Kirjoittaja
|
Ruoanlaittoöljy
|
iskujuuri
4869 viestiä
|
#1 kirjoitettu
23.12.2005 10:08
Minkäslaista öljyä sitä käytetään? Mitäs kaikki vaihtoehtoja tämä suuri maailmamme oikein meille tarjoaakaan?
Itse olen viimeaikoina käyttänyt rypsiöljyä, mutta taidanpa alkaa siirtyä oliiviöljyn puolelle, on kuulemma terveellisempää. Millähän pirun konstilla tuon saisi nopeammin kirkastumaan (eli nesteytymään), kun jääkaapissa pukkaa menemään yhdeksi paakuksi?
PS. Sinä, joka edes harkitset vastaavasi "raakaöljyä" tai "risiiniöljyä" (tai jotain muuta vähintäänkin yhtä näppärää), mene itseesi. Vaikka lainaisit tätä post scriptumia vastataksesi noin yllätyksellisen nokkelasti, mene itseesi.
Unlimitor muokkasi viestiä 10:10 23.12.2005
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Pastori
Henkinen tuki 7422 viestiä Luottokäyttäjä
|
#2 kirjoitettu
23.12.2005 10:20
Unlimitor kirjoitti:
Millähän pirun konstilla tuon saisi nopeammin kirkastumaan (eli nesteytymään), kun jääkaapissa pukkaa menemään yhdeksi paakuksi?
Vesihanasta kuumaa vettä pullon päälle.
Tosiaan, itse käytän oliiviöljyä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
[ sam ]
|
#3 kirjoitettu
23.12.2005 10:33
Rypsiöljyä käyttelen, kun en oikein tuosta oliiviöljyn tuottamasta ikävästä sivumausta pidä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Rain Song
595 viestiä
|
#4 kirjoitettu
23.12.2005 11:06
Unlimitor kirjoitti:
Minkäslaista öljyä sitä käytetään? Mitäs kaikki vaihtoehtoja tämä suuri maailmamme oikein meille tarjoaakaan?
Rypsiöljyä bulkkimeininkiin (paisto ja muu vastaava), oliiviöljyä varsinkin salaattinkostukkeisiin, joskus mausteeksi muutama tippa seesam- tai pähkinäöljyä.
Itse olen viimeaikoina käyttänyt rypsiöljyä, mutta taidanpa alkaa siirtyä oliiviöljyn puolelle, on kuulemma terveellisempää. Millähän pirun konstilla tuon saisi nopeammin kirkastumaan (eli nesteytymään), kun jääkaapissa pukkaa menemään yhdeksi paakuksi?
Kylmäpuristettu rypsiöljy olisi ilmeisesti vielä terveellisempää,
tästä lisää infoa. Tuohan on kylläkin kotimainen tutkimus, eli siinä voi olla jotain kotiinpäinvetoa.
Älä säilytä sitä öljyä jääkaapissa, niin se pysyy kirkkaana?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Siddhartha
883 viestiä
|
#5 kirjoitettu
23.12.2005 11:32
öljy/voi ruuan mukaan. jos haluu tehä välimeren herkkuja on ihan turha käyttää rypsiöljyä jne...
sellanen jippo niille jotka ei tiedä, puolet öljyy ja puolet voita... ei roisku ja saa voin aromin, toisaalta ei myöskään ole niin herkkää tummumaankaan kuin pelkkä voi.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
HW
ärsyttävä 7254 viestiä Luottokäyttäjä
|
#6 kirjoitettu
23.12.2005 11:44
Rypsiöljy.
Tosin olen siinä määrin surkea kokki että sitä käytetään lähinnä kesäkurpitsan/valmiiksi silvotun kananpojan paistamiseen... Mieluummin käyttäisin oliiviöljyä mutta se on niin kallista ettei sitä henno ostaa ja jos se joskus sattuu kaupasta tarttumaan mukaan, sitä ei raaski käyttää...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Free-Soul
Soldier of Love 9011 viestiä Luottokäyttäjä
|
#7 kirjoitettu
23.12.2005 13:36
Unlimitor kirjoitti:
Millähän pirun konstilla tuon saisi nopeammin kirkastumaan (eli nesteytymään), kun jääkaapissa pukkaa menemään yhdeksi paakuksi?
Hyvät ihmiset, kun sitä oliiviöljyä ei tarvitse säilyttää jääkaapissa. Säilyy huoneenlämmössä ihan hyvin, ja pysyy kirkkaana.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Pastori
Henkinen tuki 7422 viestiä Luottokäyttäjä
|
#8 kirjoitettu
23.12.2005 14:09
Original Free Soul kirjoitti:
Unlimitor kirjoitti:
Millähän pirun konstilla tuon saisi nopeammin kirkastumaan (eli nesteytymään), kun jääkaapissa pukkaa menemään yhdeksi paakuksi?
Hyvät ihmiset, kun sitä oliiviöljyä ei tarvitse säilyttää jääkaapissa. Säilyy huoneenlämmössä ihan hyvin, ja pysyy kirkkaana.
Niimutku siinä lukee että "Säilytettävä viileässä". Ei mun mielestä mun huonelämpö oo viileä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
bioluminance
916 viestiä
|
#9 kirjoitettu
23.12.2005 14:35
Oliiviöljyä olen käyttänyt aina..ja tulen käyttämäänkin.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Pastori
Henkinen tuki 7422 viestiä Luottokäyttäjä
|
#10 kirjoitettu
23.12.2005 14:40
Tonkku kirjoitti:
Patterit pienemmälle, siitä oliiviöljy tykkää!!
Mutta siitä Pastori ei tykkää. Pastorin tulee kylmä.
:(
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
iskujuuri
4869 viestiä
|
#11 kirjoitettu
23.12.2005 14:51
Tonkku kirjoitti:
Patterit pienemmälle, siitä oliiviöljy tykkää!!
Se viileähän tarkoittaa vähän päälle 10-astetta. Jumalauta siinä jäätyy munat jollei ole pitkiä kalsareita.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#12 kirjoitettu
23.12.2005 15:11
Rypsillä mennään.
Zitru muokkasi viestiä 15:11 23.12.2005
...eikä se edes paakkuunnu.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
iskujuuri
4869 viestiä
|
#13 kirjoitettu
23.12.2005 15:13
Tonkku kirjoitti:
..sitä on niin monennäköstä tuota viileetä..niiku on oliiviöljyäkin!
Piti käydä ihan lunttaamassa pullon kyljestä. Siinä luki "Oliivoljy voi sameta alle 10-asteessa." Ja perkale samennut on, vaikka mittari näyttää tuota 10-astetta!
Tehdäänköhän oliiviöljyä tummista vai vihreistä oliiveista? Vai molemmista? Mistähän nuo on tehty nuo joka ruokakaupasta löytyvät aineet...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Pastori
Henkinen tuki 7422 viestiä Luottokäyttäjä
|
#14 kirjoitettu
23.12.2005 15:20
Se on kyllä mun mielestä suolesta, että käsketään pitää viileässä ja sitten kuitenkin sitä pitäs pitää huoneenlämmössä! Perhanan Manoliittot. Sapiskaa sietäisivät saada.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
iskujuuri
4869 viestiä
|
#15 kirjoitettu
23.12.2005 15:23
Pastori kirjoitti:
Se on kyllä mun mielestä suolesta, että käsketään pitää viileässä ja sitten kuitenkin sitä pitäs pitää huoneenlämmössä! Perhanan Manoliittot. Sapiskaa sietäisivät saada.
Näin on! Olisikohan tässä jo ainesta kuluttaja-asiamiehelle?
Kyllä sen sanon, että jos Ameriikassa oltaisiin, niin jo tuputtaisivat miljoonakorvauksia. Niin tekisivät ja nöyränä rukoilisivat ja meikällä olisi rahaa niin, ettei paskalle taipuisi.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
JM
18460 viestiä
|
#16 kirjoitettu
23.12.2005 15:53 Muok:21.02.2010 01:20
Voita yleensä.
JM muokkasi viestiä 01:19 21.02.2010
Ai oonko käyttäny? En nimittäin muista koskaan käyttäneeni voita kuin ruoissa jotka sen erityisesti tarvii. Ja niitä on vähän ja syön harvoin. Yksi ehdoton ei-saa-paista-muussa-kuin-voissa -ruoka on maksalaatikon kuumennus.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
KoBa
3919 viestiä
|
#17 kirjoitettu
23.12.2005 16:07
Oliiviöljyä mieluiten. Tosin turhan kallista tuppaa olemaan.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
akhi
|
#18 kirjoitettu
24.12.2005 03:52
Öljyä ja voita sekaisin... Liha saa paljon maukkaamin väriä ja makukin on hyvä...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
jakeriver
1572 viestiä
|
#19 kirjoitettu
24.12.2005 09:23
Rypsi on kovista. Ja sitten tuo oliiviöljy.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Koka
|
#20 kirjoitettu
25.12.2005 01:02
Rypsikasvisrasvaa (vai mitä margariinia nyt onkaan) tai harvemmin ihan itse rypsiöljyä. Voisi kyllä vaihtaa enemmän tuonne ei-kovetettujen maailmaan. Ja sydän kiittää
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
K. Vainio
729 viestiä
|
#21 kirjoitettu
21.02.2010 01:18
Itse olen viimeaikoina käyttänyt rypsiöljyä, mutta taidanpa alkaa siirtyä oliiviöljyn puolelle, on kuulemma terveellisempää. Millähän pirun konstilla tuon saisi nopeammin kirkastumaan (eli nesteytymään), kun jääkaapissa pukkaa menemään yhdeksi paakuksi?
Öljy säilytetään huoneenlämmössä ja rypsi/rapsiöljy on oikeasti terveellisempää kuin oliiviöljy.
Itse käytän oliiviöljyä sen maun takia, mutta koska siinä on selvästi erottuva maku, niin se ei käy ainakaan minun mielestä kaikkiin ruokiin ja niissä käytän yleensä rypsi/rapsiöljyä jotka ovat ns. mauttomia.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
-iiru-
6162 viestiä
|
#22 kirjoitettu
21.02.2010 08:38
Oliiviöljyä poikkeuksetta aina.
Paitsi sitten kun paistan pihvejä, niin käytän voin ja öljyn sekoitusta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#23 kirjoitettu
21.02.2010 10:16
Mä oon tykkäilly seesamöljystä viimevuosina.
Ja hasselpähkinäöljy on kans aika namia tiettyihin tarkotuksiin.
Mut edelleenki liputan rypsin puolesta. Terveellisempää se on ku oliiviöljy, vaikka Berlusconi väittäis muuta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#24 kirjoitettu
21.02.2010 17:54
Zitru kirjoitti:
Mä oon tykkäilly seesamöljystä viimevuosina.
Tämä on suosikkini jos tartee makua. Oliiviöljy on kanssa käytössä se vähä mitä öljyjä käytän. On se niin hyvää.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Krista
4618 viestiä
|
#25 kirjoitettu
21.02.2010 18:36
Mä en oo tainnu ikinä käyttää rypsiöljyy.. =O Ehkä sillon joskus ku kotona asuin, mutta nyt täällä omassa aikuiselämässä en muista koskeneeni rypsiöljyyn ikinä.. outoa. Oliiviöljyä käytellään jonkun verran ja myös juoksevaa margariinia. Sienten kanssa pitää olla niin voita kun löytyy, eli tässä tapauksessa oivariinia.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
MKDELTA
11907 viestiä
|
#26 kirjoitettu
21.02.2010 20:57
lentobensaa
vittu mikä ketju
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hapou
21350 viestiä
|
#27 kirjoitettu
21.02.2010 21:12
raakaöljyy käytän.
Joskus käytän riisiöljyy jos raakaöljy on loppu. Mut pääasias riisiöljyy. Eiku raakaöljyy.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
näisten lentöpällö
1536 viestiä
|
#28 kirjoitettu
22.02.2010 16:32
kastamattoman lapsen rasva
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Thimns
4927 viestiä
|
#29 kirjoitettu
22.02.2010 16:37
hapou kirjoitti:
raakaöljyy käytän.
Joskus käytän riisiöljyy jos raakaöljy on loppu. Mut pääasias riisiöljyy. Eiku raakaöljyy.
RI - SII - NI - ÖL - JY
Jos aiot vittuilla niin yritä edes!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
näisten lentöpällö
1536 viestiä
|
#30 kirjoitettu
22.02.2010 16:41
joskus käytin riisiöljyä, mutta sen takia mun ihosta tuli silkkisen pehmeä enkä ollut enää niin kova jätkä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hapou
21350 viestiä
|
#31 kirjoitettu
22.02.2010 16:48
Thimns kirjoitti:
hapou kirjoitti:
raakaöljyy käytän.
Joskus käytän riisiöljyy jos raakaöljy on loppu. Mut pääasias riisiöljyy. Eiku raakaöljyy.
RI - SII - NI - ÖL - JY
Jos aiot vittuilla niin yritä edes!
luuletko etten osaa lukee?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Valium for Van Gogh
11143 viestiä
|
#32 kirjoitettu
22.02.2010 17:11
iskujuuri kirjoitti:
Minkäslaista öljyä sitä käytetään?
Oliiviöljyä yleensä, koska se on hyvää.
Rypsiöljyä jos haluan sniiduilla.
Mitäs kaikki vaihtoehtoja tämä suuri maailmamme oikein meille tarjoaakaan?
Varmaan aikalailla kaikkea. Itämaisia kauppoja voi käydä kiertelemässä, jos haluaa koittaa jotain oliiviöljyä eksoottisempaa.
Millähän pirun konstilla tuon saisi nopeammin kirkastumaan (eli nesteytymään), kun jääkaapissa pukkaa menemään yhdeksi paakuksi?
Älä pidä sitä jääkaapissa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Myotess
5276 viestiä
|
#33 kirjoitettu
22.02.2010 22:56
Rypsiöljyä käytän yleensä, riippuu mitä ruokaa olen valmistamassa. Oliiviöljyä olen käyttänyt vaan harvoin, mutta sekään ei ole huono vaihtoehto.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Epoche
5248 viestiä
|
#34 kirjoitettu
22.02.2010 23:12
Ev oliivi on se mitä käytössä yleensä on, mutta nyt en ole hetkeen ostanut sitä niin rypsillä on pärjännyt kyllä hyvin. Sitten jostain sain semmosen mystisen tötsän jotai ihme rypsiöljyvalmistetta, semmost sperman näköst kamaa jota oon yrittäny käyttää vähän - harmi vaa ku en tajuu et mitä se on..
Onks kellää kokemuksii savustetuista öljyistä?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#35 kirjoitettu
22.02.2010 23:51
Öljyt ei kestä hirveästi kuumentamista. Ja varsinkin ev-oliivi kärähtää tosi ilkeästi.
Yleensä kuitenkin paistan ihan normirypsillä. Kylmäpuristettu rypsiöljy on muuten todistetusti oliiviöljyä terveellisempää. Mutta onhan siinä oliivissa se oma pettämätön makunsa.
Jossain grillinpäällä olevalla muurinpohjalla on ihan pakko käyttää voita tai vielä parempi on siansilavanpala tai naudanrasva eli laardi.
Kookosrasvasta ei ole kokemuksia kuin joskus munkkeja paistaessa. Mutta kerrotaan sen vastaavan epäterveellisyydeltään eläinrasvoja. Ilmeisesti tuo kestää myös aika korkeaa kuumuutta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#36 kirjoitettu
23.02.2010 08:10
har kirjoitti:
Öljyt ei kestä hirveästi kuumentamista. Ja varsinkin ev-oliivi kärähtää tosi ilkeästi.
Höpö höpö. Kärähtää tosi ihanasti.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
har
7706 viestiä
|
#37 kirjoitettu
23.02.2010 08:56
Haava kirjoitti:
har kirjoitti:
Öljyt ei kestä hirveästi kuumentamista. Ja varsinkin ev-oliivi kärähtää tosi ilkeästi.
Höpö höpö. Kärähtää tosi ihanasti.
Toki toki. Mutta jos sulla on muurinpohja palavien hiilien päällä ja pitäisi saada lettuja aikaiseksi tai ruisjauhoissa ja suolassa pyöriteltyjä muikkuja paistetuksi niin eläinrasvaa siihen tarvitaan. Se hiileksi palanut oliiviöljy ei ole maukasta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#38 kirjoitettu
23.02.2010 09:03 Muok:23.02.2010 09:03
har kirjoitti:
Toki toki. Mutta jos sulla on muurinpohja palavien hiilien päällä ja pitäisi saada lettuja aikaiseksi tai ruisjauhoissa ja suolassa pyöriteltyjä muikkuja paistetuksi niin eläinrasvaa siihen tarvitaan. Se hiileksi palanut oliiviöljy ei ole maukasta.
Minusta siinä ei ole edes ongelma se oliiviöljyn palaminen, vaan se minkä kanssa se posii ja minkä ei. En minä munkkejakaan paistaisi oliiviöljyssä vaikka se ei siinä kärähdäkkään.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#39 kirjoitettu
23.02.2010 11:10
Mä en ymmärrä mitä ihmiset näkee oliiviöljyssä. Maistuu ihan vitun pahalle.
Mut sit taas semmone paistoon oiva tavara ku kirkastettu voi, ja omasta kokemuksesta nimenomaan ghee, on ihan mainiota. Voin maku ilman käryä. Onko parempaa?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#40 kirjoitettu
23.02.2010 11:30
Zitru kirjoitti:
Mä en ymmärrä mitä ihmiset näkee oliiviöljyssä. Maistuu ihan vitun pahalle.
Siinä on se oma selkeä makunsa joka sopii aika moneenkin juttuun.
Mut sit taas semmone paistoon oiva tavara ku kirkastettu voi, ja omasta kokemuksesta nimenomaan ghee on ihan mainiota. Voin maku ilman käryä. Onko parempaa?
Ihan eri tuote. Tuolla on hyvä korvata se voi, mutta ei sillä minusta öljyä korvaa kuten ei voillakaan. Eri käyttötarkoitus.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|