Kirjoittaja
|
Mistä juustosta pidät eniten?
|
veezay
bassofriikki 7679 viestiä Luottokäyttäjä
|
#1 kirjoitettu
24.11.2002 22:11
Minä tykkään syödä Oltermannia. Entäpä sinä?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
zibo
|
#2 kirjoitettu
24.11.2002 22:12
Minä syön kaksi kiloa sinihomejuustoa päivässä. Slurpsis!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
bedlam
886 viestiä
|
#3 kirjoitettu
24.11.2002 22:14
Perinteistä punakuorista leivän päälle ja herkutteluun ja ruokiin fetaa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Verimyrsky
|
#4 kirjoitettu
24.11.2002 22:19
Sinistä ja homeista sen olla pitää!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
oc
Äitis oli
ylläpidossa! 1115 viestiä Ylläpitäjä
|
#5 kirjoitettu
24.11.2002 22:35
Joo... Edam tai oltermanni... ne on kyllä parhaita.
Sitte kotikasattuun pitsaan on ehdoton Emmentaali juustoa ja paljon.
zibo kirjoitti:
Minä syön kaksi kiloa sinihomejuustoa päivässä. Slurpsis!
eipä taida olla homejuuston liika syönti kovin terveellistä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
djbiy0
89 viestiä
|
#6 kirjoitettu
24.11.2002 22:40
tuota tuota ... kyllä se olttermanni tai pohjanpoika on ...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
siiro
Ylläpitäjä
|
#7 kirjoitettu
24.11.2002 22:41
Oltermanni! Paras.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Nyhde
Take it sleazy! 3097 viestiä Ylläpitäjä
|
#8 kirjoitettu
24.11.2002 23:08
Oma lempijuustoni on ehdottomasti Valion Aura Gold, erittäin laadukas aurajuusto, jonka täyteläiseen makuun olen tässä lähivuosina tykästynyt. Myös Valion tavallinen Aurajuusto on hyvää, mutta ei aivan tuon luxus-mallin veroista. Ylipäätään kaikenlaiset laadukkaat homejuustot ovat minun mieleeni.
Ns. tavallisista juustoista voisin mainita Puna- ja Mustaleima Emmentaalit, joissa molemmissa on oma ainutlaatuinen makunsa. Punaleima sopii hyvin kokkaukseen ja sulatettavaksi leivän päälle, kun taas Mustaleimaa syön lähinnä sellaisenaan voileivän päällä.
Kaikkien rakastamasta mainstream-juustosta, eli Oltermannista en ole pitänyt pitkään aikaan ja vähän aikaa sitten markkinoille tullut, vain 17% rasvaa sisältävä Kevyt Oltermanni on hirveintä kumijuustoa, mitä olen ikinä syönyt.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
synthesia
|
#9 kirjoitettu
24.11.2002 23:26
Sinihomeet on kovin lähellä sydäntä.. ai ai sitä makujen juhlaa kun vaikka hyvälle tuoreelle patongille laittaa hyvää sinihometta, vaikka gorgonzolaa, ja juo sen kanssa jotain sopivaa juomaa... viiniä... olutta... tai vaikka ihan tuota kola-juomaa. Sant Agur on myös hyvää. Valkohoeista en niin kovasti innostu, mutta edellä mainitulla tavalla briet ja camembertit menevät kyllä ilman suurta vastustelua.
Muista juustoista kovat ja voimakkaat ovat hyviä naposteltavia, esimerkiksi Pecorino pepato. Näistä "tavallisista" emmental ja edam päätyvät useimin leivän päälle.
juustot on nameja
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Nebula_Meltdown
431 viestiä
|
#10 kirjoitettu
25.11.2002 08:08
Viikon jääkaapissa avattuna säilytetty Camembert. MMMM.....
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
crane
|
#11 kirjoitettu
25.11.2002 08:19
Kylläpä se oltermanni tai edami on parhaat....mut homejuusto
crane muokkasi viestiä 08:19 25.11.2002
Heheheheee onpa komiasti tullu kuva tuohon
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
efunkelist
217 viestiä
|
#12 kirjoitettu
25.11.2002 08:56
Jopa taas ihmekeskusteluja mikserissä - ja minä kans heti mukaan! Mä en oo ikinä kyllästyny oltermanniin. Pohjanpoikaa pitääkin sitten kokeilla, mutta varmaan palaan taas oltermanniin. Alkuperäistä tai ei, se on hyvää!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Kevlmess
Awesome? [Y/N] 790 viestiä Ylläpitäjä
|
#13 kirjoitettu
25.11.2002 09:08
AURA!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
synthesia
|
#14 kirjoitettu
25.11.2002 09:21
T-Flo kirjoitti:
AURA!
Aura olisi muuten ihan hyvää homejuustoa, mutta se on liian suolaista minun makuuni. Toisaalta ruuanlaittoon se käy ihan hyvin vaikka suolaista onkin.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
DjLime
2918 viestiä
|
#15 kirjoitettu
25.11.2002 09:22
Edam ja oltermanni on hyviä, mut yleensä syön vaa niitä valmiiks siivutetuja... ei jaksa alkaa jotai puolen kilon pakettia alkaa raapimaa siivuiks ku niist kerkee mennä niin suuri osa kuitenki jo pilalle.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Sateentekijä
233 viestiä
|
#16 kirjoitettu
25.11.2002 10:22
Edam ja Feta.
Homejuustosta sanoi rumpalimme kerran "miksi syödä sitä homeisena kun sitä saa tuoreenakin" ....yhdyn tuohon mielipiteeseen
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
-juhani-
103 viestiä
|
#17 kirjoitettu
25.11.2002 10:39
Ei kyllä pysty valitsemaan yhtä yli muiden, riippuu käyttötavasta. Leivän päälle ehdottomasti kypsytetty emmental, mielellään puna- tai mustaleima. Viinin ja oliivien kanssa homejuustot, etenkin Aura ja kaikki brie -juustot. Vuohenjuusto on aivan helevetin hyvää paistettuna ja tuoreen salaatin kanssa tarjottuna.
Kunnon pasta-ateriasta ei voi puhuakkaan ilman parmesania, kreikkalaiseen salaattiin kunnon fetaa, portviinin kanssa pala kypsytettyä cheddaria... mutta aina välillä pitää raahata kaupasta kilon könttä perusedamia ettei mene älyttömäksi mässäilyksi
juhani@sateetekijä.
[disclaimer]
Allekirjoittanut on kohtuullisen ihastunut kaikkiin erilaisiin ruokatarvikkeisiin.
Kokkaaminen on terapeuttista. Ja hyvän ruoan syöminen.
[/disclaimer]
Sateentekijä:Juhani muokkasi viestiä 10:40 25.11.2002
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
iq0
88 viestiä
|
#18 kirjoitettu
25.11.2002 14:02
Oltermanni & Edam!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Verimyrsky
|
#19 kirjoitettu
27.11.2002 14:19
mikserin musa on juustoa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
a98
998 viestiä
|
#20 kirjoitettu
27.11.2002 14:54
kyllä se on emmental tai kunnon gouda juusto, suomalaisista vaikkapa salaneuvos...
oltermanni ei ole ikinä oikeen lämmenny mun makuaisteille, vaikka kyllä sekin edamin voittaa, vaikka tota edamia tulee melkeen aina vedettyä... cheap shit
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Panuzki
|
#21 kirjoitettu
27.11.2002 15:14
Syön weetos murojen kanssa aina ison oltermanni juusto kimpaleen!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Rion
|
#22 kirjoitettu
27.11.2002 15:37
Pidän paljon aamupala-juustosta. Sitä kun pistää pari siivua ruisleivän päälle ja sen jälkeen muutamaksi minuutiksi mikroon sulamaan, NAM NAM kun tulee hyvää. Tosin se on melko kallista suhteessa siihen, montako siivua sitä on paketissa, mutta hyvästähän kannattaa maksaa!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Stibu
|
#23 kirjoitettu
27.11.2002 16:03
Turunmaa ja oltermanni on parhaat juustot mut feta ja aurajuusto on kunnon ruoka,-salaattijuustoja!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
glxblt
499 viestiä
|
#24 kirjoitettu
27.11.2002 17:41
Oltermanni ei maistu miltään, ja sinihomejuusto tulee samaa tietä ulos mitä se meni sisään.
Edam sopii leivän päälle hyvin, ja Mustaleima on ehanata, ihanan vahva maku.
Raejuusto on ruoan kanssa myös todella hyvää, joskus menee muutenkin napostellessa purkillinen.
Feta taas on kuin söisi muovailuvahaa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
dip flirt
1608 viestiä
|
#25 kirjoitettu
27.06.2003 01:06
Tänään taitaa olla "nosta turhat threadit ylös"-päivä. Mikäs siinä, kiva että löytyy jotain mihin ei ole vastannut.
Perus Edam-juustoa menee päivittäin. Sitten näitä hairahduksia on Aurajuusto, kermajuustot, Mustapekka -pippurijuusto, fetajuusto (vihreä pahvipakkaus, en muista merkkiä), brie-juusto illanistujaisissa ja tuore mozzarella (nam )
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Vibiz
|
#26 kirjoitettu
27.06.2003 01:16
Edamia yleensä syön, mut oltermanni maistuu varmaan eniten... Homejuustoja ja emmentaalia en voi sietää!!!!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Drachkin
|
#27 kirjoitettu
27.06.2003 01:24
Aamupalajuustoa tai savujuustoa nimeltänsä Kippari.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hebo
|
#28 kirjoitettu
27.06.2003 01:28
Oltermannia ja aamupalajuustoa tulee eniten syötyä. Polar juustoista en tykkää yhtään.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Vibiz
|
#29 kirjoitettu
27.06.2003 01:28
Morph3us kirjoitti:
Aamupalajuustoa tai savujuustoa nimeltänsä Kippari.
Mun faija syö noit savujuustoi, mut mä en oo ikinä uskaltanu maistaa... Virosta saa kuulemma hyvää!!! Aamupalajuusto on hyvää mikroleivis...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
glxblt
499 viestiä
|
#30 kirjoitettu
27.06.2003 01:30
raejuustoa ei varmaan lasketa? (Siis tarkoitan juustoa, enkä henkilöä.)
Mustaleima Emmental, ja Edam. Muita juustoja ei ole.
Homejuustot on jotain karseata, pari kertaa tullut oksennettua kun sitä on pizzan mukana suuhun joutunut. Vastenmielinen maku.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hebo
|
#31 kirjoitettu
27.06.2003 01:32
Morph3us kirjoitti:
...savujuustoa nimeltänsä Kippari.
Toi on tosi hyvää pienissä määrin, mut sit ku sitä on puol pakettii vetäny ni johan alkaa etomaan.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Kari Runk
382 viestiä
|
#32 kirjoitettu
27.06.2003 01:34
Lyhysesti, edamia sen olla pitää.
Ps. Hymiöt EI toimi 01:34 27.06.2003
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Bloodgress
|
#33 kirjoitettu
27.06.2003 01:54
Aamupalaa eikä mitään muuta
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Drachkin
|
#34 kirjoitettu
27.06.2003 02:14
Vibis kirjoitti:
Morph3us kirjoitti:
Aamupalajuustoa tai savujuustoa nimeltänsä Kippari.
Mun faija syö noit savujuustoi, mut mä en oo ikinä uskaltanu maistaa... Virosta saa kuulemma hyvää!!! Aamupalajuusto on hyvää mikroleivis...
Maista ihmeessä! Todella hyvää
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Drachkin
|
#35 kirjoitettu
27.06.2003 02:14
REliKti kirjoitti:
Morph3us kirjoitti:
...savujuustoa nimeltänsä Kippari.
Toi on tosi hyvää pienissä määrin, mut sit ku sitä on puol pakettii vetäny ni johan alkaa etomaan.
Totta
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
pollari tyttö
|
#36 kirjoitettu
27.06.2003 03:07
Juu u..feta juusto on kyllä niin ja samoin Oltermanni on niiin
että sellasta
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Romance
|
#37 kirjoitettu
27.06.2003 03:53
veezay kirjoitti:
Minä tykkään syödä Oltermannia. Entäpä sinä?
Oltermanni, tai sitten Edam...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
[ sam ]
|
#38 kirjoitettu
27.06.2003 07:26
Kyllä se menee tuonne Oltermannin suuntaan. Perässä juoksevat Turunmaa, Pohjanmaa ja Emmental. Homejuustoista en ole ikinä oikein pitänyt niiden varsin vahvojen aromiensa takia.
Huom! Tyttöystäväni EI pidä sissijuustosta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Piiska
2384 viestiä
|
#39 kirjoitettu
27.06.2003 08:27
veezay kirjoitti:
Minä tykkään syödä Oltermannia. Entäpä sinä?
Minäkin yhdyn tuohon samaan mielipiteeseen
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
GREV
|
#40 kirjoitettu
27.06.2003 08:29
Ei ole mitään erikoista suosikkia... kaikki menee
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|