinnu nysvätä niinku määrän kanssa kun sai kokoa muuttaa.
Ja toki juustoa (paitsi emmentaalia) ja kurkkua niin on ehkä parasta ikinä. Hapankorppujen ikinä...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
<MÄ>
541 viestiä
|
#10 kirjoitettu
09.11.2010 15:17 Muok:09.11.2010 15:19
BVR kirjoitti:
Margariinia ja juustoa happiksen päälle, ehkä pari siivuu kurkkuu. Tekee IMO höyäyöb hyöäbbh.
Tämä on ainakin erittäin hyväksi havaittu resepti.
Ja myös tuo Montinin, se todellakin täytyy olla sen kokoinen, et saa kunnolla kiinni ja syötävääkin on riittävästi.
<MÄ> muokkasi viestiä 15:18 09.11.2010
Tää onkin jännä tää Tusinan ylihyppytuplaus.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
bioluminance
916 viestiä
|
#11 kirjoitettu
09.11.2010 15:52
Jes..puna-,sini-, tai mustaleimaa ja Myrttisen valkosipuli-suolakurkkua päälle.Kyllä rokkaa - nam!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
SuomiFinland666
758 viestiä
|
#12 kirjoitettu
09.11.2010 17:35
Montin kirjoitti:
Joo mutta ne pienet hapankorput on ollu AINA ihan PERSEESTÄ. Niitä kun voitelee niin voi leviää pitkin sormia ja pöytää, ja samantien ne on myös syötykin.
Isot hapankorput, etenkin ne mitä tehtiin vielä joskus 90-luvun alussa, ja vissii tehää vieläki. Hapankorpun pitää olla iso, ei pieni.
Isot happarit on parhautta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Coivisto
8780 viestiä
|
#13 kirjoitettu
09.11.2010 17:40
Isot happarit joitten päälle becelii ja metukkaa, tai sit ilman metukkaa. Yleensä teen niin että joka toinen metukalla ja joka toinen ilman. Creme Bonjour valkosipulivoi happisten päällä on parasta ikinä. Herkuista herkuin.
Ei taia olla olemassa ketään joka ei pitäisi hapankorpuista.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Myotess
5276 viestiä
|
#14 kirjoitettu
09.11.2010 23:29
BVR kirjoitti:
Miten diggailet nauttia hapankorppusi?
Margariinilla sellaisenaan tai sitten päällysteellä niin, että päällystettä on paksummalti kuin korppua (marge, juusto, kalkkunaviipale, kurkku) tai sit vaan juustolla. Hyvää on!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Deadful
3813 viestiä
|
#15 kirjoitettu
09.11.2010 23:47
Meitsi veti just viis happarii voimariinilla
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
`VARJO´
177 viestiä
|
#16 kirjoitettu
09.11.2010 23:57
Deadful kirjoitti:
Meitsi veti just viis happarii voimariinilla
eiks se oo nykyää Oivariini?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Deadful
3813 viestiä
|
#17 kirjoitettu
10.11.2010 00:09
`VARJO´ kirjoitti:
Deadful kirjoitti:
Meitsi veti just viis happarii voimariinilla
eiks se oo nykyää Oivariini?
Kuulehan. Se, että joku vitun komissaari on päättänyt että Voimariinia ai saa enää myydä Voimariinina, koska siinä ei muka ole tarpeeksi voita, jotta nimessä voisi olla "voi", ei saa minua kutsumaan sitä Oivariiniksi.
Keskityhän nyt olennaiseen, eli hapankorppuihin. Suosittelen sipasemaan pinnalle Voimariinia.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
HW
ärsyttävä 7252 viestiä Luottokäyttäjä
|
#18 kirjoitettu
10.11.2010 11:13
Hapankorput = herkuk
Tykkään laittaa juustoa päälle, ja taidan seuraavalla kauppareissulla ostaa hapankorppuja. Alkoi jostain selittämättömästä syystä tehdä mieli.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Istharium The Foe
845 viestiä
|
#19 kirjoitettu
10.11.2010 16:53
Tykkään.
Useimmiten syön pelkän voin kanssa, kun joidenkin leipien ym. kanssa en käytä lisukkeina muuta kuin voita, mutta menee tuo hyvin muidenkin lisukkeidenkin kanssa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Night Child
1796 viestiä
|
#20 kirjoitettu
10.11.2010 18:52
Erittäin monipuolisesti syötävä herkku.
Päälle riittää pelkkä margariini, mutta jos haluan vielä herkumpaa, laitan päälle juustoa, salaattia ja kurkkua.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
<MÄ>
541 viestiä
|
#21 kirjoitettu
10.11.2010 19:15
`VARJO´ kirjoitti:
Deadful kirjoitti:
Meitsi veti just viis happarii voimariinilla
eiks se oo nykyää Oivariini?
Tuohan Deadful sanoi voimariini, ei Voimariini. Eli hän sanoi sen pienellä alkukirjaimella, joten sitä ei tulisi tulkittavan tuotemerkiksi tai nimikkeeksi.
Vaan jos heitsi veti just viis happaria **********lla, ja oli hyvä itea miun mielest, niin voisinpa pitää perinnettä yllä/alla ja syödä muutaman kyeisen kapistuksen JUUSTOLLA heti tältä istuimelta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hapou
21350 viestiä
|
#22 kirjoitettu
10.11.2010 22:22
hapounkorppu
sopii mm. kalasopan kans. Sit jotain hyvää leikkelettä päälle. Muuta ei tarvi.
joskus tosin voi pistää vähä jotain margariinia päälle.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
har
7706 viestiä
|
#23 kirjoitettu
13.11.2010 14:20
Kalajalosteitten kanssa toimii myös. Parasta on ehkä pippuri- tai juustomakrilli. Tai jääkaappijäykkää voita ja silliä. Chilillä maustettu purkkitonnikala öljyssä toimii. Tai savusilakka. Tai jos oikein heittääntyy gourmetmaailmaan niin sitten smetanaan ja sitruunaan ja mustapippuriin sekoitettu siian tai muikun mäti!
Juustoista toimii valkoiset ja etenkin siniset homejuustot, tai sitten jo mainitut valkosipulilevitteet ja mustapekkajuusto, erilaiset koskenlaskijat..
Mutta tärkeintä hapankorpun nautinnassa on päälleen pantavan herkun riittävä rasvapitoisuus!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
JPQ
1161 viestiä
|
#24 kirjoitettu
13.11.2010 18:34
Käytännössä suon jos noita syön ne voilla ja ehkä emmentaalia tms päälle vielä. ja voita siksi että se kuitenkin oikeasti terveellisintä oivariini on toiseksi. RIippuu tiettysti mitä tutkijaa uskon mutta uskon järkeäni (miten joku kamalan teollisen prosessin avulla valmistettu voisi olla terveellistä) ja erästä tässä nyt sanomatonta puolueetponta tahoa joka voita puolustaa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|