Kirjoittaja
|
Paahtoleipä
|
har
7706 viestiä
|
#1 kirjoitettu
30.05.2008 00:58
a) Tummaa vai vaaleaa
b) Makeaa vai suolaista
c) Kerro paras paahtoleipä ja mitä sen päälle laitetaan ?
har tarkisti viestiä 01:09 30.05.2008
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Goatsemencommando
18200 viestiä
|
#2 kirjoitettu
30.05.2008 01:01
a) Tummaa vai vaaleaa
Vaaleaa leipää kullanruskeaksi paahdettuna.
b) Makeaa vai suolaista
Iha sama. Molemmat menee.
c) Kerro paras paahtoleipä
Emmää tiedä mitää merkkejä ku en leivänpaahdinta omista. Pitäis kyl ostaa sellanen.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Disintegr8
11310 viestiä
|
#3 kirjoitettu
30.05.2008 02:31
a) Tummaa vai vaaleaa
Vaaleaa, ehdottomasti.
b) Makeaa vai suolaista
Pääasiassa suolaista, satunnaisesti jotain marmeladia tms.
c) Kerro paras paahtoleipä ja mitä sen päälle laitetaan ?
Kaurapaahtoleipä on paras paahtoleipä universumin historiassa. Aika optimaalinen paahtoleipävälipala on kaksi kaurapaahtoleipää, välissä kermajuustoa, lihapullia, ketsuppia ja punasipulia.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Coivisto
8780 viestiä
|
#4 kirjoitettu
30.05.2008 09:09
har kirjoitti:
a) Tummaa vai vaaleaa
Tummaa.
b) Makeaa vai suolaista
Siltä keskiväliltä mieluiten.
c) Kerro paras paahtoleipä ja mitä sen päälle laitetaan ?
Vaasan ruispalat. yksi kokonainen paahtimeen.
Toiselle puoliskolle laitan leikemakkaran ja toiselle laitan oltermanni juustoa. Syön yksi kerrallaan kaakaon kera.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
PURPLE
|
#5 kirjoitettu
30.05.2008 09:34
NORTON kirjoitti:
Vaalea paahtoleipä. Sen päälle joko voi tai appelsiinimarmeladi.
Lähestulkoon juuri näin. Paitsi että tarkennuksena vaalea graham- tai moniviljapaahtoleipä ja päälle voita JA appelsiinimarmeladia.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hapou
21350 viestiä
|
#6 kirjoitettu
30.05.2008 09:58
a) Tummaa vai vaaleaa
en ole muistaakseni syönyt koskaan tummaa paahtoleipää. Paitsi tietenkin niitä paahtosämpylöitä olen
b) Makeaa vai suolaista
molempia
c) Kerro paras paahtoleipä ja mitä sen päälle laitetaan ?
vaasan vaalea paahtoleipä. Sellainen juustopaahtis mikä on aika reilun kokonen.
Jos sen paahtaa niin sitten ohuesti voita ja jotain marjahilloa ohuestipäälle se on kaikista parhainta. Tai sitten hillon tilalle pistää juustoa.
Jos ei paahda niin sitte voi pistää vaikka mitä päälle. Yleensä pistän vaan voita ja juusto&kinkku yhdistelmän.
äiti tekee joskus pizzaleipiä paahtiksista ja ne on mukavia iltapaloja.
syöminen on kyllä kivaa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#7 kirjoitettu
30.05.2008 10:46
PURPLE kirjoitti:
NORTON kirjoitti:
Vaalea paahtoleipä. Sen päälle joko voi tai appelsiinimarmeladi.
Lähestulkoon juuri näin. Paitsi että tarkennuksena vaalea graham- tai moniviljapaahtoleipä ja päälle voita JA appelsiinimarmeladia.
Mutta lähes olemattomat kerrokset noita päällisiä
a) Tummaa. Nuo Vaasan ruispalat toimii parhaiten.
b) Suolaista.
c) Ruispalan päälle voita, mätiä tai mätitahnaa, tomaattia tai kurkkua ja Aura-juustoa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
HW
ärsyttävä 7254 viestiä Luottokäyttäjä
|
#8 kirjoitettu
30.05.2008 10:54
a) Tummaa vai vaaleaa - Siltä väliltä. Tykkään eniten Vaasan moniviljapaahtoleivästä, siitä joka on violetissa paketissa.
b) Makeaa vai suolaista - Suolaista ehkä mieluummin. Riippuu taas ihan kokonaan siitä mitä sattuu tekemään mieli. Yleensä laitan paahtiksen päälle pelkkää juustoa.
c) Kerro paras paahtoleipä ja mitä sen päälle laitetaan - Kerron kapinallisesti kaksi vaihtoehtoa.
1. Otetaan kaksi leipäviipaletta, sitä a) kohdassa mainittua paahtista. Laitetaan molemmille puoliskoille sinappia. Höylätään toiselle puoliskolle juustoa, mielellään edam-juustoa. Asetellaan juuston päälle kalkkunaleikettä ja suolakurkkuja. Painetaan toinen leivänpala (sinappipuoli täytteitä kohden) ensimmäisen päälle. Ahmitaan maidon kanssa.
2. Tökätään leivänpala paahtimeen. Odotetaan kunnes leipä on kauniin ruskea. Levitetään leivälle mansikkahilloa. Asetellaan hillon päälle aamupala-sulatejuustoviipale. Sotketaan syödessä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Jules Varjola
2537 viestiä
|
#9 kirjoitettu
30.05.2008 11:18
a) Vaaleaa minulle. Tummaa leipää ei paahtimeen.
b) Suolaista.
c) En ole kyllä merkkejä vertaillut, mut paahtiksen päälle menee pari viipalesta juustoa eikä oikeastaan muuta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Thimns
4927 viestiä
|
#10 kirjoitettu
30.05.2008 14:47
a) Tummaa vai vaaleaa
Vaaleaa, paitsi jos tekee mieli tummaa.
b) Makeaa vai suolaista
Kyllä, kiitos!
c) Kerro paras paahtoleipä ja mitä sen päälle laitetaan ?
Paha sanoa mitään yksittäistä parasta, fiiliksen mukaan joku näistä:
-Ihan perussetin vehnäpaahtis, päälle margariinia, oltermannia/edamia ja leikkelettä maun mukaan
-Lähes palaneeksi paahdettu ruisleipä, päälle pelkkää margariinia ja ehkä vähän juustoa
-Vehnäpaahtis, päälle margariinia, juustoa ja valinnaista hilloa/marmeladia
-Karjalanpiirakat on paljon parempia paahdettuna kuin mikrotettuna, mutta niissä on vaan se huono puoli että niitä on helvetin hankala saada ehjänä ulos paahtimesta. Joo joo, voi ne uuniinkin laittaa mut koitapa herätä 15 minuuttia ennen kun on pakko lähtee töihin ja ehtiä syömään uunissa lämmitettyä karjalanpiirakkaa ennen lähtöä!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Thimns
4927 viestiä
|
#11 kirjoitettu
30.05.2008 14:50
-Ira- kirjoitti:
Syön paahtoleipää kerran vuodessa vaaleana, ja silloin se paahdetaan rapeaksi ja laitetaan päälle muikunmätiä, punasipulia, smetanaa ja tilliä.
Köyhän miehen blinit?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
dbgirl
4818 viestiä
|
#12 kirjoitettu
30.05.2008 14:56
a) Tummaa vai vaaleaa
Vaaleaa.
b) Makeaa vai suolaista
Ööh... ei se maistu kummallekaan. ???
c) Kerro paras paahtoleipä ja mitä sen päälle laitetaan ?
Merkkiä en muista, mut vaaleeta paahtista joka paahdetaan kullankeltaiseksi ja sen päälle joko:
1) margariinia ja juustoa
2) mansikkajugurttia johon on sekoitettu kaakaojauhetta
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Goatsemencommando
18200 viestiä
|
#13 kirjoitettu
30.05.2008 15:18
-Ira- kirjoitti:
Samoin räiskäleet ja pannukakut ovat saatanasta.
BLASPHEMER!!!!!!!  
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hapou
21350 viestiä
|
#14 kirjoitettu
30.05.2008 15:21
-Ira- kirjoitti:
Samoin räiskäleet ja pannukakut ovat saatanasta.
se johtuu vain siittä ettet osaa syödä ihmisten ruokia, niinku et osaa syödä myöskään lihaa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Thimns
4927 viestiä
|
#15 kirjoitettu
30.05.2008 15:25
-Ira- kirjoitti:
Minä en ole koskaan pitänyt blineistä, vituttaa tunkea suuhunsa sellaista taikinamössöä, iyh.
Et oo vaan maistanu hyvin tehtyjä blinejä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
har
7706 viestiä
|
#16 kirjoitettu
30.05.2008 21:00
-Ira- kirjoitti:
Thimns kirjoitti:
-Ira- kirjoitti:
Syön paahtoleipää kerran vuodessa vaaleana, ja silloin se paahdetaan rapeaksi ja laitetaan päälle muikunmätiä, punasipulia, smetanaa ja tilliä.
Köyhän miehen blinit?
Vaikka noinkin. Minä en ole koskaan pitänyt blineistä, vituttaa tunkea suuhunsa sellaista taikinamössöä, iyh.
Samoin räiskäleet ja pannukakut ovat saatanasta.
Blinit on kyllä parhautta...
Hapankermaan tehdyt hiivalla nostetut tirisevät letut.
Onko ne vielä tehty mahdollisesti tattarijauhoon ne parhaat.
Siihen alkupalaksi venäläisiä suolakurkkuja hunajalla ja smetanalla ja sadangramman jäinen votkalasillinen.
Pieneksi hakattua sipulia, silliä, muikun-, sammen- tai siianmätiä, tai peräti hanhenmaksaa, karpalohyytelöä, olutta ja lisää votkaa.
Voi että.
Ja räiskäleistäkin saa hyvää alustaa kaikille ihmetäytteille
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Myotess
5276 viestiä
|
#17 kirjoitettu
02.06.2008 12:37
a) vaaleaa
b) suolaista
c) paras on kuitenkin ehkä fazerin ruiskuitupaahtis ja päällykseen pitää ainakin laittaa margariinia ja juustoa jos se on paahdettu. Lisäksi voi laittaa kinkkusiivun, kurkkua ja tomaattia silloin jos paahtoleipä ei ole paahdettu.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|