Kirjoittaja
|
Kotiviini
|
Goatsemencommando
18200 viestiä
|
#1 kirjoitettu
25.08.2007 13:52
En juo viiniä missään muodossa, paitsi pakon edessä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
JaDubb
Tutkalla 1965 viestiä
|
#2 kirjoitettu
25.08.2007 13:58
Kaveri tekee, itse lähinnä juon ja pidän sadon laadusta riippuen. Kaverin metodeita sen enempää tuntematta mm. valkoviini on tuoreeltaan aivan liian hiivaista makuuni, pidempään säilytyksessä ollut sen sijaan jo ihan kuranttia tavaraa. Kyllähän kotiviineistä tulee sellainen ihan omanlainen, erittäin terävä, humala.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Jasor Cosmo
910 viestiä
|
#3 kirjoitettu
25.08.2007 14:30
joskus tehtiin ölspäriä mikä onnistu ihan ok, mutta viiniä ei oo tullut koskaan tehtyä itse. Vois joskus kokeilla, ihan jostain marjoista tai mistä nyt tekisikään, ei valmispakkauksesta. Viinit ja muut viinakset tulee ostettua yleensä eräästä kaupasta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
MKDELTA
11907 viestiä
|
#4 kirjoitettu
25.08.2007 14:49
Enpä oli koskaan juonut kotiviiniä tai koettanut tehdä sitä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Chi-Xi-Stigma
1092 viestiä
|
#5 kirjoitettu
25.08.2007 16:41
Parhaillaan tuolla keittiön nurkkauksessa pulputtaa 25litraa omista marjoista (mustaherukoista ja karpaloista) tehty kotiviini. Pidän kyllä. Ja juon mielelläni. Joskus teiniangstailessa tuli väännettyä myös aromikasta kahden päivän kotikiljua, mutta jotenkin siihen makuun vaan turtui kun kahden päivän dokailun jälkeen alkoi aina tuntua ikäänkuin hiiva/sakka olisi koteloitunut selkäytimeen ja sitä kautta tehnyt hyökkäyksiä keskushermostoa hyväksikäyttäen aina raajoista pääkoppaan asti. Se ei ollut mukavata.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#6 kirjoitettu
26.08.2007 23:41
NORTON kirjoitti:
Teetkö? Juotko? Pidätkö? yms.
En, en ja en... No joo... Olen maistanut siedettävää kotiviiniä joskus, mutta ei ole vaivan arvoista minusta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
rawhead
3117 viestiä
|
#7 kirjoitettu
27.08.2007 14:28
Nuorempana tuli tehtyä. Nykyään tulee hörpittyä harvoin, niin raaskin ostaa kyllä Alkostakin. Vaikka vero nouskiskin...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Jules Varjola
2537 viestiä
|
#8 kirjoitettu
27.08.2007 14:35
Kiljua se on mikä kotona tehdään. Juon kyllä. Ja pidänkin, jos se on hyvää kiljua.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
iskujuuri
4869 viestiä
|
#9 kirjoitettu
27.08.2007 15:14
NORTON kirjoitti:
Teetkö?
En ole toistaiseksi tehnyt. SaastasenHipin kanssa joskus oli suunnitelma kotiviinibisneksestä, mutta odottaa vielä telakalla.
Juotko?
Provinssissa join, kun omat juomat loppuivat. Enää en juo, vaikka maksettaisiin. Oli ihan vitun kauheeta 3 promillen kännissä, on ihan vitun kauheeta varmasti muutoinkin.
Pidätkö? yms.
Itse en ole PITÄNYT yhdestäkään maistamastani kotiviinistä. Itse tehdyssähän olisi tietenkin se "omatekemä"-nostalgialisä, joka saa viinin kuin viinin maistumaan El Tiempolta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
iskujuuri
4869 viestiä
|
#10 kirjoitettu
27.08.2007 16:04
BVR kirjoitti:
Nirso håmå.
Eihän se minun vikani ole, jos en PIDÄ jostakin. Kyllä minulle kelpaa, jos tarjotaa (ja jos ei omia ole).
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Legsa
140 viestiä
|
#11 kirjoitettu
27.08.2007 17:33
15-vuotiaana piti tietty koittaa tehdä kiljua, ja siitä lähti idea, että tekisin kotiviiniä.
Nyt olen 3 satsia tehnyt kotiviiniä itselleni. Porukoille joskus tuli tehtyä yksi satsi. Ei tuota vakavissaan juo, mutta joskus on tullut juotua kännit henkeen "Juodaan ajankuluksi". Joskus mulla ei ollut varaa booliin, niin kotiviini ajaoi sen asian
Kulttimielessä siis juon ja teen
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
JM
18460 viestiä
|
#12 kirjoitettu
27.08.2007 21:07
Kaverin äiti tekee ihan oikeasti hyvää kotiviiniä. Luulisimpa, että juttu on siinä, että marjoja ei säästellä ja ne on hyviä. Makeahan se toki on ja ei se kännien vetämiseen oikein sovi, toki sitä voi pari lasia illassa juoda, ehkä pullollisen kaverin kanssa puokkiin. Kaljan ja viinanjuonnin välissä kuitenkin menee välillä tuollainen raikas makeakin. Ja jälkiruokana toki. Aika vahvaa se myös on. Ja kylmänä, mieluiten.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Ted Nugentti II
2422 viestiä
|
#13 kirjoitettu
29.08.2007 16:50
Joskus talvella ja rahanpuutteessa voisi kokeilla. Eikä talvella jaksa alkoon kävellä 20 asteen pakkasessa. Kunhan sitä ei tee liikaa...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Barbara Stewart-Baxter
2490 viestiä
|
#14 kirjoitettu
01.09.2007 13:43
En. En. En. yms.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hapou
21350 viestiä
|
#15 kirjoitettu
01.09.2007 14:13
Yks äijä teki joskus 'kotiviiniä'. Sen naapuri joi ne kaikki ja siitä naapurista tuli seko ja se kysy 'ooksää mun kaveri vielä jos tapan 5 vuoden sisällä ihmisen'.
Se heebo o iha pimee.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
popovan
77 viestiä
|
#16 kirjoitettu
01.09.2007 15:08
Sweetie kirjoitti:
Kiljua se on mikä kotona tehdään. Juon kyllä. Ja pidänkin, jos se on hyvää kiljua.
Joo, kilju toimii. Joskus tullut tehtyä. Periaatteessa samaa kuin viini paitsi turhat marjat ja hedelmät jätetty pois. Ei ole muuten pakko juoda keskenkäyneenä, vaikka miehekkäältä tuntuisikin. Aika paskan makuistahan se on, mutta maku paranee, kun juo vain lisää. Sitruunaa tuli laitettua sekaan peittämään sitä pullan makua, jota tuppas aina vähän väkisinkin tulemaan.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Chi-Xi-Stigma
1092 viestiä
|
#17 kirjoitettu
05.09.2007 00:44
Hetki sitten huljuttelin pojan pariksi päiväksi viimeiselle kirkastus matkalle ennen pullotusta. Saas nähdä miltä lopputulos maistuu.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#18 kirjoitettu
05.09.2007 23:27
NORTON kirjoitti:
Ei häviä mielestäni olennaisesti alkon halvimmille hedelmäviineille.
Olen samaa mieltä, mutta se nyt kertookin enemmän alkon halvimman hedelmäviinin tasosta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Chi-Xi-Stigma
1092 viestiä
|
#19 kirjoitettu
07.09.2007 01:45
Melko kiljumaiset fibat tuli muuten tämän sadon ensimmäisestä maistiaisesta. Voi olla, että sato vielä paranee kun sen antaa vielä hetken herkistellä tuolla pönikässä ja muistaa jälkimakeuttaa ennen kuin on myöhäistä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#20 kirjoitettu
07.09.2007 01:55
Chi-Xi-Stigma kirjoitti:
Melko kiljumaiset fibat tuli muuten tämän sadon ensimmäisestä maistiaisesta. Voi olla, että sato vielä paranee kun sen antaa vielä hetken herkistellä tuolla pönikässä ja muistaa jälkimakeuttaa ennen kuin on myöhäistä.
On se sellaista säätämistä.
Kerran tehtiin Oriveden Opistossa hyvää kotjviiniä/kiljua.
Ja sitten keitettiin se kahvinkeittimellä pontikaksi.
Oli täynnä kaasuja se seurusteluhuone. Onneksi oli hyvät musiikit ja vinyylisoitin.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Salminen
I'm back! 2532 viestiä Ylläpitäjä
|
#21 kirjoitettu
07.09.2007 08:38
Kyllä vain. Työhuoneen nurkassa muhii tällä hetkellä valmissekoituksesta tehty valkoviini, joka käytti sokerinsa loppuun jo viikossa mutta jonka päätin antaa lojua paikallaan vielä toisen viikon ennen marjapussin poistoa ettei maku jää liian valjuksi.
Vuosituhannen alussa tuli viinejä tehtyä enemmänkin, sekä yksi epäonnistunut siiderikokeilu (jälkikäyminen ei startannut). Tuoreita hedelmiä ja valmiita kuivasekoituksia vertaillessani olen päätynyt jälkimmäiseen niiden vaivattomuuden vuoksi. Se on vaikeampi saada epäonnistumaankin.
Lopputulos on vaihdellut siedettävästä melko hyvään.
Tietääkö joku pääkaupunkiseudulta paikkaa, mistä saisi kohtuuhintaan tasalaatuisia tyhjiä pulloja halvalla?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Chi-Xi-Stigma
1092 viestiä
|
#22 kirjoitettu
07.09.2007 14:04
har kirjoitti:
On se sellaista säätämistä.
Toden totta. Henkimaailman asioita.
Pakko se on kyllä myöntää näin maistiaisten jälkeen heti tuoreeltaan(kuten Norton jo mainitsikin), että kotiviini on känniä varten. Te, jotka ette kotiviinin päälle ymmärrä, olette sellaisia hämärässä nurkkapöydässä nyyhkyttäviä emoja, jotka juovat viininsä pikkurilli ojossa kevyesti siemaillen.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|