Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Kuinka höylätä viimeinen siivu juustosta?


Stocco
13143 viestiä

#1 kirjoitettu 19.06.2005 18:29

Miten toimit ohenevan juustokimpaleen kanssa? Kuinka saat leikattua siivuja ohuen ohuesta palasta? Käännätkö palaa ja leikkelet eri sivuilta siten ettei se ohene yhteen suuntaan liikaa? Onko tv-shopista ostettuja apuvälineitä? Millä välineillä yleensäkään operoit juustoja?

^ Vastaa Lainaa


Mike H
1801 viestiä

#2 kirjoitettu 19.06.2005 18:58

Juustohöylällä luonnollisesti...

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#3 kirjoitettu 19.06.2005 19:10

Mike Horn kirjoitti:
Juustohöylällä luonnollisesti...

Oheneeko juustopalan viimeinen osa tällöin yhtä ohueksi kuin se osa minkä siitä höyläät irti? Hajoaako se? Mistä pidät kiinni?

^ Vastaa Lainaa


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#4 kirjoitettu 19.06.2005 19:37

Sitten kun juusto on mennyt niin surkeaan kuntoon ettei sitä enää saa höylättyä, niin sitten se loppu pistetään kuutioiksi ja ruoan joukkoon.

^ Vastaa Lainaa


Hombre Muerto
3489 viestiä

#5 kirjoitettu 19.06.2005 20:10

Pastori kirjoitti:
Sitten kun juusto on mennyt niin surkeaan kuntoon ettei sitä enää saa höylättyä, niin sitten se loppu pistetään kuutioiksi ja ruoan joukkoon.


... tai leivän päälle, sellainen fättäripala juustoa leivällä tekee eetua.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#6 kirjoitettu 19.06.2005 22:21

Pastori kirjoitti:
Sitten kun juusto on mennyt niin surkeaan kuntoon ettei sitä enää saa höylättyä, niin sitten se loppu pistetään kuutioiksi ja ruoan joukkoon.

Hombre Muerto kirjoitti:
... tai leivän päälle, sellainen fättäripala juustoa leivällä tekee eetua.

Te ootte molemmat väärässä.

Sehän menee niin että tässä tilanteessa otetaan katastrofisireeni kaapista pölyttymästä, puhalletaan siihen reippaasti, mennään kauppaan ostamaan uusi juusto ja reissumies-paketti (mikä tahansa samankaltainen ruisleipä käy), laitetaan juustonjämä uunipellillä lepäilevälle leivänpuolikkaalle ja tehdään muutama samanlainen viritys uudesta juustosta ja lopuista leivänpaloista, paistetaan 200 asteessa n. 5-10 minuuttia.

Nam.

Zitru muokkasi viestiä 22:26 19.06.2005

Niin joo, tuohon lisäksi sopii hyvin tonnikalamurska aseteltuna juuston ja leivän väliin ennen paistamista. Tulee oikein nannaa.

^ Vastaa Lainaa


Smirgelin
402 viestiä

#7 kirjoitettu 19.06.2005 22:25

Zitru kirjoitti:
[Sehän menee niin että tässä tilanteessa otetaan katastrofisireeni kaapista pölyttymästä, puhalletaan siihen reippaasti, mennään kauppaan ostamaan uusi juusto ja reissumies-paketti (mikä tahansa samankaltainen ruisleipä käy), laitetaan juustonjämä uunipellillä lepäilevälle leivänpuolikkaalle ja tehdään muutama samanlainen viritys uudesta juustosta ja lopuista leivänpaloista, paistetaan 200 asteessa n. 5-10 minuuttia.

Nam.

Zitru muokkasi viestiä 22:26 19.06.2005

Niin joo, tuohon lisäksi sopii hyvin tonnikalamurska aseteltuna juuston ja leivän väliin ennen paistamista. Tulee oikein nannaa.


Entäs tomaattipyree vielä messiin?!

^ Vastaa Lainaa


Hinkuyskä

#8 kirjoitettu 19.06.2005 22:29

Zitru kirjoitti:
Pastori kirjoitti:
Sitten kun juusto on mennyt niin surkeaan kuntoon ettei sitä enää saa höylättyä, niin sitten se loppu pistetään kuutioiksi ja ruoan joukkoon.

Hombre Muerto kirjoitti:
... tai leivän päälle, sellainen fättäripala juustoa leivällä tekee eetua.

Te ootte molemmat väärässä.

Sehän menee niin että tässä tilanteessa otetaan katastrofisireeni kaapista pölyttymästä, puhalletaan siihen reippaasti, mennään kauppaan ostamaan uusi juusto ja reissumies-paketti (mikä tahansa samankaltainen ruisleipä käy), laitetaan juustonjämä uunipellillä lepäilevälle leivänpuolikkaalle ja tehdään muutama samanlainen viritys uudesta juustosta ja lopuista leivänpaloista, paistetaan 200 asteessa n. 5-10 minuuttia.

Nam.

Zitru muokkasi viestiä 22:26 19.06.2005

Niin joo, tuohon lisäksi sopii hyvin tonnikalamurska aseteltuna juuston ja leivän väliin ennen paistamista. Tulee oikein nannaa.


Kuulostaa kamalalta. Itse vihaan juusto eli en tiedä mitän teen sen kanssa.

^ Vastaa Lainaa


Smirgelin
402 viestiä

#9 kirjoitettu 19.06.2005 22:31

Dj Hinkuyskä kirjoitti:

Kuulostaa kamalalta. Itse vihaan juusto eli en tiedä mitän teen sen kanssa.



Kuka voi vihata juustoa?! Nam.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#10 kirjoitettu 19.06.2005 22:33

Dj Hinkuyskä kirjoitti:

Kuulostaa kamalalta. Itse vihaan juusto eli en tiedä mitän teen sen kanssa.


Hyvä tietää.. Tosin en ymmärrä miksi ylipäätään avasit viestiketjun jos et pidä juustosta.

Smirgelin kirjoitti:
Entäs tomaattipyree vielä messiin?!



Hmm.. No mikä ettei. En oo tommosta kokeillutkaan..

^ Vastaa Lainaa


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#11 kirjoitettu 19.06.2005 22:38

Smirgelin kirjoitti:
Entäs tomaattipyree vielä messiin?!


Ei tomaattipyreetä. Mieluummin sitten tomaattimurskaa.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#12 kirjoitettu 19.06.2005 22:42

Pastori kirjoitti:
Smirgelin kirjoitti:
Entäs tomaattipyree vielä messiin?!


Ei tomaattipyreetä. Mieluummin sitten tomaattimurskaa.


Eikös tomaattimurska mahda olla aika lailla liian vetistä leivän päälle?

^ Vastaa Lainaa


To1
177 viestiä

#13 kirjoitettu 19.06.2005 23:19

Hombre Muerto kirjoitti:
Pastori kirjoitti:
Sitten kun juusto on mennyt niin surkeaan kuntoon ettei sitä enää saa höylättyä, niin sitten se loppu pistetään kuutioiksi ja ruoan joukkoon.


... tai leivän päälle, sellainen fättäripala juustoa leivällä tekee eetua.


Eipä tee se maistuu liikaa.....juustolta.

^ Vastaa Lainaa


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#14 kirjoitettu 19.06.2005 23:45

Zitru kirjoitti:
Eikös tomaattimurska mahda olla aika lailla liian vetistä leivän päälle?


Ei suinkaan, jos kyse on ruisleivästä. Ja kyllä se menee vaaleallakin leivällä.

^ Vastaa Lainaa


elica

#15 kirjoitettu 20.06.2005 02:05

Kääntelen juustoa höylätessäni niin ettei yhteen reunaan keräänny klimppia joka vaikeuttaa juustonhöyläysoperaatiota. Aina leipiä tehdessäni n. 4-6 siivua vedän suoraan napaan. Kun juusto on siinä vaiheessa että se alkaa mennä palasiksi kun sitä yritää höylätä, leikkelen jämät pieniksi kuutioiksi ja heitän vaikkapa munakkaan sekaan.

P.S. Oltermanni (vaikka tv-mainokset ärsyttäviä onkin)

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#16 kirjoitettu 20.06.2005 04:55

Jaijot kirjoitti:
Mahdollisesti myös juuston perinpohjainen jäähdyttäminen, jopa pakastimessa asti, saattaisi tulla kysymykseen. Tämä toimenpide jämähdyttää juuston kokolailla komeasti ja helpottaa vuoleskelua.

Useasti on tuollaista neuvoa ollut milloin minkäkin ruuan suhteen, mutta eipä vaan ole juolahtanut mieleen juuston kanssa räpeltäessä. Tuo on ehdottomasti teknisesti hienoin tapa. Minähän en mitään kuutiota ala tekemään vain siksi, että juustoa on jälellä pieni pala.

elica kirjoitti:
Kääntelen juustoa höylätessäni niin ettei yhteen reunaan keräänny klimppia joka vaikeuttaa juustonhöyläysoperaatiota. Aina leipiä tehdessäni n. 4-6 siivua vedän suoraan napaan. Kun juusto on siinä vaiheessa että se alkaa mennä palasiksi kun sitä yritää höylätä, leikkelen jämät pieniksi kuutioiksi ja heitän vaikkapa munakkaan sekaan.

P.S. Oltermanni (vaikka tv-mainokset ärsyttäviä onkin)

Samoilla linjoilla kuin minä paitsi, et mä tosiaan veistelen sen siivuiks ihan loppuun asti.

Eiks tääl kukaan käytä sellaista hienoa juustoveistä? Entä omistaako joku puulautasta, mihin asettelee erilaisia juustoja ja sitten koriin leipiä?

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#17 kirjoitettu 20.06.2005 10:10

Stocco kirjoitti:

Eiks tääl kukaan käytä sellaista hienoa juustoveistä? Entä omistaako joku puulautasta, mihin asettelee erilaisia juustoja ja sitten koriin leipiä?


Ei. Sen sijaan maistuu kyllä juustot jo jonkinmoiset, yleensä vaan ei puulautaselta eikä hienolla veitsellä katkottuna.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#18 kirjoitettu 20.06.2005 10:22

Stocco kirjoitti:

Eiks tääl kukaan käytä sellaista hienoa juustoveistä? Entä omistaako joku puulautasta, mihin asettelee erilaisia juustoja ja sitten koriin leipiä?


Tottakai, mutta niitä syödään tietenkin ilman mitään leipiä tai muita lisukkeita, jotta se juuston oikea makupääsisi parhaiten esille. Nillä juustoilla nyt ei ole ainakaan minulle mitään yhteyttä leivänpäällis halpisjuustoihin.


Vielä aiheeseen liittyen:
Homejuustot

^ Vastaa Lainaa


Airola
6416 viestiä

#19 kirjoitettu 20.06.2005 11:28

rojola kirjoitti:
jätän juustonjämät aina avokin hoidettavaksi, en sitten tiedä mitä hän niille tekee... vois varmaan kysyä joskus.


Mun avokki ei syö juustoo, kun se on vegaani. Mä sitte aina ite laitan semmosen saatananmoisen palasen sitä loppujuustoa leivälle ja hotkin menemään.

^ Vastaa Lainaa


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#20 kirjoitettu 20.06.2005 14:32

Stocco kirjoitti:
Eiks tääl kukaan käytä sellaista hienoa juustoveistä? Entä omistaako joku puulautasta, mihin asettelee erilaisia juustoja ja sitten koriin leipiä?


Ei vitussa. Tuohan menisi jo ihan homosteluksi. Sitten sitä kohta huomaisi vetävänsä baskeri päässä viinejä ja juustoja ja analysoivansa Ultra Bran tuotantoa. Hyh...

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#21 kirjoitettu 20.06.2005 15:28

Pastori kirjoitti:

Tuohan menisi jo ihan homosteluksi. Sitten sitä kohta huomaisi vetävänsä baskeri päässä viinejä ja juustoja ja analysoivansa Ultra Bran tuotantoa. Hyh...




Höh... "Kirjoituksia" biisissä on silti hyvä sanoma! Enkä suotu luopumaan Briestä enkä ainakaan punaviineistä! Hmm... Baskeria en kyllä omista. Tarkoittaako tämä, että en olekaan homo?

^ Vastaa Lainaa


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#22 kirjoitettu 20.06.2005 16:49

Haava kirjoitti:
Tarkoittaako tämä, että en olekaan homo?


Jep. Jäbä on vain wannabe-homo.


Ei vaan, en suinkaan tarkoita, että tämä olisi siis homostelua sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan sitä, että se on jo sellaista neitimäistä taide-homostelua.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#23 kirjoitettu 20.06.2005 17:41

Pastori kirjoitti:
Haava kirjoitti:
Tarkoittaako tämä, että en olekaan homo?


Jep. Jäbä on vain wannabe-homo.


Ei vaan, en suinkaan tarkoita, että tämä olisi siis homostelua sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan sitä, että se on jo sellaista neitimäistä taide-homostelua.


Mitä vikaa on taide-homostelussa?

nimim. en valitettavasti omista puista juustolautasta enkä hienoa veistä

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#24 kirjoitettu 20.06.2005 20:21

Haava kirjoitti:
Tottakai, mutta niitä syödään tietenkin ilman mitään leipiä tai muita lisukkeita, jotta se juuston oikea makupääsisi parhaiten esille. Nillä juustoilla nyt ei ole ainakaan minulle mitään yhteyttä leivänpäällis halpisjuustoihin.


Tottakai. Mutta voi myös syödä leivän, piparin, keksin yms päällä jos on eri koulukuntaa. Eipä ne leivänpäälisjuustotkaan halpoja ole :(

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#25 kirjoitettu 20.06.2005 21:02

taikawiitta kirjoitti:
aloita höylääminen pohjapuolelta, lopuksi tulet alkuun ja silloinhan se on kaikista helpointa leikata

Sähän oot nimesi veroinen henkilö!

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#26 kirjoitettu 20.06.2005 22:26

Iz kirjoitti:
höylään juustohöylällä ja sit ku ei enää pysty laitan sen kaappiin ja jätän leivän pöydälle ja enkä syö mitää...en tiiä mitä sille sit tapahtuu ku sit myöhemmi siellä onki avaamaton juusto...

Juustokeiju käy aina vaihtamassa uuden tilalle...

^ Vastaa Lainaa


Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#27 kirjoitettu 20.06.2005 23:07

Zitru kirjoitti:
Mitä vikaa on taide-homostelussa?


Se on perseestä.

^ Vastaa Lainaa


Smirgelin
402 viestiä

#28 kirjoitettu 21.06.2005 00:38

Yksi varma tapa saada juusto elämänsä loppuun, on myös vain istahtaa keittiön pöydän ääreen ja pistää juusto poskeen.

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#29 kirjoitettu 21.06.2005 04:35

Taide-homostelu tosiaan liittyy perseeseen...

Smirgelin kirjoitti:
Yksi varma tapa saada juusto elämänsä loppuun, on myös vain istahtaa keittiön pöydän ääreen ja pistää juusto poskeen.

No tuutko ottamaan poskeen, koska mulla tosiaan noita juustoja jää? Onneksi tässä ketjussa on tullut jo monia niksejä.

^ Vastaa Lainaa


KoBa
3919 viestiä

#30 kirjoitettu 21.06.2005 04:54

Minä taas en huolehdi tuollaisista asioista. Asun kahden kissan ja koiran kanssa ja he kyllä tehokkaasti vetävät kaiken, mitä jää "yli" minulta. Yleensä syön kyllä niin perkeleesti ettei kovinkaan jää "yli"...

^ Vastaa Lainaa


Smirgelin
402 viestiä

#31 kirjoitettu 21.06.2005 14:19

dj spermaläiskä kirjoitti:
Minä taas en huolehdi tuollaisista asioista. Asun kahden kissan ja koiran kanssa ja he kyllä tehokkaasti vetävät kaiken, mitä jää "yli" minulta. Yleensä syön kyllä niin perkeleesti ettei kovinkaan jää "yli"...


Enpä ole mie älynnyt koskaan antaa tuota kantapalaa kisuille. Smirgelin ja kissat kiittää ja kuittaa.

^ Vastaa Lainaa


Monique Deés

#32 kirjoitettu 22.06.2005 10:38

Viimeiseen asti yritän höylätä, mutta kun se muuttuu mahdottomaksi niin joko revin loput ja koitan levittää pieniä paloja tasaisesti leivän päälle TAI laitan selkeästi loppujuuston kokonaisena leivälle ja pistän uuniin sulamaan tomaatin ja sipulin kanssa

^ Vastaa Lainaa


Nyhde

Take it sleazy!
3097 viestiä
Ylläpitäjä

#33 kirjoitettu 11.07.2005 16:26

Olen kehittänyt tähän ongelmaan yhden tempun, jossa juustoa ei tarvitse edes jäädyttää jatkuvasti yhtä ohuita siivuja saadakseen. Ainoa ongelma taitaa tulla niille henkilöille, jotka haluavat nauttia juustonpalansa aina pituussuunnassa mitattuna ehdottoman samankokoisina. Enkä muuten ole varma, toimiiko tämä muilla kuin tavallisen Emmentalin muotoisilla juustoilla. Oltermannin kanssa saattaa ainakin tulla suuria vaikeuksia tahkon muodosta johtuen. No, itse syön lähinnä vain musta- ja punaleima Emmentalia.

Metku piilee siinä, että kun tahkosta on jäljellä enää noin 1/3, alkaa vuolla juustoa lähinnä toisesta päästä. Siivut pysyvät jatkuvasti yhtä ohuina, mutta lyhenevät luonnollisesti hieman. Kun enemmän vuoltu pää alkaa näyttää sopivalta, aletaan juustoa vuolla tuota loivaa reunaa pitkin alhaalta ylöspäin. Juusto alkaa ohentua reunasta, ja on jo tarpeeksi ohut vuoltavaksi näin loppuun saakka. Jopa viimeiset kaksi siivua päätyvät leivän päälle yhtä ohuina.

08.01.1964 - Presidentti Lyndon Johnson julistaa sodan köyhyydelle Yhdysvalloissa.

^ Vastaa Lainaa


Barbara Stewart-Baxter
2490 viestiä

#34 kirjoitettu 14.07.2005 01:58

Tälläinen tekniikka minulla: Kun se juusto on ihan viimeisillään niin että siitä ei saa enää höylättyä niin se on juuri sopivan paksu kahdelle leivälle jolloin otan kaksi leipää ja teen kerrosvoileivän jonka väliin tungen sittten vähän paksumman siivun juustoa. JES!

^ Vastaa Lainaa


[ sam ]

#35 kirjoitettu 14.07.2005 10:10

Tonkku kirjoitti:

Syötän sen palikan jota ei pysty höyläämään aina koiralleni...


Noh, kyllähän tuon kalikan pystyy itsekin napostelemaan. Jos on oikein hyvä juusto kyseessä, niin meikäläinen on popsimassa sitä jo siinä vaiheessa, kun siitä vielä saisi useitakin siivuja höylättyä.

Ja jos sen jäänteen haluaa tosiaan uunissa ruisleivän päällä laittaa, niin kannattaa kokeilla siivutettua tomaattia leivän ja juuston välissä. Pieksee helposti pyreen ja murskan, ja jos tuon paistetun tomaatti-juusto -leivän päälle vielä oreganoa pistää, niin voi kiesus, että on hyvää.

Offtopikkina vielä... Emmental ja Polar lämmitettynä, kermajuustot kylmänä ja Arlan Kadett sekä että. Ne "piirakkapaloiksi" jaetut sulatejuustot menevät sellaisenaankin ja homejuustoilla voi heittää vesilintua.

^ Vastaa Lainaa


[ sam ]

#36 kirjoitettu 14.07.2005 12:02

[ sam ] kirjoitti:

..homejuustoilla voi heittää vesilintua.

Tonkku kirjoitti:

Ei kannata, ei ne sitä syö.


Voi kuule, ne ahmatit syövät vaikka mitä. Kurkusta alas menee kolikoita, kiviä ja etenkin kortonkiin verhottuja grillimakkaroita.

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#37 kirjoitettu 15.07.2005 00:47

Monique Deés kirjoitti:
kun se muuttuu mahdottomaksi niin joko revin loput ja koitan levittää pieniä paloja tasaisesti leivän päälle

Se on kyllä varsinaista tuhertamista, kun haluaa saada koko leipäpinta-alan katettua pienillä palasilla tarkasti. Kuten seuraavassa käy:

Havu kirjoitti:
Metku piilee siinä, että kun tahkosta on jäljellä enää noin 1/3, alkaa vuolla juustoa lähinnä toisesta päästä. Siivut pysyvät jatkuvasti yhtä ohuina, mutta lyhenevät luonnollisesti hieman. Kun enemmän vuoltu pää alkaa näyttää sopivalta, aletaan juustoa vuolla tuota loivaa reunaa pitkin alhaalta ylöspäin. Juusto alkaa ohentua reunasta, ja on jo tarpeeksi ohut vuoltavaksi näin loppuun saakka. Jopa viimeiset kaksi siivua päätyvät leivän päälle yhtä ohuina.

Itselläni on juuri menossa emmentalprojekti normaalisti syömäni Oltermannin sijaan. Emmental on tosiaan tarpeeksi kovaa ja alunperin neliskulmainen joten tuo temppu toimii siihen hyvin.

[ sam ] kirjoitti:
Emmental ja Polar lämmitettynä, kermajuustot kylmänä ja Arlan Kadett sekä että. Ne "piirakkapaloiksi" jaetut sulatejuustot menevät sellaisenaankin ja homejuustoilla voi heittää vesilintua.

Ei toki homejuustoilla sovi noin tehdä. Kermajuustot taitavat olla vähän hankalia, kun niille ei monetkaan kikat toimi.

^ Vastaa Lainaa


Mickila

#38 kirjoitettu 17.07.2005 19:38

Uusi juusto esiin. Ei elämän tarvii olla niin vaikeeta.

^ Vastaa Lainaa


Stocco
13143 viestiä

#39 kirjoitettu 17.07.2005 22:22

Mickila kirjoitti:
Uusi juusto esiin. Ei elämän tarvii olla niin vaikeeta.

Mut entäs se vanha? Roskiin vai?

Kiitos havulle. Onnistuin tänään viipaloimaan ihan loppun asti sen juustoklöntin tasapaksuisina siivuina. Apuna oli hyvä alusta ja terävä juustohöylä. Lämpötilalla ei tosiaankaan tässä tyylissä ollut väliä.

Mutta Oltermanni on yhä kinkkinen juusto.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu