Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja
Täällä kun vihervasemmisto myöryää, ja dulla palaa siihen tahtiin että, ei kerkeä itse kasvatetut madot edes multaa möyhentämään, niin otetaan astialle pontikka. Tuo hirveä kauhea laiton päihde.
Minkälainen on tämänpäivän pontikkakulttuuri maassamme?
Tekeekö kukaan enää sitä?
Tunnetko mahdollisesti jonkun ponunkeittäjän?
Tehdäänkö se samalla kaavalla kuin ennenvanhaa, metsän siimeksessä nimismieheltä karussa, vai kokkaillaanko sitä tuttavallisesti mehumaijalla keittiössä?
Voisitko itse kuvitella tekeväsi pontikkaa? Näetkö sen "laittomuuden" sellaisena vitsinä, josta ei hirveää sanktiota voisi saada?
Minkälainen on tämänpäivän pontikkakulttuuri maassamme?
Eiköhän se ole vähän noide vanhempien ukkojen hommaa. Oma isäni ainakin oli keittänyt kyseistä lientä saunassamme kaverini karjalaissyntyisen isoisän kanssa,
Tekeekö kukaan enää sitä?
Alan intohimoiset harrastajat varmaankin. Suht turvallistakin tuo luultavasti alkaa olla tolleen lain kannalta, kun harva poliisi jaksaa ponun keittäjien perässä juosta.
Tunnetko mahdollisesti jonkun ponunkeittäjän?
En muita sen kaverin isoisän vuoksi.
Tehdäänkö se samalla kaavalla kuin ennenvanhaa, metsän siimeksessä nimismieheltä karussa, vai kokkaillaanko sitä tuttavallisesti mehumaijalla keittiössä?
Kyl mä luulen et ulkorakennuksissa säilytetään noita pannuja nykyään maaseudulla. Metän keskellähän sitä voi kuka tahansa hulttiojoukko käydä ryystämässä.
Voisitko itse kuvitella tekeväsi pontikkaa? Näetkö sen "laittomuuden" sellaisena vitsinä, josta ei hirveää sanktiota voisi saada?
Mä luuln ettei olisi vaivan arvoista. Yhtä hyvin voin ostaa sen jalopviinapullon parillakympillä. Mut voisin kuvitella lähteväni mukaan tälläseen projektiin, jos joku osaava henkilö pyytäisi.
Minkälainen on tämänpäivän pontikkakulttuuri maassamme?
En muuten tiedä. Tehdäänhän kyllä pontikkaa laillisestikin. Tilaviiniyrityksissä.
En ole pitkään aikaan saanut pontikkaa mistään.
Minulla oli kyllä töissä yksi renki, joka oli kylänsä palinkamestari Romanian unkarilaisalueelta Transilvaniasta. Yhtenä syksynä hän kysyi minulta saisiko hän rakentaa pannun kun omenapuista tuli uskomattoman hieno sato. Sanoi, että saisin helposti 50-100 litraa valmista palinkaa ilman sen kummallisempia toimenpiteitä. Kielsin Imreä ainetta tekemästä.
Oman terveyteni vuoksi.
Tekeekö kukaan enää sitä?
Varmasti joku. Mekin keitimme kerran pontikkaa kiljusta Oriveden opistolla kerroksemme kahvinkeittimellä.
Tekniikka on helppo ja tulos yleensä kiittää tekijäänsä.
Tunnetko mahdollisesti jonkun ponunkeittäjän?
Yhdellä kaverilla, entinen bänditoveri, oli loistava salaovella autotallista eristetty tehdas. Keitti meille, itselleen, naapureille.
Kahdensadanlitran rankki, vastukset alla ja hieno virtaavalla vedellä suoritettu jäähdytys ja lasimurskasta ja aktiivihiilestä tehty suodatin. Tosi hyvää oli! Lopetti sitten tuon harrastuksen kun vaimo alkoholisoitui.
Tehdäänkö se samalla kaavalla kuin ennenvanhaa, metsän siimeksessä nimismieheltä karussa, vai kokkaillaanko sitä tuttavallisesti mehumaijalla keittiössä?
Varmasti enemmän on siirtynyt keittohommat keittiöön. Kattilat on kehittyneet ja pieniä panoksia on helppo ja mukava keittää.
Voisitko itse kuvitella tekeväsi pontikkaa? Näetkö sen "laittomuuden" sellaisena vitsinä, josta ei hirveää sanktiota voisi saada?
En varmaan ala keittämään. Jos keittelen jotakin niin se jää kotioluen ja kotisiiderin vahvuiseksi.
Hieno kappale, kiitos Hyppymiina, varsinkin kun yksi lempinimistäni on Hessu: