Kirjoittaja
|
Marjat ja sienet
|
Mephist
393 viestiä
|
#1 kirjoitettu
13.09.2009 16:35
Käytkö poimimassa metsästä marjoja syksyisin?
Marjoja en niinkään kerää, silloin tällöin mustikkaa mutta harvioin
Mitenkäs sieniä? Suosikkeja?
Sieniä tykkään kerätä, tänäänkin käytiin sienessä ja tuli ämpärillinen kanttarellia, suppilovahveroa ja mustaa torvisientä. Ryöpättäviä sieniä löyty pari karvalaukkua ja kangasrouskua
Lempisieniä joita ei tartte ryöpätä on kanttarelli, suppilovahvero, Mustatorvisieni, vahakkaat ja tatit
Ryöpättäviä lempisieniä on rouskut ja vähän huolellisemmin käsiteltävä Korvasieni
Miten nautit marjasi?
Sellaisenaan, piirakassa, hillossa tai mehussa
Entä sienesi?
Salaatissa, Keittona, Piirakassa tai kastikkeena
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#2 kirjoitettu
13.09.2009 18:05 Muok:13.09.2009 18:05
quafka kirjoitti:
Käytkö poimimassa metsästä marjoja syksyisin?
Useimpina vuosina, mutta kauppa tyydyttää suurimman osan tarpeesta.
Mitenkäs sieniä?
Sama kuin marjoissa.
Suosikkeja?
Suppilivahvero sienistä on ylivoimainen ykkönen vuodesta toiseen. Marjoista punainen vinimarja ja vedelma.
Miten nautit marjasi?
Lempi marjat sellaisenaan. Muuten marjapiirakat ovat aika kovia, mutta noita kahta lempparimarjaani ei niihin tuhlata.
Entä sienesi?
Nämä ihanat metsäsienet aina joko keitossa tai kastikkeessa. Herkusieniä tulee sitten käyettyä vähän kaikessa ruuanlaitossa. Pizzat, wokit, pastakastikkeet, kastikkeet, padat ja vaikka missä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Chadonna
Lesbian Pain
5658 viestiä
|
#3 kirjoitettu
13.09.2009 18:08 Muok:13.09.2009 18:10
Ei minun oikein tarvitse poimia marjoja, kun äiti ja isi käy poimimassa monia satoja litroja.. ja myy suurimman osan, mutta kolme pakkasta on pullollaan marjoja, niin ei tarvihe kauheesti kysellä ees niin marjoja sataa niskaan. Normaalisti syön marjani jogurtin kanssa tai sellaisenaan tai jäätelön kera tai hyytelössä tai mehuna.. tai miltä nyt sillä hetkellä tuntuukaan. Syön aika paljon marjoja. Tänään söin puolukoita, eilen mustikoita.. ja sillee ) Lemppareita taitaa olla kait mustikka, vadelma, karviainen tai mansikka. tai kaikki. puolukat on kans hyvii. noms. Mansikka on kai paras. Tai mustikka.
Sienet on pahoja. Herkkusienet menee just ja just pitsassa ja kanttarellit kastikkeessa. En varmala koske niihin, matoja. yöks.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Night Child
1796 viestiä
|
#4 kirjoitettu
15.09.2009 13:15 Muok:15.09.2009 13:16
Käytkö poimimassa metsästä marjoja syksyisin?
*Tänä syksynä poikkeuksellisesti (jossei lapsena vanhempien kanssa keräämistä oteta lukuun) keräsin mustikoita pakastimeen.
Mitenkäs sieniä? Suosikkeja?
*Kanttarellejakin keräsin tänä syksynä. Ne oli aika isokokoisia, pitänee valmistaa niistä sienikastiketta vielä. Suppilovahverotkin ovat hyviä.
Miten nautit marjasi?
*Mahdollisimman tuoreena tai aamupalaksi myslin kera. Mustikkapiirakan voisi myös pyöräyttää.
Entä sienesi?
*Kastikkeena.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Pearlina
284 viestiä
|
#5 kirjoitettu
25.09.2009 01:25
Käyn poimimassa kanttarelleja. Paistan voissa ja syön ruisleivän päällä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Kaboom
12 viestiä
|
#6 kirjoitettu
28.09.2009 21:07
sienenä on -> Semi
Tepsii ihan rakaana.. vaikutukset.. ota selvää
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
bahlastiompehda
457 viestiä
|
#7 kirjoitettu
29.09.2009 19:29
punakärpässieni ramen nuudeleiden kanssa
japanilaiset on hulluna siihen niin sen on pakko olla hyvää
je sen voi maustaa jollain irstaalla kalamausteella
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#8 kirjoitettu
30.09.2009 08:08
_Popo kirjoitti:
söin äsken suppilovahverokastiketta. oli mainiota.
Kuin myös. I-H-A-N-A-A-!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
bahlastiompehda
457 viestiä
|
#9 kirjoitettu
01.10.2009 15:55
hynyinen kirjoitti:
bahlastiompehda kirjoitti:
punakärpässieni ramen nuudeleiden kanssa
japanilaiset on hulluna siihen niin sen on pakko olla hyvää
je sen voi maustaa jollain irstaalla kalamausteella
Voipi olla syytä kuivata jos ei tahdo, että iboteenihapot tekee munuaisista selvää. Tosin laitontapa taitaa huumausainelainsäädännön mukaan ko. touhu olla.
Kyllä, iboteenihappo on myrkyllistä soluille, enkä suosittele, mutta myrkyt ovat täysin vesiliukoisia eli kuivatus on turhaa ajanhukkaa (ellei hajoita iboteenihappoa muskimoliksi) ja se tekee sienistä mun mielestä pahan makusia. Tuntuu jotenkin oudolta että japanissa kärpässieniä syödään nimenomaan sen maun vuoksi. Minkä takia kärpässienten käyttö ruoka-aineena on ehdoton tabu suomessa? Yksi arvokkaimmista RUOKASIENISTÄ. Päihdesienenä varmaan liian friikki.
joku artikkeli... http://www.mushroomhun...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|