Kirjoittaja
|
Paras Glögi-resepti...
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#1 kirjoitettu
29.11.2005 20:19
Millä reseptillä saa aikaan parhaan makuista glögiä?
Valmis glögeitä sekoitettua tai alusta asti tehtyä.. Ei sen väliä...
Vaaleaa tai punaista, ei sen väliä... Mikä on se ykkösresepti.
---
Oma "laiskan miehen"-ehdotelmani on tässä:
2/3 Marlin "perinteinen glögijuoma" sekoitetta (1L pahipakkaus)
1/3 Alkon halvinta punaviiniä.
Lämmitä glögijuoma miltei kiehuvaksi. Ota kattila tulelta ja kaada viini joukkoon. Näin ei alkoholi haihdu.
Jos taas tahdot alkoholitonta versiota, niin sekoita aineet ennen lämmittämistä. Edelleen erinomaisen hyvää.
Se on siinä. Helppoa, nopeaa ja hyvää.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
SaastanenHippi
4225 viestiä
|
#2 kirjoitettu
29.11.2005 20:30
Marlin Glögi-juomaa pelkälteen. Todella hyvää. Aamuisin kylmänä ja iltaisin lämpimänä nautittuna.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Hombre Muerto
3489 viestiä
|
#3 kirjoitettu
29.11.2005 20:54
Haava kirjoitti:
2/3 Marlin "perinteinen glögijuoma" sekoitetta (1L pahipakkaus)
1/3 Alkon halvinta punaviiniä.
Lämmitä glögijuoma miltei kiehuvaksi. Ota kattila tulelta ja kaada viini joukkoon. Näin ei alkoholi haihdu.
Jos taas tahdot alkoholitonta versiota, niin sekoita aineet ennen lämmittämistä. Edelleen erinomaisen hyvää.
Tuon tyyppisiä sitä on meilläkinpäin yleensä tehty, vaihtelevin sekoitussuhtein toki. Tuohon vielä mieltymyksen mukaan rusinaa ja mantelilastua kellumaan, niin a vot!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Pastori
Henkinen tuki 7422 viestiä Luottokäyttäjä
|
#4 kirjoitettu
29.11.2005 21:17
Jos joku muistaa ne Lauantaipusseissa olleet autokaramellit jotka olivat puoliksi salmiakkia ja puoliksi sellaista punaista hedelmäkarkkia, niin niiden makuista glogiä saa sekoittamalla Salmiakkikossua ja Glögiä. On kyllä aika makkeeta, että ei sitä kovin montaa mukia jaksa juoda.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
*Sindy*
51 viestiä
|
#5 kirjoitettu
29.11.2005 22:34
Minä tykkään ihan siitä kaupan "baby glögistä" ja siihen kun lisää hieman vaikka rummia. Mutta ihan parasta glögiä on Alkon Blossa glögi. Se on ruotsalaista punaviiniglögiä ja erittäin hyvää.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Stocco
13143 viestiä
|
#6 kirjoitettu
29.11.2005 23:33
Haava kirjoitti:
Millä reseptillä saa aikaan parhaan makuista glögiä?
Ei ainakaan alkoholia sitten ja paljon rusinoita, manteleita vielä enemmän ja lämpöä kuumuudeksi asti.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#7 kirjoitettu
30.11.2005 08:41
quafka kirjoitti:
Valion Hehku -juoma on hyvää. En tiedä onko se glögiä
Käytännössä on.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
bioluminance
916 viestiä
|
#8 kirjoitettu
30.11.2005 15:48
Haava kirjoitti:
Millä reseptillä saa aikaan parhaan makuista glögiä?
Valmis glögeitä sekoitettua tai alusta asti tehtyä.. Ei sen väliä...
Vaaleaa tai punaista, ei sen väliä... Mikä on se ykkösresepti.
---
Oma "laiskan miehen"-ehdotelmani on tässä:
2/3 Marlin "perinteinen glögijuoma" sekoitetta (1L pahipakkaus)
1/3 Alkon halvinta punaviiniä.
Lämmitä glögijuoma miltei kiehuvaksi. Ota kattila tulelta ja kaada viini joukkoon. Näin ei alkoholi haihdu.
Jos taas tahdot alkoholitonta versiota, niin sekoita aineet ennen lämmittämistä. Edelleen erinomaisen hyvää.
Se on siinä. Helppoa, nopeaa ja hyvää.
Jep.Melkolailla samoilla linjoilla, meilläkin.Tosin lirautamme joukkoon vielä hiukan vodkaa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#9 kirjoitettu
30.11.2005 15:55
Rojola kirjoitti:
mä vedän ihan suoraan purkin suusta jääkaappikylmää valion punasta glögii. mitä turhaa lähtä säätämään.
Kokileppa joskus. Punaviini antaa hyvää makua siihen. Oli alkoholit sitten keitetty pois tai ei.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#10 kirjoitettu
30.11.2005 20:49
No joku hehkuviini tietenki, tai sit Marlin tumma glögi.
Sekaan rusina sekä manteli.
Nam.
Punaviinin mausta en välitä, joten en usko sen parantavan glöginkään makua omalla kohdallani. Enhän pitänyt edes siitä mikäsenyt on se sangria tai jotain sinne päin..
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Stittidii
|
#11 kirjoitettu
30.11.2005 21:42
Mun mielestä on parhaan makusta ihan tavis kaupan glögi kuumennettuna ja rusinoilla & manteleilla höystettynä. Herkkua kerrassaan. Ja toiseen kouraan vastatehty joulutorttu... mmm...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#12 kirjoitettu
01.12.2005 08:34
Zitru kirjoitti:
Punaviinin mausta en välitä, joten en usko sen parantavan glöginkään makua omalla kohdallani. Enhän pitänyt edes siitä mikäsenyt on se sangria tai jotain sinne päin..
Kannattaa kokeilla tuota reseptiäni. Se punaviini ei kyllä minusta punaviiniltä maistu siinä. 1/4 reseptillä vielä glögin mausteiden maku korostuu. Ei yhtään punaviinin kitkeryyttä, vaan se punaviini lisää vain sellaista monipuolisuutta siihen makuun. Täyteläisempi maku...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
[ sam ]
|
#13 kirjoitettu
01.12.2005 09:40
Ihan perusglögisotkut sekoittelen. Tähän kuuluu Valion Glögiä, Finlandia-vodkaa, manteleita ja rusinoita. Sekoitussuhteet muuttuvat alkuillan glögi-, manteli- ja rusinavoittoisesta herkuttelusta loppuillan vodkankatkuiseen irvistelyyn.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
iskujuuri
4869 viestiä
|
#14 kirjoitettu
01.12.2005 14:47
Otetaan litran tölkki glögiä ja viinapullo. Laitetaan se glögi jääkaappiin siihen asti, kunnes sitten joskus kesällä huomataan se ja heitetään se roskiin. Viinapullo avataan ja juodaan siltä istumalta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
substance
|
#15 kirjoitettu
02.12.2005 18:06
Ei ainakaan alkoholia sitten ja paljon rusinoita, manteleita vielä enemmän ja lämpöä kuumuudeksi asti.
Alkaa jo väsyttään toi sun absolutismipropagandas, jokaväliin pitää tunkea omaa kommenttia. Tosi asiahan on että ilman alkoholia elämä olisi paljon tylsempää, mutta en minäkään tuo sitä julki joka viestissä.
Joka tapauksessa tuo Haavan ehdottoma resepti on oikein mainio, lisää terästettä toki voi lisätä, joten laittaa tuohon määrään vaikkapa 1-2dl kirkasta viinaa
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#16 kirjoitettu
02.12.2005 18:51
substance kirjoitti:
Alkaa jo väsyttään toi sun absolutismipropagandas, jokaväliin pitää tunkea omaa kommenttia. Tosi asiahan on että ilman alkoholia elämä olisi paljon tylsempää, mutta en minäkään tuo sitä julki joka viestissä.
Minusta tuo oli oiva piriste muuten niin tylsään ja alkoholintäytteiseen ketjuun.
Minä juon glögini yleensä raakana, oli ne sitte hehkuviinejä tai ihan alkoholittomia.
Zitru muokkasi viestiä 18:52 02.12.2005
Sitä paitsi, jos Stocco ei olisi sanonut 'ilman alkoholia' tai jotain sinne päin, olisi jäänyt epäselväksi, käyttääkö Stocco alkoholillista vai alkoholitonta glögiä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Stocco
13143 viestiä
|
#17 kirjoitettu
03.12.2005 16:02
substance kirjoitti:
Alkaa jo väsyttään toi sun absolutismipropagandas, jokaväliin pitää tunkea omaa kommenttia. Tosi asiahan on että ilman alkoholia elämä olisi paljon tylsempää, mutta en minäkään tuo sitä julki joka viestissä.
MITÄ VITUA!?
Minä mitään absolutismipropagandaa ole vetänyt täällä laisinkaa. Missä muualla muka sanonut. häh. Uskomatonta. Sitä paitsi kysehän oli mausta. En ole tavannut YHTÄKÄÄN ihmistä, joka pitää alkoholin MAUSTA. En minäkään joka asiassa tuo julki alkoholijuttuja. Nikke Knakkertton on sitten asia erikseen. Ja SE on propagandaa!
Zitru kirjoitti:
Sitä paitsi, jos Stocco ei olisi sanonut 'ilman alkoholia' tai jotain sinne päin, olisi jäänyt epäselväksi, käyttääkö Stocco alkoholillista vai alkoholitonta glögiä.
Jäihän se nytkin epäselväksi, enkä sitä nyt paljastakaan, sillä kyse oli parhaan makuisesta glögistä enkä siis viitsi alkaa vetämään mitään alkoholiofftopikkia tähän.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Stocco
13143 viestiä
|
#18 kirjoitettu
04.12.2005 01:17
NORTON kirjoitti:
Ja minä pidän kyllä viinan maustakin. Se maku ei ole hyvä, mutta se on raaka.
MOT. Maku ei ole hyvä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Twight
3600 viestiä
|
#19 kirjoitettu
04.12.2005 07:05
Toimiiko punaviini glögissä, jos ei ollenkaan diggaa punaviineistä?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Stocco
13143 viestiä
|
#20 kirjoitettu
04.12.2005 10:28
NORTON kirjoitti:
Niin, mutta voinhan minä pitää viinan mausta, vaikka se maku ei olekaan hyvä.
Mutta ketjun aloittaja tiedusteli oikein painotetusti parhaan makuista glögiä. Ei sitä mistä pidät eniten. Ei ketään kuule kiinnosta mistä sinä pidät.
Twight kirjoitti:
Toimiiko punaviini glögissä, jos ei ollenkaan diggaa punaviineistä?
Tämä on kyllä hyvä kysymys. Uskallanko kaataa punkkua glögiini?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
[ sam ]
|
#21 kirjoitettu
04.12.2005 11:27
Jostain syystä eiliset glögini koostuivat vain Jäegermeisterista ja Batterystä. Missä tein väärin?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Twight
3600 viestiä
|
#22 kirjoitettu
04.12.2005 11:43
[ sam ] kirjoitti:
Jostain syystä eiliset glögini koostuivat vain Jäegermeisterista ja Batterystä. Missä tein väärin?
Et missään! Aina voi yrittää uudestaan, ja vaikka epäonnistuisit taas, voit yrittää yhä uudelleen!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Stocco
13143 viestiä
|
#23 kirjoitettu
04.12.2005 12:02
[ sam ] kirjoitti:
Jostain syystä eiliset glögini koostuivat vain Jäegermeisterista ja Batterystä. Missä tein väärin?
Tätä ei voi korostaa liikaa: Laittakaa paljon rusinoita ja manteleita.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Azwethinkweiz
|
#24 kirjoitettu
04.12.2005 18:04
En tiedä mitä pikkujoulujen glögissä oikeen oli, mutta kunnollla se päähän kilahti. Kuulemma 80% olivat sinne lirauttanu. Glögi peittää kyl alkoholin maun aika hyvin.
Azwethinkweiz muokkasi viestiä 18:04 04.12.2005
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#25 kirjoitettu
06.12.2005 16:08
NORTON kirjoitti:
Glögiin laitetaan viinaa. Ja minä pidän kyllä viinan maustakin. Se maku ei ole hyvä, mutta se on raaka.
Minä en pidä viinasta glögissä, mutta sellaisenaan viinan maku on minusta hyvä. Siis ainakin sinne 50% tienooseen lantrattuna.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Kautio
|
#26 kirjoitettu
06.12.2005 16:11
Alkosta vaan glögiä ja kossua. Siitä sitten ihan suunmukaisessa suhteessa yhdistelemään.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|