Kirjoittaja
|
Ruokaa, reseptejä, viritelmiä yms.?
|
VA
|
#1 kirjoitettu
26.03.2003 20:39
Ihmeekseni en tän tyyppistä viestiketjua mistään Mikserin foorumeilta löytänyt (toivottavasti en vain missannut...), joten pitihän sellainen pistää pystyyn.
Elikkäs elikkäs, listataan tänne kaikkien ruokaviritelmiä yms., eli esimerkiksi jotain itsekehiteltyjä kulinaristisia sekoituksia joita välttämättä kaikki eivät ole löytäneet. Toisin sanoen hieman tunnetummat artikkelit kuten makaroni laatikko sekä lihapullat/muusi voidaan jättää pois. Toivotaan että (lähes) kaikki ymmärsivät idean. Ja mä alotan:
-Tää on erittäin simppeli ja todennäköisesti paljon käytetty, mutta jos joku ei ole sitä tajunnut niin vaniljajäätelö ja siirappi on aika pirskatinmoisen hyvä yhdistelmä. Eli vanilja(tai jotain muuta)jäätelöä lautaselle, kunnon siirapit päälle ja sitten ei kun syömään.
-Toinen, ehkä hieman vähemmän tunnettu on hyvin pitkälti omaa (ja osaksi perheen) tuotantoa.
Ainekset: Elovena-kaurahiutaleet, Valion Rasvaton A-jogurtti, sokeria.
Syvä lautanen vähän yli puolilleen, sitten A-jogurttia päälle sen verran että Elovenaa ei näy (lisää jos ei riitä) ja sitten sekoitetaan niin että kaikki kaurahiutaleet on sekoittunut jogurttiin.
Sitten mielen (ja omatunnon) mukaan sokeria, mieluiten paljon, jogurtti ei ole niitä makeimpia aineksia.. Lusikka käteen ja kimppuun.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
hebo
|
#2 kirjoitettu
28.04.2003 22:34
m.d.m. kirjoitti:
Syvä lautanen vähän yli puolilleen, sitten A-jogurttia päälle sen verran että Elovenaa ei näy (lisää jos ei riitä) ja sitten sekoitetaan niin että kaikki kaurahiutaleet on sekoittunut jogurttiin.
Joskus mä tykkäsin tommosesta mut jogurtin tilalla oli maitoa ja sokeria.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
WandaT
|
#3 kirjoitettu
30.04.2003 09:25
*nauraa*nyt oli taas ihan pakko heittää
mun mies on todellinen hk:n sinisen ystävä ja sen lempi ruoka on aivan ihme sotku.eli:
se keittää spagettia
pilkkoo makkaran oikeen pieniksi kuutioiksi, jotka se sitten paistaa pannulla. kun ne sitten sopivasti paistettu se lyö julman määrän chili-jauhetta sinne..sitte lautaselle ja viipale voita päälle ja ketsuppia...
*miettii kuoleeko mies nuorena sydän- ja verisuonitauteihin*
sit toinen meidän semmoinen suosittu ruoka joka voi olla muillekkin tuttu on sinappinen pastagratiini
siihen keitetään simpukkamakaroonia
valmiiksi kuutioituja kinkkupalasia
noi sekoitetaan hyvän kokoiseen pataan ja sitten valmistetaan gratiini:
eli maitokastike, johon
ripaus pippurisek.
suolaa
juustoraastetta
ja tiettu hyvä tujaus sinappia
ku kastike on valmis siitä puolet sekoitetaan kinkku-makaroonien sekaan ja loput kaadetaan seoksen päälle, niin että se peittää kaiken..
sitte se lyödään 20min uuniin, ja sit eiku syömäää
toi on ihan ylihalpa ruoka ja senverran koreeki että kehtaa tarjota vaikka vieraillekkin, kinkun voi korvata vaikka paprikalla tai munakoisolla jos ei syö lihaa
et näin meillä
luv
wandaliini the homemaker
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Stocco
13143 viestiä
|
#4 kirjoitettu
09.08.2003 15:26
Itse tykkään saunaan mennessäni heittää kiukaalle foliovuuan, jossa on HK:n blöötä ja iso sipuli pilkottuna millon renkaiksi milloin paloiksi ja tietty vettä, jossa ne saa rauhassa muhia. Sit vaan saunasta tullessa vesi pois ja satsi lautaselle ja Heinzin ketsuppia päälle. Onneksi en niin usein käy saunassa.
Nyt kysytäessä tuli tällainen erikoisuus mieleen: Maustamatonta viiliä suoraan purkissa (ei mitään hienouksia). Sekaan sitten talkkunajauhoja ja koska ne ovat niin happamia niin paljon sokeriakin. Sit näit lisätään siihen viilipurkkiin sitä mukaa kun mahtuu ja jauhoja on ympäriinsä. Syömisen pitää olla hauskaa!
Kaikenlaisia piirakoita (suolasia, makeita) ja vohveleita on mukava tehdä. Perusraaka-aineiden (jauhoja, rasvaa, sokeria, munia, vettä, maitoa) sekaan voi sitten laittaa kaikkia erikoisaineitakin (hiutaleita, ryynejä, juustoa). Heittelee vaan oman mielen mukaan kippoon ja sekoittaa ja laittaa pellille/vohveliraudan väliin. Sitten päälle voi laittaa mustikoita, karviaisia, mansikoita, kinkkua, hilloja ja kermavaahtoa.
Ohjeet ovat yleensä minulle aina vain suuntaa-antavia.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Möhökki
|
#5 kirjoitettu
19.08.2003 01:16
Sweet & Sour -kastike sopii sinapin ja grillimakkaran seurana.
Banaani ja Nötkött sopii yhteen, kunhan niitä ei lämmitä.
Oluella kostutettu ja sinapilla päällystetty paahtoleipä ei ole hyvää.
Ei ole myöskään Karhu -olut, johon on laitettu sekaan sinappia.
Sen sijaan pari tippaa AXE -partavettä sopivat olueen, mutta alkaa oksettamaan helposti.
Sinihomejuusto & Piparkakku on hyvää.
Samoin mansikat kaurakeksin päällä.
Päärynänmakuiset pastillit tuovat meetvurstivoileivän päällä varsin fluorisen maun.
Ehkä jotain ihan oikeita reseptejä joskus...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Stocco
13143 viestiä
|
#6 kirjoitettu
19.08.2003 10:41
Reht. Leopard Mozart kirjoitti:
Sinihomejuusto & Piparkakku on hyvää.
Yleisesti sik, mutta tämä on hyvää.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
bedlam
886 viestiä
|
#7 kirjoitettu
19.08.2003 11:52
Sinihomejuustosta tuli mieleen, jotta muuten en mokomaa syö, mutta foliossa grillaillun tomaatin täytteenä menee mieluusti.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
spektaakelli
|
#8 kirjoitettu
19.08.2003 22:05
Se on ainakin tosi hyvää, että laittaa hernekeiton joukkoon juustoa ja sit sitä makkaraa mitä koulussa on, en tiedä nimeä.
Sit kerran kokeiltii ihan pilanpäiten laittaa koskenkorvaa myslin joukkoo,ei pahaa.
Sit tietyst mikropizzan päälle ketsuppia on kans aika hyvä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Möhökki
|
#9 kirjoitettu
19.08.2003 22:45
spektaakelli kirjoitti:
Se on ainakin tosi hyvää, että laittaa hernekeiton joukkoon juustoa ja sit sitä makkaraa mitä koulussa on, en tiedä nimeä.
Samankaltainen juttu mulla. Meillä oli aina lihakeittopäivänä juustoviipale joskus ala-asteella. Sen juuston kun laittoin leivän sijasta sinne keittoon niin a vot ja tsaijaijaijai kun oli hyvää!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|