Kirjoittaja
|
Savuluut ja savukylki talouden mittarina
|
JM
18460 viestiä
|
#1 kirjoitettu
02.10.2008 21:36
Tarkkailetko savuluita ja savukylkiä tietääksesi talouden todellisesta tilasta?
Savuluuthan köyhtyvät lihasta huonoina aikoina (hinta pysyy samana) ja luuvelliä vetäessä sen kyllä huomaak un lautasella on kilotolkuklla luuta mutta lihaa pieni riekale siellä täällä. Pikkupenskana opetettiin valittamaan että "herrat vie lihat luista" jos velli oli laihaa.
Savukyljessä sen huomaa siitä että lihan yleinen laatu heikkenee, läskin ja lihan tasapaino järkkyy ja etenkin ruston ja nahan määrä lisääntyy.
Kyllä nämä merkit pitävät paikkaansa, parhaita luuvellejä on väännetty pari vuotta sitten ja siitä vielä viitisen vuotta taaaksepäin, 90-luvun alussa luuvelli oli usein iavan onnetonta, hyviä savuluita vain ei tahtonut löytyä mistään.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
JM
18460 viestiä
|
#2 kirjoitettu
02.10.2008 22:04
BluesWoman kirjoitti:
Tänään kaupassa möin palvattua savukylkeä niin maan perusteellisen paljon ja olipa muute läskiä seassa. Grilliluita myös meni ihmeen paljon näin sateella.
Että ei meidän kaupan talous ainakaan horju.
Eihän niiden menekki mitään todista, pitäähän ihmisten syödä. Aloitusviestissä on mutuamia tarkkailtavia ominaisuuksia mainittu.
Grilliluut (mitä ne on?) ei kai liity asiaan mitenkään, joten annetaan niiden olla.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#3 kirjoitettu
03.10.2008 11:11
Mikä hitto on savuluu?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#4 kirjoitettu
03.10.2008 11:33
Endorpheeny kirjoitti:
Zitru kirjoitti:
Mikä hitto on savuluu?
Luu joka on savustettu?
Endorpheeny muokkasi viestiä 11:13 03.10.2008
Tai sitten luu jonka tarkoituksena on savuta.. ..en ole hyvä anatomiassa.
Mut sillonhan savuluulla ja vaikkapa grillikyljyksen luulla (grililuu? ) ei ole niinkään eroa?
Kumpaakaan ei kuitenkaan syödä, ja varmasti yhtälailla molemmat lisääntyvät laman edessä huimin akrobaattisin yhdyntäsuorituksin.. eiku..
Mut siis kun piti tarkkailla pelkästään nyt savuluuta eikä grilliluu (mikä se on?) kelvannut. Ajattelin että kyseessä olisi jokin ihmeellisempikin asia, kuin tietyllä nimikkeellä myytävän savustetun lihan luu...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
JimmyLee
198 viestiä
|
#5 kirjoitettu
03.10.2008 12:21
Luuvelli kuulostaa joltain pula-ajan ruokalajilta. Väkisinkin tulee mielikuva siitä että roskiksen pohjalle kertyneet kananluut keitetään maidossa ja tarjoillaan syvässä lautasessa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
JM
18460 viestiä
|
#6 kirjoitettu
03.10.2008 14:07
Savuluut on niitä luunpalasia joista tehdään savuluuvelliä. Yksinkertaisimmillaan keitetään savuluita ja perunaa.
Savuluuvelli on hyvää, muttavittumainen syötävä jos luissa ei ole tarpeeksi lihaa.
Ideahan on siinä, että ne luut on niitä ylijäämäluita joissa on lihaa jäljellä kuitenkin jonkin verran. Muttapaskoina aikonia ne lihat leikataan niin tarkkaan, ettei savuluihin jää juuri mitään.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Thimns
4927 viestiä
|
#7 kirjoitettu
03.10.2008 15:56
En ole tarkkaillut savuluiden lihan määrää kun syön niitä kovasti harvoin. Toinen mistä taloutta pystyisi oivasti tarkkailemaan on makkaraperunoiden hinta-määrä-suhde
PAITSI ETTÄ
nykyaikana grillikioskien sun muiden omistajat, raaka-ainetoimittajat ja vastaavat vaihtuvat niin tiheään tahtiin, että ei voi ottaa niitä tiettyjä grilli X:n makkaraperunoita vertailukohdaksi, vaan makkaraperunoita täytyy syödä joka päivä monta kertaa eri grilleistä jotta saisi jotain referenssiä. Tuo oli muuten neljänneksi pisin lause mitä olen koskaan kirjoittanut.
Sekin on ihan hyvä mittari että kun rahat ei enää riitä talouden tilan tarkkailemiseen makkaraperunoista, niin silloin on asiat huonosti.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
JM
18460 viestiä
|
#8 kirjoitettu
03.10.2008 16:44
SBrowning kirjoitti:
Sunt1o kirjoitti:
Tämä ketju on mennyt pieleen.
Ei välttämättä. Antaa taas lisää syitä pitää se ruokavalio poissa Suomesta.
Siis savuluut ja savukylki? Miksi helvetissä? Nehän on aivan lositavaa evästä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
JM
18460 viestiä
|
#9 kirjoitettu
03.10.2008 16:56
SBrowning kirjoitti:
JM kirjoitti:
Siis savuluut ja savukylki? Miksi helvetissä? Nehän on aivan lositavaa evästä.
Sana "luuvelli" sai kaipaamaan sushia, tortilloja ja gnoccheja.
Kaikelle on paikkansa ja aikansa, myös luuvellille.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#10 kirjoitettu
08.10.2008 17:07
Luista ja aivoista ja jänteistä keitetään liivatevelliä, jota laitetaan jugurttiin.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|