Kirjoittaja
|
entäs oliivi?
|
Jasor Cosmo
910 viestiä
|
#1 kirjoitettu
16.12.2005 13:40
Oliivit jakavat ihmisiä täh?
Maistuuko oliivi? millainen, miten ja missä?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
D-Beat
626 viestiä
|
#2 kirjoitettu
16.12.2005 13:43
Örrrrh, ei kiitos. En pidä vihreistä enkä mustista. En salaateissa, en pizzassa. En vaan löydä tuosta kasvikunnan tuotteesta mitään hyvää.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
JaDubb
Tutkalla 1965 viestiä
|
#3 kirjoitettu
16.12.2005 14:12
Kokonaiset oliivit maistuvat minun suussani aika kaameilta. Oliiviöljy on sen sijaan The Supadupa Paistoaine, ei vaikuta ruuan makuun liikaa ja on kuulemma pirun terveellistäkin.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
sipulipekka
1367 viestiä
|
#4 kirjoitettu
16.12.2005 14:29
Oliivit ei ole yhtään hyviä. Ei vihreät eikä mustat. En ole koskaan tykännyt enkä varmaan tule tykkäämäänkään. Sama juttu fetan kohdalla; yöks.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#5 kirjoitettu
16.12.2005 14:34
Zen Attitude kirjoitti:
Oliivit ei ole yhtään hyviä. Ei vihreät eikä mustat. En ole koskaan tykännyt enkä varmaan tule tykkäämäänkään. Sama juttu fetan kohdalla; yöks.
Komppaan ja vetelen stemmoja terssissä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
HW
ärsyttävä 7252 viestiä Luottokäyttäjä
|
#6 kirjoitettu
16.12.2005 14:38
Taidan olla vähän poikkeuksellinen kun väitän että mustat oliivit ovat ihan syömiskelpoista kamaa. Pitäähän siihen makuun vähän totutella mutta varsinkin fetajuuston kanssa oliivit toimivat varsin mainiosti.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#7 kirjoitettu
16.12.2005 15:39
Kokonaisista oliiveista en tykkää. Sen sijaan jos ne silppuaa pieneksi, raastaa tai puristaa pusertimella mössöksi, niin tykkään.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Chemical Kim
1675 viestiä
|
#8 kirjoitettu
16.12.2005 15:44
Jyrkkä EI oliiveille! ne pitäisi kieltää EU:ssa pahan mielen aiheuttajina! Mutta jos ne on grillattu paljossa rasvassa sun muussa niin niistä voi jopa kehittyä syömäkelpoisiksi.
Ja suomennos typerille: En halua kieltää oliivit niiltä ketkä niistä pitävät, kunhan aloitin viestini noin.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Richter Scale Madness
|
#9 kirjoitettu
16.12.2005 15:46
Oliivit ovat elämäni tarkoitus. En käsitä, miten joku voi olla pitämättä oliiveista.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Kitka
|
#10 kirjoitettu
16.12.2005 16:01
Ei
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Putte
6684 viestiä
|
#11 kirjoitettu
16.12.2005 17:19
Ei oliiveja kiitos. Mieltymättömyyteni oliiveihin liittyy varmastikin lapsuuden traumoihin. Isäni sanoi aina näitä pizzan päällä olleita (silloin vielä maukkaita) möykkyjä ravunsilmiksi. Siitä se sitten vähitellen lähti..
Sanotaan tähän samaan syssyyn vielä, että pitkät pavutkin on vähintään yhtä kuvottavia.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
akhi
|
#12 kirjoitettu
16.12.2005 17:27
Olivit maistuu pahalle, minä En Tyksi...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Airola
6416 viestiä
|
#13 kirjoitettu
16.12.2005 17:44
En tykkää. Ihmettelen miksi Karvinen voi tykätä niistä niin paljon. (no en oikeasti ihmettele)
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Pastori
Henkinen tuki 7422 viestiä Luottokäyttäjä
|
#14 kirjoitettu
16.12.2005 19:09
Oliivit on namisquukkelia!
Vihreät. Missä vaan, miten vaan.
Ihan paljaaltaankin on hyviä.
Ne missä on paprikaa sisällä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Zareling
|
#15 kirjoitettu
16.12.2005 19:16
Muistaakseni ovat pahoja, en kylläkään ole syönyt niitä vuosiin, joten en muista tarkalleen miltä maistuvat.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
KoBa
3919 viestiä
|
#16 kirjoitettu
16.12.2005 19:19
Hyviä kuin prkleet. Tykkään.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Dj Kerkkooposse
|
#17 kirjoitettu
16.12.2005 19:27
Oliivit eivät laskeudu ruokatorveani alas missään tilanteessa IKINÄ. YÄK!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Raphis
955 viestiä
|
#18 kirjoitettu
16.12.2005 21:22
Putte kirjoitti:
Ei oliiveja kiitos. Mieltymättömyyteni oliiveihin liittyy varmastikin lapsuuden traumoihin. Isäni sanoi aina näitä pizzan päällä olleita (silloin vielä maukkaita) möykkyjä ravunsilmiksi. Siitä se sitten vähitellen lähti..
oonks mä tänään ihan outo, ku kaikki postaukset huvittaa.
itse aiheeseen:
HYIHYIHYIHYIHYI
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Jasor Cosmo
910 viestiä
|
#19 kirjoitettu
16.12.2005 22:56
nykyään käytän oliiveja niin pizassa, salaatissa kuin leivän päälläkin. Vihreät kivettömät oliivit ovat suosikkini. Kivellisille oliiveille en ole vielä keksinyt käyttöä. Vihreitä oliiveja voi popsia toisinaan muutaman sellaisenaan suolaisen nälkään.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
e2
2634 viestiä
|
#20 kirjoitettu
16.12.2005 23:16
Mustat oliivit ovat ihan syötäviä, varsinkin pizzassa menevät, mutta eivät sinänsä paranna makua. Eli pystyn niitä irvistämättä syömään, toisin kuin vihreitä. Ne ovat jotenkin kamalan vallitsevan pahan makuisia. Vähän kuin kaprikset. Oliiviöljy on kyllä hyvä raaka-aine salaatteihin, pizzoihin yms.
Niin ja vielä niistä mustista, jotkut kalamata-oliivit (tjsp. en tiedä onko väärä termi, mutta tommosia mustat oliivit esim. Italiassa oli ravintoloissa aina. Semmosia vähän punertavan tummia ja erinmuotoisia kuin normi purkkioliivit) ovat myös älyttömän pahoja. Eli ainoat "hyvät" oliivit ovat ne purkissa olevat mustat. Mieluummin kivettömät.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Free-Soul
Soldier of Love 9011 viestiä Luottokäyttäjä
|
#21 kirjoitettu
16.12.2005 23:47
Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.
Ah ihanuutta!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
e2
2634 viestiä
|
#22 kirjoitettu
16.12.2005 23:54
Original Free Soul kirjoitti:
Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.
Ah ihanuutta!
Nehän siis olivat kalamata-oliiveja! Juu oon "kreikkalaiset oliivit" terminkin kuullut, mutta en tiedä näiden eroa (jos niissä on mitään eroa). Niin ja jos tohon oliivi-pinjansiemen-tahnaan heittää viel basilikaa ja parmesania niin siitä tuleekin pestoa mikä on älyttömän hyvää. Tai en kyllä oo satavarma onko pestossa oliivia vai oliiviöljyä
e2 tarkentaa vielä, että pesto on älyttömän hyvää nimenomaan pastan kanssa. Käy hyvin kastikkeeksi jos heittää purkin pestoa pastan sekaan (itse en ole siis pestoa tehnyt), mutta pestoa voi käyttää myös kastikkeen pohjana tai lisukkeena 23:54 16.12.2005
e2 korjasi kirjoitusvirheen 23:56 16.12.2005
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Urjala
500 viestiä
|
#23 kirjoitettu
17.12.2005 00:39
Oliivit ovat juuri niin hyviä kuin lähin seksi.
Eli siis huonoinakin hyviä huonossakin pizzassa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Jasor Cosmo
910 viestiä
|
#24 kirjoitettu
17.12.2005 02:30
e2 kirjoitti:
Original Free Soul kirjoitti:
Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.
Ah ihanuutta!
Nehän siis olivat kalamata-oliiveja! Juu oon "kreikkalaiset oliivit" terminkin kuullut, mutta en tiedä näiden eroa (jos niissä on mitään eroa). Niin ja jos tohon oliivi-pinjansiemen-tahnaan heittää viel basilikaa ja parmesania niin siitä tuleekin pestoa mikä on älyttömän hyvää.
no tuota pestoahan on pakko testata.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
iskujuuri
4869 viestiä
|
#25 kirjoitettu
17.12.2005 07:30
Oliivia pizzassa, oliivia salaatissa, oliivia pelkältään, kokonaisena ja suikaleina, kyllä kiitos!
Oliivia eestä, oliiviia takaa, oliivien päällä ma istun, niiden päällä ma makaan. Hih.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
lökö
1562 viestiä
|
#26 kirjoitettu
17.12.2005 13:24
Zen Attitude kirjoitti:
Oliivit ei ole yhtään hyviä. Ei vihreät eikä mustat. En ole koskaan tykännyt enkä varmaan tule tykkäämäänkään. Sama juttu fetan kohdalla; yöks.
Zitru kirjoitti:
Komppaan ja vetelen stemmoja terssissä.
Kuin myös. HYI!
lökö muokkasi viestiä 13:24 17.12.2005
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
e2
2634 viestiä
|
#27 kirjoitettu
17.12.2005 13:35
Jasor Cosmo kirjoitti:
e2 kirjoitti:
Original Free Soul kirjoitti:
Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.
Ah ihanuutta!
Nehän siis olivat kalamata-oliiveja! Juu oon "kreikkalaiset oliivit" terminkin kuullut, mutta en tiedä näiden eroa (jos niissä on mitään eroa). Niin ja jos tohon oliivi-pinjansiemen-tahnaan heittää viel basilikaa ja parmesania niin siitä tuleekin pestoa mikä on älyttömän hyvää.
no tuota pestoahan on pakko testata.
Jeps. Sitä saa kaupasta semmosista kätevän kokosista purkeista. Vois kyllä joskus kokeilla itsekin tehdä koko soossin. Ja pestossa oli ainakin minun ja monen muunkin tuntemani ihmisen kohdalla semmonen kumma juttu, että ku sitä eka kertaa maisto niin siitä ei tykännyt ollenkaan, mutta mitä enemmän sitä syö, sitä paremmalle se maistuu. Vähän ehkä sama juttu kuin kahvin tai oluen kanssa. Se varmaan aiheuttaa jotain riippuvuutta..
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
HW
ärsyttävä 7252 viestiä Luottokäyttäjä
|
#28 kirjoitettu
17.12.2005 14:03
Jaijot kirjoitti:
Jossakin joku väitti ettei mustia oliiveja olekaan, vaan että ne olisivat värjättyjä vihreitä?
Mustat ja vihreät oliivit tulevat samasta puusta. Mustat ovat kypsiä, vihreät raakoja. Eli periaatteessa se joku oli melkein oikeassa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
bioluminance
916 viestiä
|
#29 kirjoitettu
17.12.2005 14:06
Hyviä ovat.Sellaisenaan, täytettynä (jalopeno,paprika, homejuusto...), marinoituna( valkosipuli, chili tai valkosipuli + chili)..eli kyllä diggaan.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
everhad
|
#30 kirjoitettu
17.12.2005 15:49
Nam! Varsinkin kalamata-oliiveja syön useinkin. Pirkka-kalamata oliivit on musta parhaita mitä tavallisesta kaupasta saa. Tampereella saa Al Niil-kaupasta myös tosi hyviä marinoituja oliiveja. Pahimpia oliiveja mitä olen maistanut olivat sitruunatäytteiset Pirkka-oliivit. Piti ostaa jalapenotäytteisiä, mutta ostin vahingossa noita. Ei niitä pystynyt syömään.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
JaDubb
Tutkalla 1965 viestiä
|
#31 kirjoitettu
17.12.2005 17:14
HerWickedness kirjoitti:
Jaijot kirjoitti:
Jossakin joku väitti ettei mustia oliiveja olekaan, vaan että ne olisivat värjättyjä vihreitä?
Mustat ja vihreät oliivit tulevat samasta puusta. Mustat ovat kypsiä, vihreät raakoja. Eli periaatteessa se joku oli melkein oikeassa.
Eeh..eikös nuo väriseikat ole kiinni lähinnä lajikkeesta?
Joo, ainakin Wikipedia sanoo mm. tällaista:
"'Picholine' originated in the south of France. It is green, medium size.."
"'Empeltre' is a medium sized, black olive.."
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
sipulipekka
1367 viestiä
|
#32 kirjoitettu
17.12.2005 17:27
HerWickedness kirjoitti:
Mustat ja vihreät oliivit tulevat samasta puusta. Mustat ovat kypsiä, vihreät raakoja. Eli periaatteessa se joku oli melkein oikeassa.
Tein joskus esitelmän kreikkkalaisesta ruokakulttuurista ja se taisi olla niin, että tummat on talvella kerättyjä. Ja vihreet kesällä. Tai jotaan.
Minun tiedetään kyllä erehtyneenkin.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#33 kirjoitettu
20.12.2005 11:13
Original Free Soul kirjoitti:
Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.
Muuten erinomainen ohje, mutta se kreikkalainen viini kannattaa vaihtoo jonkin oikean viinimaan viiniin. Älyttömän hyvä ohje kyllä muuten. Muutenkin soseutetut ja ihan pikkusilpuksi möhjätyt oliivit ovat erinomaisen eloisa mauste moneenkin ruokaan.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
JM
18460 viestiä
|
#34 kirjoitettu
21.12.2005 15:39
Ei oiekin maistu.. pizzassa tai salaatissa kivettömät menee..
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Free-Soul
Soldier of Love 9011 viestiä Luottokäyttäjä
|
#35 kirjoitettu
21.12.2005 22:35
Haava kirjoitti:
Muuten erinomainen ohje, mutta se kreikkalainen viini kannattaa vaihtoo jonkin oikean viinimaan viiniin.
No niin, ajattelin että kreikkalaisten oliivien kanssa kreikkalaista viiniä, mutta pakkokos sitä on niin ajatella. Sanotaan sen sijaan että viiniä oman maun mukaisesti.
Älyttömän hyvä ohje kyllä muuten.
Kiitos. Kokeilitko?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Sarvet Vakker
|
#36 kirjoitettu
22.12.2005 01:20
Maistuu. Mustat oliivit ja paprikatäytteiset (Lidlistä noita olen ostellut..) Molempia sellaisenaan tai mustia pizzassa. Luultavasti nyt Jouluna pitää pistää paprikatäytteisiä oliiveita ruokalautaselle kinkun lisäksi.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#37 kirjoitettu
22.12.2005 10:36
Original Free Soul kirjoitti:
Kokeilitko?
Erilaisia vastaavanlaisia on tullut syötyä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Siddhartha
883 viestiä
|
#38 kirjoitettu
22.12.2005 14:24
Original Free Soul kirjoitti:
Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.
Ah ihanuutta!
ah...tapanade variaatio. semmonen juttu tuli mieleen, nyt kun ton ohjeen tohon laitoit, et on suotavaa ja kannattavaa freesaa sitä tomaattipyrettä, lähtee se kitkerä "vetinen" maku pois...jos siis sitä meinaa käyttää.
joo ja mitä tuohon alkuperäseen kyssäriin. Toki ne oliivit maistuu, sanoisimpa jopa että mainio tuote.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Redfox
|
#39 kirjoitettu
22.12.2005 14:44
Nam. kaikki käy ja kävi jo lapsena. Vedin 2 (?) vuotiaana purkillisen mustia oliiveja salaa napaani ja lastentarhan paskatarkastajat ihmettelivät miksi jööti oli niin mustaa, äitilleni soitettuaan asia selvisi. Kiitos muistutuksesta, hiivimpä taas kaapille.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Jasor Cosmo
910 viestiä
|
#40 kirjoitettu
22.12.2005 23:29
e2 kirjoitti:
Jasor Cosmo kirjoitti:
e2 kirjoitti:
Original Free Soul kirjoitti:
Laita kivettömiä kalamata-oliiveja öljyyn säilöttynä (vai oliks ne kreikkalaisia oliiveja?) tehosekoittimeen pinjansiemenien kanssa. Laita tahna kattilaan ja lämmitä kastikkeeksi. Lisää mausteeksi tomattipuretta, jos tahdot. Tarjoile pastan ja hyvän kreikkalaisen punaviinin kera.
Ah ihanuutta!
Nehän siis olivat kalamata-oliiveja! Juu oon "kreikkalaiset oliivit" terminkin kuullut, mutta en tiedä näiden eroa (jos niissä on mitään eroa). Niin ja jos tohon oliivi-pinjansiemen-tahnaan heittää viel basilikaa ja parmesania niin siitä tuleekin pestoa mikä on älyttömän hyvää.
no tuota pestoahan on pakko testata.
Jeps. Sitä saa kaupasta semmosista kätevän kokosista purkeista. Vois kyllä joskus kokeilla itsekin tehdä koko soossin. Ja pestossa oli ainakin minun ja monen muunkin tuntemani ihmisen kohdalla semmonen kumma juttu, että ku sitä eka kertaa maisto niin siitä ei tykännyt ollenkaan, mutta mitä enemmän sitä syö, sitä paremmalle se maistuu. Vähän ehkä sama juttu kuin kahvin tai oluen kanssa. Se varmaan aiheuttaa jotain riippuvuutta..
Jeh, nyt on ainakin yksi valmispestosortti testattu ja hyväähän se oli. Annos sisälsi pestolla täytettyä kanaa, pastaa + lisää pestoa :9
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|