Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 Seuraava >

Kirjoittaja entäs oliivi?


Jasor Cosmo
910 viestiä

#1 kirjoitettu 16.12.2005 13:40

Oliivit jakavat ihmisiä täh?

Maistuuko oliivi? millainen, miten ja missä?

^ Vastaa Lainaa


D-Beat
626 viestiä

#2 kirjoitettu 16.12.2005 13:43

Örrrrh, ei kiitos. En pidä vihreistä enkä mustista. En salaateissa, en pizzassa. En vaan löydä tuosta kasvikunnan tuotteesta mitään hyvää.

^ Vastaa Lainaa


JaDubb
Tutkalla
1965 viestiä

#3 kirjoitettu 16.12.2005 14:12

Kokonaiset oliivit maistuvat minun suussani aika kaameilta. Oliiviöljy on sen sijaan The Supadupa Paistoaine, ei vaikuta ruuan makuun liikaa ja on kuulemma pirun terveellistäkin.

^ Vastaa Lainaa


sipulipekka
1367 viestiä

#4 kirjoitettu 16.12.2005 14:29

Oliivit ei ole yhtään hyviä. Ei vihreät eikä mustat. En ole koskaan tykännyt enkä varmaan tule tykkäämäänkään. Sama juttu fetan kohdalla; yöks.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#5 kirjoitettu 16.12.2005 14:34

Zen Attitude kirjoitti:
Oliivit ei ole yhtään hyviä. Ei vihreät eikä mustat. En ole koskaan tykännyt enkä varmaan tule tykkäämäänkään. Sama juttu fetan kohdalla; yöks.

Komppaan ja vetelen stemmoja terssissä.

^ Vastaa Lainaa


HW
ärsyttävä
7252 viestiä
Luottokäyttäjä

#6 kirjoitettu 16.12.2005 14:38

Taidan olla vähän poikkeuksellinen kun väitän että mustat oliivit ovat ihan syömiskelpoista kamaa. Pitäähän siihen makuun vähän totutella mutta varsinkin fetajuuston kanssa oliivit toimivat varsin mainiosti.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#7 kirjoitettu 16.12.2005 15:39

Kokonaisista oliiveista en tykkää. Sen sijaan jos ne silppuaa pieneksi, raastaa tai puristaa pusertimella mössöksi, niin tykkään.

^ Vastaa Lainaa


Chemical Kim
1675 viestiä

#8 kirjoitettu 16.12.2005 15:44

Jyrkkä EI oliiveille! ne pitäisi kieltää EU:ssa pahan mielen aiheuttajina! Mutta jos ne on grillattu paljossa rasvassa sun muussa niin niistä voi jopa kehittyä syömäkelpoisiksi.

Ja suomennos typerille: En halua kieltää oliivit niiltä ketkä niistä pitävät, kunhan aloitin viestini noin.

^ Vastaa Lainaa


Richter Scale Madness

#9 kirjoitettu 16.12.2005 15:46

Oliivit ovat elämäni tarkoitus. En käsitä, miten joku voi olla pitämättä oliiveista.

^ Vastaa Lainaa


Kitka

#10 kirjoitettu 16.12.2005 16:01

Ei

^ Vastaa Lainaa


Putte
6684 viestiä

#11 kirjoitettu 16.12.2005 17:19

Ei oliiveja kiitos. Mieltymättömyyteni oliiveihin liittyy varmastikin lapsuuden traumoihin. Isäni sanoi aina näitä pizzan päällä olleita (silloin vielä maukkaita) möykkyjä ravunsilmiksi. Siitä se sitten vähitellen lähti..

Sanotaan tähän samaan syssyyn vielä, että pitkät pavutkin on vähintään yhtä kuvottavia.

^ Vastaa Lainaa


akhi

#12 kirjoitettu 16.12.2005 17:27

Olivit maistuu pahalle, minä En Tyksi...

^ Vastaa Lainaa


Airola
6416 viestiä

#13 kirjoitettu 16.12.2005 17:44

En tykkää. Ihmettelen miksi Karvinen voi tykätä niistä niin paljon. (no en oikeasti ihmettele)

^ Vastaa Lainaa


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#14 kirjoitettu 16.12.2005 19:09

Oliivit on namisquukkelia!
Vihreät. Missä vaan, miten vaan.
Ihan paljaaltaankin on hyviä.
Ne missä on paprikaa sisällä.

^ Vastaa Lainaa


Zareling

#15 kirjoitettu 16.12.2005 19:16

Muistaakseni ovat pahoja, en kylläkään ole syönyt niitä vuosiin, joten en muista tarkalleen miltä maistuvat.

^ Vastaa Lainaa


KoBa
3919 viestiä

#16 kirjoitettu 16.12.2005 19:19

Hyviä kuin prkleet. Tykkään.

^ Vastaa Lainaa


Dj Kerkkooposse

#17 kirjoitettu 16.12.2005 19:27

Oliivit eivät laskeudu ruokatorveani alas missään tilanteessa IKINÄ. YÄK!

^ Vastaa Lainaa


Raphis
955 viestiä

#18 kirjoitettu 16.12.2005 21:22

Putte kirjoitti:
Ei oliiveja kiitos. Mieltymättömyyteni oliiveihin liittyy varmastikin lapsuuden traumoihin. Isäni sanoi aina näitä pizzan päällä olleita (silloin vielä maukkaita) möykkyjä ravunsilmiksi. Siitä se sitten vähitellen lähti..


oonks mä tänään ihan outo, ku kaikki postaukset huvittaa.

itse aiheeseen:

HYIHYIHYIHYIHYI

^ Vastaa Lainaa


Jasor Cosmo
910 viestiä

#19 kirjoitettu 16.12.2005 22:56

nykyään käytän oliiveja niin pizassa, salaatissa kuin leivän päälläkin. Vihreät kivettömät oliivit ovat suosikkini. Kivellisille oliiveille en ole vielä keksinyt käyttöä. Vihreitä oliiveja voi popsia toisinaan muutaman sellaisenaan suolaisen nälkään.

^ Vastaa Lainaa


e2
2634 viestiä

#20 kirjoitettu 16.12.2005 23:16

Mustat oliivit ovat ihan syötäviä, varsinkin pizzassa menevät, mutta eivät sinänsä paranna makua. Eli pystyn niitä irvistämättä syömään, toisin kuin vihreitä. Ne ovat jotenkin kamalan vallitsevan pahan makuisia. Vähän kuin kaprikset. Oliiviöljy on kyllä hyvä raaka-aine salaatteihin, pizzoihin yms.

Niin ja vielä niistä mustista, jotkut kalamata-oliivit (tjsp. en tiedä onko väärä termi, mutta tommosia mustat oliivit esim. Italiassa oli ravintoloissa aina. Semmosia vähän punertavan tummia ja erinmuotoisia kuin normi purkkioliivit) ovat myös älyttömän pahoja. Eli ainoat "hyvät" oliivit ovat ne purkissa olevat mustat. Mieluummin kivettömät.

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#21 kirjoitettu 16.12.2005 23:47

Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.



Ah ihanuutta!

^ Vastaa Lainaa


e2
2634 viestiä

#22 kirjoitettu 16.12.2005 23:54

Original Free Soul kirjoitti:
Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.



Ah ihanuutta!


Nehän siis olivat kalamata-oliiveja! Juu oon "kreikkalaiset oliivit" terminkin kuullut, mutta en tiedä näiden eroa (jos niissä on mitään eroa). Niin ja jos tohon oliivi-pinjansiemen-tahnaan heittää viel basilikaa ja parmesania niin siitä tuleekin pestoa mikä on älyttömän hyvää. Tai en kyllä oo satavarma onko pestossa oliivia vai oliiviöljyä


e2 tarkentaa vielä, että pesto on älyttömän hyvää nimenomaan pastan kanssa. Käy hyvin kastikkeeksi jos heittää purkin pestoa pastan sekaan (itse en ole siis pestoa tehnyt), mutta pestoa voi käyttää myös kastikkeen pohjana tai lisukkeena 23:54 16.12.2005

e2 korjasi kirjoitusvirheen 23:56 16.12.2005

^ Vastaa Lainaa


Urjala
500 viestiä

#23 kirjoitettu 17.12.2005 00:39

Oliivit ovat juuri niin hyviä kuin lähin seksi.

Eli siis huonoinakin hyviä huonossakin pizzassa.

^ Vastaa Lainaa


Jasor Cosmo
910 viestiä

#24 kirjoitettu 17.12.2005 02:30

e2 kirjoitti:
Original Free Soul kirjoitti:
Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.



Ah ihanuutta!
Nehän siis olivat kalamata-oliiveja! Juu oon "kreikkalaiset oliivit" terminkin kuullut, mutta en tiedä näiden eroa (jos niissä on mitään eroa). Niin ja jos tohon oliivi-pinjansiemen-tahnaan heittää viel basilikaa ja parmesania niin siitä tuleekin pestoa mikä on älyttömän hyvää.


no tuota pestoahan on pakko testata.

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#25 kirjoitettu 17.12.2005 07:30

Oliivia pizzassa, oliivia salaatissa, oliivia pelkältään, kokonaisena ja suikaleina, kyllä kiitos!

Oliivia eestä, oliiviia takaa, oliivien päällä ma istun, niiden päällä ma makaan. Hih.

^ Vastaa Lainaa


lökö
1562 viestiä

#26 kirjoitettu 17.12.2005 13:24

Zen Attitude kirjoitti:
Oliivit ei ole yhtään hyviä. Ei vihreät eikä mustat. En ole koskaan tykännyt enkä varmaan tule tykkäämäänkään. Sama juttu fetan kohdalla; yöks.

Zitru kirjoitti:
Komppaan ja vetelen stemmoja terssissä.


Kuin myös. HYI!

lökö muokkasi viestiä 13:24 17.12.2005

^ Vastaa Lainaa


e2
2634 viestiä

#27 kirjoitettu 17.12.2005 13:35

Jasor Cosmo kirjoitti:
e2 kirjoitti:
Original Free Soul kirjoitti:
Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.



Ah ihanuutta!
Nehän siis olivat kalamata-oliiveja! Juu oon "kreikkalaiset oliivit" terminkin kuullut, mutta en tiedä näiden eroa (jos niissä on mitään eroa). Niin ja jos tohon oliivi-pinjansiemen-tahnaan heittää viel basilikaa ja parmesania niin siitä tuleekin pestoa mikä on älyttömän hyvää.


no tuota pestoahan on pakko testata.


Jeps. Sitä saa kaupasta semmosista kätevän kokosista purkeista. Vois kyllä joskus kokeilla itsekin tehdä koko soossin. Ja pestossa oli ainakin minun ja monen muunkin tuntemani ihmisen kohdalla semmonen kumma juttu, että ku sitä eka kertaa maisto niin siitä ei tykännyt ollenkaan, mutta mitä enemmän sitä syö, sitä paremmalle se maistuu. Vähän ehkä sama juttu kuin kahvin tai oluen kanssa. Se varmaan aiheuttaa jotain riippuvuutta..

^ Vastaa Lainaa


HW
ärsyttävä
7252 viestiä
Luottokäyttäjä

#28 kirjoitettu 17.12.2005 14:03

Jaijot kirjoitti:
Jossakin joku väitti ettei mustia oliiveja olekaan, vaan että ne olisivat värjättyjä vihreitä?


Mustat ja vihreät oliivit tulevat samasta puusta. Mustat ovat kypsiä, vihreät raakoja. Eli periaatteessa se joku oli melkein oikeassa.

^ Vastaa Lainaa


bioluminance
916 viestiä

#29 kirjoitettu 17.12.2005 14:06

Hyviä ovat.Sellaisenaan, täytettynä (jalopeno,paprika, homejuusto...), marinoituna( valkosipuli, chili tai valkosipuli + chili)..eli kyllä diggaan.

^ Vastaa Lainaa


everhad

#30 kirjoitettu 17.12.2005 15:49

Nam! Varsinkin kalamata-oliiveja syön useinkin. Pirkka-kalamata oliivit on musta parhaita mitä tavallisesta kaupasta saa. Tampereella saa Al Niil-kaupasta myös tosi hyviä marinoituja oliiveja. Pahimpia oliiveja mitä olen maistanut olivat sitruunatäytteiset Pirkka-oliivit. Piti ostaa jalapenotäytteisiä, mutta ostin vahingossa noita. Ei niitä pystynyt syömään.

^ Vastaa Lainaa


JaDubb
Tutkalla
1965 viestiä

#31 kirjoitettu 17.12.2005 17:14

HerWickedness kirjoitti:
Jaijot kirjoitti:
Jossakin joku väitti ettei mustia oliiveja olekaan, vaan että ne olisivat värjättyjä vihreitä?

Mustat ja vihreät oliivit tulevat samasta puusta. Mustat ovat kypsiä, vihreät raakoja. Eli periaatteessa se joku oli melkein oikeassa.


Eeh..eikös nuo väriseikat ole kiinni lähinnä lajikkeesta?

Joo, ainakin Wikipedia sanoo mm. tällaista:
"'Picholine' originated in the south of France. It is green, medium size.."
"'Empeltre' is a medium sized, black olive.."

^ Vastaa Lainaa


sipulipekka
1367 viestiä

#32 kirjoitettu 17.12.2005 17:27

HerWickedness kirjoitti:
Mustat ja vihreät oliivit tulevat samasta puusta. Mustat ovat kypsiä, vihreät raakoja. Eli periaatteessa se joku oli melkein oikeassa.


Tein joskus esitelmän kreikkkalaisesta ruokakulttuurista ja se taisi olla niin, että tummat on talvella kerättyjä. Ja vihreet kesällä. Tai jotaan.

Minun tiedetään kyllä erehtyneenkin.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#33 kirjoitettu 20.12.2005 11:13

Original Free Soul kirjoitti:
Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.


Muuten erinomainen ohje, mutta se kreikkalainen viini kannattaa vaihtoo jonkin oikean viinimaan viiniin. Älyttömän hyvä ohje kyllä muuten. Muutenkin soseutetut ja ihan pikkusilpuksi möhjätyt oliivit ovat erinomaisen eloisa mauste moneenkin ruokaan.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#34 kirjoitettu 21.12.2005 15:39

Ei oiekin maistu.. pizzassa tai salaatissa kivettömät menee..

^ Vastaa Lainaa


Free-Soul
Soldier of Love
9011 viestiä
Luottokäyttäjä

#35 kirjoitettu 21.12.2005 22:35

Haava kirjoitti:
Muuten erinomainen ohje, mutta se kreikkalainen viini kannattaa vaihtoo jonkin oikean viinimaan viiniin.

No niin, ajattelin että kreikkalaisten oliivien kanssa kreikkalaista viiniä, mutta pakkokos sitä on niin ajatella. Sanotaan sen sijaan että viiniä oman maun mukaisesti.
Älyttömän hyvä ohje kyllä muuten.
Kiitos. Kokeilitko?

^ Vastaa Lainaa


Sarvet Vakker

#36 kirjoitettu 22.12.2005 01:20

Maistuu. Mustat oliivit ja paprikatäytteiset (Lidlistä noita olen ostellut..) Molempia sellaisenaan tai mustia pizzassa. Luultavasti nyt Jouluna pitää pistää paprikatäytteisiä oliiveita ruokalautaselle kinkun lisäksi.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#37 kirjoitettu 22.12.2005 10:36

Original Free Soul kirjoitti:
Kokeilitko?


Erilaisia vastaavanlaisia on tullut syötyä.

^ Vastaa Lainaa


Siddhartha
883 viestiä

#38 kirjoitettu 22.12.2005 14:24

Original Free Soul kirjoitti:
Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.



Ah ihanuutta!


ah...tapanade variaatio. semmonen juttu tuli mieleen, nyt kun ton ohjeen tohon laitoit, et on suotavaa ja kannattavaa freesaa sitä tomaattipyrettä, lähtee se kitkerä "vetinen" maku pois...jos siis sitä meinaa käyttää.



joo ja mitä tuohon alkuperäseen kyssäriin. Toki ne oliivit maistuu, sanoisimpa jopa että mainio tuote.

^ Vastaa Lainaa


Redfox

#39 kirjoitettu 22.12.2005 14:44

Nam. kaikki käy ja kävi jo lapsena. Vedin 2 (?) vuotiaana purkillisen mustia oliiveja salaa napaani ja lastentarhan paskatarkastajat ihmettelivät miksi jööti oli niin mustaa, äitilleni soitettuaan asia selvisi. Kiitos muistutuksesta, hiivimpä taas kaapille.

^ Vastaa Lainaa


Jasor Cosmo
910 viestiä

#40 kirjoitettu 22.12.2005 23:29

e2 kirjoitti:
Jasor Cosmo kirjoitti:
e2 kirjoitti:
Original Free Soul kirjoitti:
Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.



Ah ihanuutta!
Nehän siis olivat kalamata-oliiveja! Juu oon "kreikkalaiset oliivit" terminkin kuullut, mutta en tiedä näiden eroa (jos niissä on mitään eroa). Niin ja jos tohon oliivi-pinjansiemen-tahnaan heittää viel basilikaa ja parmesania niin siitä tuleekin pestoa mikä on älyttömän hyvää.


no tuota pestoahan on pakko testata.

Jeps. Sitä saa kaupasta semmosista kätevän kokosista purkeista. Vois kyllä joskus kokeilla itsekin tehdä koko soossin. Ja pestossa oli ainakin minun ja monen muunkin tuntemani ihmisen kohdalla semmonen kumma juttu, että ku sitä eka kertaa maisto niin siitä ei tykännyt ollenkaan, mutta mitä enemmän sitä syö, sitä paremmalle se maistuu. Vähän ehkä sama juttu kuin kahvin tai oluen kanssa. Se varmaan aiheuttaa jotain riippuvuutta..


Jeh, nyt on ainakin yksi valmispestosortti testattu ja hyväähän se oli. Annos sisälsi pestolla täytettyä kanaa, pastaa + lisää pestoa :9

^ Vastaa Lainaa

1 2 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu