Kirjoittaja
|
Munat
|
Chadonna
Lesbian Pain
5659 viestiä
|
#1 kirjoitettu
06.08.2006 19:31
Miten syöt munasi? Keitettynä (kuinka keitettynä?), paistettuna, kokkelina, raakana ilman valkuaisia, omelettina...vai?
Itse tykkään paistetusta munasta, nami nami, munalettuja.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
roppanen
219 viestiä
|
#2 kirjoitettu
06.08.2006 19:34
Paistettuna sunny side up
eli vaan toiselta puolelta paistettu
Keitettynä leivän päälle, nam. Toimii aika mukavasti
Omeletteja tulee joskus tehtyä. Tomaatti mozzarella täytteillä yleensä
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#3 kirjoitettu
06.08.2006 19:41
No semmonen neljän-viiden minuutin muna on ihan hyvä. Valkuainen saa olla kova, mutta keltuaisessa sais ainaki ihan ydin olla löysä. Paistettukin menee, ja miks nyt ei vaikka kokkeli.
Raakana en syö, muuten se on kai ihan sama.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Free-Soul
Soldier of Love 9011 viestiä Luottokäyttäjä
|
#4 kirjoitettu
06.08.2006 19:51
Omeletti juustotäytteellä maistuu makoisalle! Jos omeletti epäonnistuu, siitä tulee kokkeli, mikä on myös hyvää.
Keitetyt kananmunat sopivat tomaatin kera leivän päälle, ja toimivat munavoin tärkeänä ainesosana.
Jos haluan wok-vihanneksista hiukan ruokaisamman version, rikon pannulle kananmunan joukkoon.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
sipulipekka
1367 viestiä
|
#5 kirjoitettu
06.08.2006 20:52
Muna on namia
Eniten tykkään paistettuna. Molemmilta puolilta pitää paistaa. Ja valkuaisesta tykkään enemmän kuin keltuaisesta, mutta kyllähän senkin siinä samalla mussuttaa.
Ja niin, ruisleipä & keitetty kananmuna on erittäin herkkua!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
roppanen
219 viestiä
|
#6 kirjoitettu
06.08.2006 22:29
Rääväsuu kirjoitti:
Tosi mies vetää 4 kananmunaa raakana ennen salitreeniä.
Pikku kloppina katoin Rocky ykkösen ensimmäistä kertaa ja siinähän Rocky vetää kananmunia raakana lasista ennen ku lähtee lenkille. Piti tietenki itekkin kokeilla ja kyllä meinas laatta lentää. Eipä oo sen jälkeen tullut moista kokeiltua.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Airola
6416 viestiä
|
#7 kirjoitettu
06.08.2006 23:14
Ainoastaan keitettynä, mikäli joitain taikinaansekoituksia ei oteta huomioon.
Paistettu kananmuna on pahaa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
wellamo
|
#8 kirjoitettu
07.08.2006 00:04
Keitettynä puolikova - kova.
Paistettuna molemmilta puolilta tai vain toiselta, sellaisenaan tai lisukkeiden kera, kokkelikin kelpaa.
Uppomunia en oo ikuna maistanut ja raaka on pahaa.
Munasta on moneksi
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Jules Varjola
2537 viestiä
|
#9 kirjoitettu
07.08.2006 01:37
Omelettina. Paljolla juustolla. Tarvittaessa sipulilla, makkaralla ja herkkusienillä.
HW ei syö kananmunia paitsi muihin ruokiin piilotettuina.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Metachrist
|
#10 kirjoitettu
07.08.2006 03:55
1. Paistettuna nakkien kanssa.
2. Keitettynä(pari minuuttia)
3. Leivän päällä viipaleina ja ripaus suolaa
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
akhi
|
#11 kirjoitettu
07.08.2006 11:44
GOGGELIIIH!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Zeip
1047 viestiä
|
#12 kirjoitettu
07.08.2006 11:44
Oikeastaan vähän kaikissa muodossa paitsi raakana. Keitettynä (about 5+ min) tai paistettuna tulee useimmiten nautittua.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
dbgirl
4818 viestiä
|
#13 kirjoitettu
08.08.2006 17:21
Paistettuna pannulla voin syödä keltuaisenkin, mut muuten jätän aina keltuaisen pois (paitsi leivonnaisissa tietenkin koska se tulee litkuna), se maistuu pahalta ja kuivalta ja on epäterveellistä. Kaikki aina tuijottaa kun syön kananmunaa josta pyöräytän keltaisen pallon pois, mut tuijottakoon rauhassa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
DjLime
2918 viestiä
|
#14 kirjoitettu
08.08.2006 17:51
beibi mul on viiden minuutin muna.. eli keittäen viisi minuuttia niin sitten menee. Koitin yksinpäivä paistettuna, mutta ei ollut minun juttu.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
wellamo
|
#15 kirjoitettu
08.08.2006 18:22
dbgirl kirjoitti:
Paistettuna pannulla voin syödä keltuaisenkin, mut muuten jätän aina keltuaisen pois (paitsi leivonnaisissa tietenkin koska se tulee litkuna), se maistuu pahalta ja kuivalta ja on epäterveellistä. Kaikki aina tuijottaa kun syön kananmunaa josta pyöräytän keltaisen pallon pois, mut tuijottakoon rauhassa.
Täh?!? Miten niin keltuainen on epäterveellistä?? Mä oon ollut siinä käsityksessä, että nimenomaan keltuaisessa piilee ne kaikki ravintoarvot mitä kananmunassa ylipäätään on, ja valkuaisessa on ainoastaan valkuaista, kuten nimikin jo sanoo . Onko näin vai olenko elänyt elämäni väärien uskomusten vallassa?
wellamo muokkasi viestiä 18:31 08.08.2006
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Mestari_Li
415 viestiä
|
#16 kirjoitettu
09.08.2006 00:05
Puoliraakana, hitusen maustettuna, ehkä perunan ja makkaran kanssa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
jmm
|
#17 kirjoitettu
09.08.2006 01:20
keitetyt on parhaita... tosin paistetutkin menee joskus.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
ScapeD
|
#18 kirjoitettu
21.08.2006 11:08
paistettuna (vain toiselta puolelta) ilman että sekoittaa keltuaista.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
KoBa
3919 viestiä
|
#19 kirjoitettu
21.08.2006 11:34
Itse käytän kananmunia enemmänkin vain lisäkkeenä. Heitän paistinpannulle yhden pyttipannun sekaan tai paahtoleivän päälle paistettuna. Joskus teen kyllä munakasta mutta harvoin.
Eli lähes aina paistettuna.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Bablo Diablo
727 viestiä
|
#20 kirjoitettu
21.08.2006 20:23
kananmuna yksinään ei mene kuin paistettuna ja silloinkin valkuainen ja keltuainen pitää olla sekoitettuna keskenään, keitetty kananmuna on aivan hirveetä!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
bze
2682 viestiä Ylläpitäjä
|
#21 kirjoitettu
22.08.2006 09:23
Pannulla kärtsättynä, mieluiten nuudeleiden tms. viljatuotteen kanssa.
Nahkajeesus kirjoitti:
Muna on parhaimmillaan erittäin kypsäksi ja rasvaiseksi paistettuna pekonin kera. Paahtoleipää kyytipojaksi, niin aamiaiseni on täydellinen.
Tää on kieltämättä melko tykki resepti mutta harvemmin riittää aivotoiminta moisen kyhäämiseen heti aamusta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Rain Song
595 viestiä
|
#22 kirjoitettu
22.08.2006 11:06
Tonkku kirjoitti:
Kovaksi keitettynä runsaan aromisuolan kera kiitos!
..ja kyllä ne paistettunakin ovat helvetin jees!
Mulle samanlaiset.. ja paistetaan sitten 1- tai 2-puolisesti, mutta niin kovaksi että keltuainen melkein vielä vähän valuu. Löysemmästä en tykkää, ja jos enemmän paistaa tulee liian kuivaa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Salminen
I'm back! 2533 viestiä Ylläpitäjä
|
#23 kirjoitettu
22.08.2006 11:54
Kokkelina oikein rapeaksi paistetun pekonin ja ketsupin sekä mahdollisesti sipulin kanssa kananmuna on parhaimmillaan. Kokkaushetkiä vaan tuppaa aina ikävästi häiritsemään se, ettei palohälyttimeni arvosta ruoanlaittometodeitani.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
jasca
2397 viestiä
|
#24 kirjoitettu
22.08.2006 19:33
Paistettuna melkein aina.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
pikkupirulainen
|
#25 kirjoitettu
02.09.2006 21:30
keitettynä ja paistettuna leivän päällä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
mirveli
|
#26 kirjoitettu
05.09.2006 00:43
Kananmunat ovat hyviä melkein joka muodossa, paitsi raakana. Keitetty muna vetää kyllä pisimmän korren, täydellistä paahdetun Reissumiehen päällä, lisäksi Hovin sinihometuorejuustoa ja sipulirenkaita. Kuuluu myös ehdottomasti spudarin lisukkeeksi! Helvetti, tässähän tulee nälkä...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
naakka-täti
|
#27 kirjoitettu
10.09.2006 12:39
Keitetystä munasta syön yleensä vaan keltuaisen, mutta muuten keitetyt ei oo suurinta herkkua. (Aini, keitetyn pitää siis olla kova muna, pehmeet ei maistu..) Paistetuissa munissa tärkeetä on se, että keltuainen on levittynyt tarpeeks hyvin koko alueelle, ja pienellä suolamäärällä paistetut munat on nannaa. Ei häränsilmiä, vaan molemmalta puolelta paistettu. Munakkaat on ihan jees, aika hyviä juuston, tomaatin ja ananaksen kanssa. Mutta ehkä parasta muna on pinaattikeiton kanssa, silloin siis tietty keitettynä.
Keltuainen on munan paras osa.
naakka-täti muokkasi viestiä 12:39 10.09.2006
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
tahtila
2311 viestiä
|
#28 kirjoitettu
10.09.2006 18:51
Keitettynä menee parhaiten, mutta usein tulee syötyä paistettunakin.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Valandir
|
#29 kirjoitettu
10.09.2006 18:53
Paistettu kananmuna pannulla, yhdeltä puolelta paistettu. Keltuaisen jätän viimeiseksi, koska se on ihan ykköskohta munassa, nami.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Hei-mo
|
#30 kirjoitettu
12.09.2006 14:49
Hyi.
En syö munia.
Ainut mihin ne passaa niin jos niitä tarvii ruuan valmistukseen tai leipoaessa jne, mutta sellaisenaan oli se miten tahansa tehty niin hyi. Joskus hyvin hyvin harvoin pakon omaisessa tilassa voi syödä, mutta mielellään ei kiitos.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|