Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Makaroonilaatikko-ketju


Bad Dog
5078 viestiä

#1 kirjoitettu 15.02.2010 12:47

Eli olen pidemmän aikaa suunitellut tekeväni makaronilaatikkoa ja tarvitsisin reseptejä mikserin tyypeiltä. Olen kattonut noita perus-ohjeita ja ei oikein napannut. Joten jos teillä on jotain speciaali makarooni-loota reseptejä niin pistäkää tulee. Kaikki ehdotukset otetaan huomioon. En ole allerginen millekkään joten antakaa mielikuvituksen lentää. En myöskään ole perso millekkään ruoka aineelle joten Bring It On M****** F*******s

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#2 kirjoitettu 15.02.2010 13:00

pistä tabascoo

^ Vastaa Lainaa


-iiru-
6162 viestiä

#3 kirjoitettu 15.02.2010 13:08

Vaihda normilaatikkoon munamaito lihaliemeksi ja heitä mustaa koskenlaskijaa sekaan.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#4 kirjoitettu 15.02.2010 13:15 Muok:15.02.2010 13:16

Bad Dog kirjoitti:

Eli olen pidemmän aikaa suunitellut tekeväni makaronilaatikkoa ja tarvitsisin reseptejä mikserin tyypeiltä. Olen kattonut noita perus-ohjeita ja ei oikein napannut. Joten jos teillä on jotain speciaali makarooni-loota reseptejä niin pistäkää tulee. Kaikki ehdotukset otetaan huomioon. En ole allerginen millekkään joten antakaa mielikuvituksen lentää. En myöskään ole perso millekkään ruoka aineelle joten Bring It On


Itselläni on pari "perus juttua" makaroonilaatikon kanssa.

1) Appelsiini. Eli raastetaan kuori ja puristetaan mehu mukaan. Appelisiinin kirpeyttä voi tahtoessaan neutraloida hunajalla.
2) Päälle tomaatteja siivuina ja juustoraaste siihen vielä päälle, niin tulee makoisia kuori.
3) Marlin mustaherukkamehu tiiviste on ollut käytössä myös makaroonilaatikon nesteen jatkeena. Muut merkit toiminevat yhtä hyvin myös.
4) Sipulissa ei säästellä.
5) Sipulissa ei TODELLAKAAN säästellä.

Mararoonilaatikon kanssa pitää myös muistaa, että se vaatii mausteita suhteellisen reilusti, koska makarooni tuppaa "syömään" sitä makua. Eli reilulla kädellä perinteisiä mausteita (mustapippuria, valkosipulia, soijakastiketta ja vasikanfondia) sinne sekaan vaan.

Sellaiset mitä ei aina tule laitettua sinne, mutta joskus, niin feta justoa sekoitan joskus sekaan ja ihan pieneksi silputut oliivit ovat kanssa hyviä.

Näin minä sen teen. Jotenkin tulisuudesta en makaroonilaatikossa ole itse välittänyt koskaan ja vaikka tuo oma reseptini saattaa vaikuttaa aika "uskaliaan modernilta", niin silti pyrin sellaiseen suht perinteiseen mutta vähän "omaa makua" sisältävään makaronilaatikkoon.

No joo.. Lihamakaronilaatikossa tosiaan kysymys. Kasvis lodjusta saisi varmasti hyvää, mutta olen tuota liha-versiota tehnyt aina, kun se on se "perinteinen" itselle.

Haava lisäsi viestiä 13:15 15.02.2010

Itteasiassa ostin just aineet eilen, että huomenna oli tarkoitus taas tehdä tuon ohjeen mukaan.

^ Vastaa Lainaa


KalpeePerse
267 viestiä

#5 kirjoitettu 15.02.2010 13:17 Muok:15.02.2010 13:18

Makaroonilaatikko

Kakara ajoista tähän päivään lempiruoka. Ei vaan nyt oo mitään mihin väsätä :(

Niin ja älä tee sitä virhettä että heität sekaan herne/maissi/paprikaa (eihä se siihe kuulu?). Saa noinkin jumalaisen ruuan paskanmaksueks...


4) Sipulissa ei säästellä.
5) Sipulissa ei TODELLAKAAN säästellä.


EI TODELLAKAAN!
KalpeePerse muokkasi viestiä 13:17 15.02.2010

^ Vastaa Lainaa


accent
10939 viestiä

#6 kirjoitettu 15.02.2010 13:46

KalpeePerse kirjoitti:

Niin ja älä tee sitä virhettä että heität sekaan herne/maissi/paprikaa (eihä se siihe kuulu?). Saa noinkin jumalaisen ruuan paskanmaksueks...



Vituttaa kun meidän koulun ruokalassa noita tungetaan joka ruokaan. ONNEKSI ei vielä tähän mennessä makaronilaatikkoon. Mut ehkä sekin päivä koittaa vielä tätä menoa...

^ Vastaa Lainaa


KalpeePerse
267 viestiä

#7 kirjoitettu 15.02.2010 13:52

accent kirjoitti:
KalpeePerse kirjoitti:

Niin ja älä tee sitä virhettä että heität sekaan herne/maissi/paprikaa (eihä se siihe kuulu?). Saa noinkin jumalaisen ruuan paskanmaksueks...



Vituttaa kun meidän koulun ruokalassa noita tungetaan joka ruokaan. ONNEKSI ei vielä tähän mennessä makaronilaatikkoon. Mut ehkä sekin päivä koittaa vielä tätä menoa...


Juu kun ite oli ylä-asteella/ammattikoulussakin viel niin tungettiin ainakin paprikaa joka ruokaan. Niin ja olisko tomaattiakin useaan ruokaan tungettu.

"ruuan paskanMAKSUEKS. Mun aivot on tahmaantunu näköjään. Nykyään en oikeesti osaa puhua/kirjottaa.. mitä vittua.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#8 kirjoitettu 15.02.2010 14:12

Kyllähän sen munamaidon voi lihalienemelläkin korvata, mutta kyllä fondilla tulee paljon parempaa. Etenkin jos tekee itse sen fondin, mutta kyllä valmisfondeillakin.

^ Vastaa Lainaa


bioluminance
916 viestiä

#9 kirjoitettu 20.02.2010 12:47

Makarooniloota (Eines remix)
-pussi makaroonia
-½ kg jauhelihaa (mieluiten paisti)
-reilusti sipulia
-valkosipulia
-chilitomaattimurskaa
-kanttarellisoosipussi
-½litraa maitoa
-pari kananmunaa
-mozzarella-emmental juustoraasteblandis
-tomaatteja
-baslikaa
-oliiviöljyä
-mausteita oman maun mukaan

Valmistetaan normi makaroonilootan tapaan, paitsi että jauhiksen sekaan heitellään purkki tomaattimurskaa ja keitellään kasaan.Munamaidon sekaan sotketaan einessoosipussi.Sitten vaan keitetyt makaronit ja jauhis-tomaattimurskamössö sekaan ja sekoitetaan.Vuokaan kerros seosta ja päälle mustaa koskenlaskijaa.Päälle seosta ja taas koskenlaskijaa jne. .munamaito messiin , juustoraaste päälle ja uuniin.Kun valmista, päälle ohuita tomaattisiivuja ja vielä hetkeks uuniin, niin että lähtee tomaattien mehut likkeelle.Sit vaan uunista pois ja päälle reilusti tuoretta basilikaa ja päälle lorotellaan oliiviöljyä..

^ Vastaa Lainaa


*Sindy*
51 viestiä

#10 kirjoitettu 20.02.2010 13:06

Laitan aina jauhelihan tilalle paistettua pekonia, vihreää paprikaa, pari jalapenoa ja paaaljoon juustoa joukkoon ja päälle. Ihan tavallinen munamaito päälle ja uuniin.

^ Vastaa Lainaa


Wargoth
339 viestiä

#11 kirjoitettu 20.02.2010 18:55

Teet ensinäkii lihaliemee, sit vähä pekonii sekaa ja juustoo päälle ja käytä mielikuvitust mausteitten kans

^ Vastaa Lainaa


Eversti Routa
13 viestiä

#12 kirjoitettu 22.02.2010 22:31

Kokeile soijarouhetta jauhelihan sijasta. Muista maustaa se hyvin, jotta laatikko myös maistuu joltain. Edellä onkin mainittu sipuli, jota pitää pistää sekaan runsaasti.

^ Vastaa Lainaa


Myotess
5276 viestiä

#13 kirjoitettu 22.02.2010 22:53

Eversti Routa kirjoitti:
Kokeile soijarouhetta jauhelihan sijasta. Muista maustaa se hyvin, jotta laatikko myös maistuu joltain. Edellä onkin mainittu sipuli, jota pitää pistää sekaan runsaasti.


Miekin olen kokeillu soijarouheesta, muttei se ole yhtään niin hyvää kuin jauhelihan kanssa

^ Vastaa Lainaa


Eversti Routa
13 viestiä

#14 kirjoitettu 22.02.2010 23:12

Myotess kirjoitti:
Miekin olen kokeillu soijarouheesta, muttei se ole yhtään niin hyvää kuin jauhelihan kanssa

Maut ovat todellakin hyvin erilaiset, mutta se voi olla ihan vaan tottumiskysymys. Itse suosin soijarouhetta.

pyörätuoli kirjoitti:
vinkki: älä laita soijarouhetta ja jauhelihaa sekasin. ite en oo tiettävästi maistanu noita kahta samassa silleen et se on toiminu.

Kokemukseni rajoittuu pelkästään joko tai.
vaikka se ruohe ajatellaankin usein lihan "korvikkeena", niin todellisuudessa kuitenkin melko erilainen ruoka-aines maustamisen kannalta.

Totta.
ja "mother" ei oo tiettävästi kirosana, miksi sensuroit?

En mää mitään ole sensuroinut

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#15 kirjoitettu 23.02.2010 00:58 Muok:23.02.2010 00:59

Tykkään ihan perinteisestä makaronilaatikosta, mutta muutamia juttuja on, että munamaito saa olla aika paksua ja korppujauhot eivät ole välttämättömiä. Myös myytti tarttumisesta vuokaan ilman vuoan voitelua on minun kokemuksen mukaan turha. Ei se voita kaipaa. toki tarttuu vähän, mutta kun vuoan pesee ajoissa, niin ei se liikaa tartu.
Jos jotain erikoisempaa makua siihen tahdon, niin laitan noita superväkseviä kuivattuja chilejä muutaman, vuoalliseen 3 jos tahtoo chilin maun, 5 jos tahtoo tulista. Samoin valkosipulia. Valkosipuli ja cilit laitetaan siihen niin, että jauhelihaa ja sipulia paistellessa ne laitetaan öljyn sekaan, jolloin chilin tulisuus tulee kaikista tasaisimmin koko laatikkoon.
jos sattuu olemaan, niin toki ihan pakastevihanneksia voi myös lyödä sekaan, mutta suurta lisäarvoa maun kannalta ne eivät anna.

Köyhänä päivänä makaronilaatikko onnistuu myös ilman juustoa.

Suolaa käytän aika vähän ruoanlaitossa muutenkin, mustapippuri on se mauste mikä makaronilaatikossa pitää olla.

Jos on käynyt niin, että erinäisiä pastaruokia tehdessä on jäänyt kaappiin kaikennäköisiä pastapussien jämiä, makaronilaatikon tapaan tekemällä voi lyödä myös ne muurt pastapussien jämät sinen sekaan, siellä ne menee kivasti.

Nautitaan tuoretomaatin kanssa. Ketsuppia maltillsiesti, jos chilin maku on hyvin esillä. Jos tekee makaronilaatikkoa porukalle, jossa kaikki eivät ole niin tottuneita tulisempaan, niin laitan noita kuivachilejä 3 ja pöytämausteeksi habanero-tabascoa.

En tiedä mitä lajiketta nuo mun chilit on, äiti toi Italiasta, mutta tulisuutta kuvaa tosiaan se, että vaikka olen tulisen evään ystävä, tuo 5 riittää tekemään laatikkoon tulista makua.

Ja sika-nauta tai muu vastaava on aina vähän löllöä, käytän hirvenlihaa.

JM muokkasi viestiä 00:58 23.02.2010

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#16 kirjoitettu 23.02.2010 03:28

pyörätuoli kirjoitti:
JM kirjoitti:
Ketsuppia maltillsiesti, jos chilin maku on hyvin esillä.

Ite en lykkää ketsuppia juuri mihinkään ruokaan jälkikäteen oikestaan ikinä. makaroonilaatikkoon sillon jos siinä ei muuten ole makua. eineslaatikkokin menee ilman ketsuppia.


Jätkä lesoo! Joo, mä syön lootani ilman ketsuppia ja jälkiruuaks vielä yhen ruosteisen ladan vaihdelaatikon..
..-..
Makaroonilaatikko on semmonen safka, et se ei sinällään ainakaan mua inspiroi ollenkaan - et omia virityksiäni en kyllä kutsu makaroonilaatikoks..

^ Vastaa Lainaa


Epoche
5248 viestiä

#17 kirjoitettu 23.02.2010 03:45

pyörätuoli kirjoitti:
Epoche kirjoitti:
Joo, mä syön lootani ilman ketsuppia ja jälkiruuaks vielä yhen ruosteisen ladan vaihdelaatikon..

mistä arvasit?


Kitsune tietää kaiken, kitsune ei arvaa%)

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu