Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Kotiviini


Goatsemencommando
18200 viestiä

#1 kirjoitettu 25.08.2007 13:52

En juo viiniä missään muodossa, paitsi pakon edessä.

^ Vastaa Lainaa


JaDubb
Tutkalla
1965 viestiä

#2 kirjoitettu 25.08.2007 13:58

Kaveri tekee, itse lähinnä juon ja pidän sadon laadusta riippuen. Kaverin metodeita sen enempää tuntematta mm. valkoviini on tuoreeltaan aivan liian hiivaista makuuni, pidempään säilytyksessä ollut sen sijaan jo ihan kuranttia tavaraa. Kyllähän kotiviineistä tulee sellainen ihan omanlainen, erittäin terävä, humala.

^ Vastaa Lainaa


Jasor Cosmo
910 viestiä

#3 kirjoitettu 25.08.2007 14:30

joskus tehtiin ölspäriä mikä onnistu ihan ok, mutta viiniä ei oo tullut koskaan tehtyä itse. Vois joskus kokeilla, ihan jostain marjoista tai mistä nyt tekisikään, ei valmispakkauksesta. Viinit ja muut viinakset tulee ostettua yleensä eräästä kaupasta.

^ Vastaa Lainaa


MKDELTA
11907 viestiä

#4 kirjoitettu 25.08.2007 14:49

Enpä oli koskaan juonut kotiviiniä tai koettanut tehdä sitä.

^ Vastaa Lainaa


Chi-Xi-Stigma
1092 viestiä

#5 kirjoitettu 25.08.2007 16:41

Parhaillaan tuolla keittiön nurkkauksessa pulputtaa 25litraa omista marjoista (mustaherukoista ja karpaloista) tehty kotiviini. Pidän kyllä. Ja juon mielelläni. Joskus teiniangstailessa tuli väännettyä myös aromikasta kahden päivän kotikiljua, mutta jotenkin siihen makuun vaan turtui kun kahden päivän dokailun jälkeen alkoi aina tuntua ikäänkuin hiiva/sakka olisi koteloitunut selkäytimeen ja sitä kautta tehnyt hyökkäyksiä keskushermostoa hyväksikäyttäen aina raajoista pääkoppaan asti. Se ei ollut mukavata.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#6 kirjoitettu 26.08.2007 23:41

NORTON kirjoitti:
Teetkö? Juotko? Pidätkö? yms.


En, en ja en... No joo... Olen maistanut siedettävää kotiviiniä joskus, mutta ei ole vaivan arvoista minusta.

^ Vastaa Lainaa


rawhead
3117 viestiä

#7 kirjoitettu 27.08.2007 14:28

Nuorempana tuli tehtyä. Nykyään tulee hörpittyä harvoin, niin raaskin ostaa kyllä Alkostakin. Vaikka vero nouskiskin...

^ Vastaa Lainaa


Jules Varjola
2537 viestiä

#8 kirjoitettu 27.08.2007 14:35

Kiljua se on mikä kotona tehdään. Juon kyllä. Ja pidänkin, jos se on hyvää kiljua.

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#9 kirjoitettu 27.08.2007 15:14

NORTON kirjoitti:
Teetkö?

En ole toistaiseksi tehnyt. SaastasenHipin kanssa joskus oli suunnitelma kotiviinibisneksestä, mutta odottaa vielä telakalla.

Juotko?

Provinssissa join, kun omat juomat loppuivat. Enää en juo, vaikka maksettaisiin. Oli ihan vitun kauheeta 3 promillen kännissä, on ihan vitun kauheeta varmasti muutoinkin.

Pidätkö? yms.

Itse en ole PITÄNYT yhdestäkään maistamastani kotiviinistä. Itse tehdyssähän olisi tietenkin se "omatekemä"-nostalgialisä, joka saa viinin kuin viinin maistumaan El Tiempolta.

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#10 kirjoitettu 27.08.2007 16:04

BVR kirjoitti:
Nirso håmå.


Eihän se minun vikani ole, jos en PIDÄ jostakin. Kyllä minulle kelpaa, jos tarjotaa (ja jos ei omia ole).

^ Vastaa Lainaa


Legsa
140 viestiä

#11 kirjoitettu 27.08.2007 17:33

15-vuotiaana piti tietty koittaa tehdä kiljua, ja siitä lähti idea, että tekisin kotiviiniä.

Nyt olen 3 satsia tehnyt kotiviiniä itselleni. Porukoille joskus tuli tehtyä yksi satsi. Ei tuota vakavissaan juo, mutta joskus on tullut juotua kännit henkeen "Juodaan ajankuluksi". Joskus mulla ei ollut varaa booliin, niin kotiviini ajaoi sen asian

Kulttimielessä siis juon ja teen

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#12 kirjoitettu 27.08.2007 21:07

Kaverin äiti tekee ihan oikeasti hyvää kotiviiniä. Luulisimpa, että juttu on siinä, että marjoja ei säästellä ja ne on hyviä. Makeahan se toki on ja ei se kännien vetämiseen oikein sovi, toki sitä voi pari lasia illassa juoda, ehkä pullollisen kaverin kanssa puokkiin. Kaljan ja viinanjuonnin välissä kuitenkin menee välillä tuollainen raikas makeakin. Ja jälkiruokana toki. Aika vahvaa se myös on. Ja kylmänä, mieluiten.

^ Vastaa Lainaa


Ted Nugentti II
2422 viestiä

#13 kirjoitettu 29.08.2007 16:50

Joskus talvella ja rahanpuutteessa voisi kokeilla. Eikä talvella jaksa alkoon kävellä 20 asteen pakkasessa. Kunhan sitä ei tee liikaa...

^ Vastaa Lainaa


Barbara Stewart-Baxter
2490 viestiä

#14 kirjoitettu 01.09.2007 13:43

En. En. En. yms.

^ Vastaa Lainaa


hapou
21350 viestiä

#15 kirjoitettu 01.09.2007 14:13

Yks äijä teki joskus 'kotiviiniä'. Sen naapuri joi ne kaikki ja siitä naapurista tuli seko ja se kysy 'ooksää mun kaveri vielä jos tapan 5 vuoden sisällä ihmisen'.
Se heebo o iha pimee.

^ Vastaa Lainaa


popovan
77 viestiä

#16 kirjoitettu 01.09.2007 15:08

Sweetie kirjoitti:
Kiljua se on mikä kotona tehdään. Juon kyllä. Ja pidänkin, jos se on hyvää kiljua.


Joo, kilju toimii. Joskus tullut tehtyä. Periaatteessa samaa kuin viini paitsi turhat marjat ja hedelmät jätetty pois. Ei ole muuten pakko juoda keskenkäyneenä, vaikka miehekkäältä tuntuisikin. Aika paskan makuistahan se on, mutta maku paranee, kun juo vain lisää. Sitruunaa tuli laitettua sekaan peittämään sitä pullan makua, jota tuppas aina vähän väkisinkin tulemaan.

^ Vastaa Lainaa


Chi-Xi-Stigma
1092 viestiä

#17 kirjoitettu 05.09.2007 00:44

Hetki sitten huljuttelin pojan pariksi päiväksi viimeiselle kirkastus matkalle ennen pullotusta. Saas nähdä miltä lopputulos maistuu.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#18 kirjoitettu 05.09.2007 23:27

NORTON kirjoitti:

Ei häviä mielestäni olennaisesti alkon halvimmille hedelmäviineille.


Olen samaa mieltä, mutta se nyt kertookin enemmän alkon halvimman hedelmäviinin tasosta.

^ Vastaa Lainaa


Chi-Xi-Stigma
1092 viestiä

#19 kirjoitettu 07.09.2007 01:45

Melko kiljumaiset fibat tuli muuten tämän sadon ensimmäisestä maistiaisesta. Voi olla, että sato vielä paranee kun sen antaa vielä hetken herkistellä tuolla pönikässä ja muistaa jälkimakeuttaa ennen kuin on myöhäistä.

^ Vastaa Lainaa


har
7706 viestiä

#20 kirjoitettu 07.09.2007 01:55

Chi-Xi-Stigma kirjoitti:
Melko kiljumaiset fibat tuli muuten tämän sadon ensimmäisestä maistiaisesta. Voi olla, että sato vielä paranee kun sen antaa vielä hetken herkistellä tuolla pönikässä ja muistaa jälkimakeuttaa ennen kuin on myöhäistä.







On se sellaista säätämistä.

Kerran tehtiin Oriveden Opistossa hyvää kotjviiniä/kiljua.
Ja sitten keitettiin se kahvinkeittimellä pontikaksi.

Oli täynnä kaasuja se seurusteluhuone. Onneksi oli hyvät musiikit ja vinyylisoitin.

^ Vastaa Lainaa


Salminen
I'm back!
2532 viestiä
Ylläpitäjä

#21 kirjoitettu 07.09.2007 08:38

Kyllä vain. Työhuoneen nurkassa muhii tällä hetkellä valmissekoituksesta tehty valkoviini, joka käytti sokerinsa loppuun jo viikossa mutta jonka päätin antaa lojua paikallaan vielä toisen viikon ennen marjapussin poistoa ettei maku jää liian valjuksi.

Vuosituhannen alussa tuli viinejä tehtyä enemmänkin, sekä yksi epäonnistunut siiderikokeilu (jälkikäyminen ei startannut). Tuoreita hedelmiä ja valmiita kuivasekoituksia vertaillessani olen päätynyt jälkimmäiseen niiden vaivattomuuden vuoksi. Se on vaikeampi saada epäonnistumaankin.

Lopputulos on vaihdellut siedettävästä melko hyvään.

Tietääkö joku pääkaupunkiseudulta paikkaa, mistä saisi kohtuuhintaan tasalaatuisia tyhjiä pulloja halvalla?

^ Vastaa Lainaa


Chi-Xi-Stigma
1092 viestiä

#22 kirjoitettu 07.09.2007 14:04

har kirjoitti:
On se sellaista säätämistä.

Toden totta. Henkimaailman asioita.
Pakko se on kyllä myöntää näin maistiaisten jälkeen heti tuoreeltaan(kuten Norton jo mainitsikin), että kotiviini on känniä varten. Te, jotka ette kotiviinin päälle ymmärrä, olette sellaisia hämärässä nurkkapöydässä nyyhkyttäviä emoja, jotka juovat viininsä pikkurilli ojossa kevyesti siemaillen.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu