Kirjoittaja
|
Herkkureseptejä
|
Jasnajan Puukissa
5698 viestiä
|
#81 kirjoitettu
22.02.2008 20:27
Night Child kirjoitti:
Jasnajan Puukissa kirjoitti:
e2 kirjoitti:
Jasnajan Puukissa kirjoitti:
JOS ne todellakin elävät sitä viimeistä päiväänsä eli yli jo Parasta ennen päiväyksen, niin en ainakaan minä pakasta mitään bakteerikasvustoa.
No siinä pakkasessahan ne bakteerit mukavasti kuolee
Niin ja ei kaupassa muutne saa myydä mitään yli parasta ennen päivää mennyttä kamaa.
Ei myydä ei, mutta kotonahan niitä voi säilyttää yli sen päiväyksen vai mitö sinä teet siinä tapauksessa? Syöt kaiken Parasta ennen päivänä ja ähkynä voihkit?
Mutta eihän niitä pullia tarvitse heti kaikkia syödä. Jos ostat pullia päivänä yksi, niitä voi syödä päivänä kaksi, päivänä kolme jne. Vai montako päivää pidät ostettuja lihapullia jääkaapissa syömättä? Miksi ylipäätään ostaa ruokaa jossei ole aikomusta syödä sitä ennen niiden pilaantumista? Ja tässä tilanteessa ennakoiminen on hyvä taito, ystäväiseni. Jos tiedät, ettet voi/halua niitä syödä heti parin päivän sisällä, pistä ne pakkaseen.
Sinussa on kyllä oivaa vaimoainesta, osaat pähkäillä lihapullatkin noin kätevästi
Ilmankos olen sinkula, mutta onnellinen sinänsä, ei ole miestä vinkumassa palleroita.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Night Child
1796 viestiä
|
#82 kirjoitettu
22.02.2008 20:29
Jasnajan Puukissa kirjoitti:
Sweetie kirjoitti:
e2 kirjoitti:
No siinä pakkasessahan ne bakteerit mukavasti kuolee
Niin ja ei kaupassa muutne saa myydä mitään yli parasta ennen päivää mennyttä kamaa.
Ei ne vain kuole. Ne vain ei lisäänny pakkasessa. Kuolevat sitten lämmityksessä, mikäli se tehdään oikein.
Jasnajan Puukissa kirjoitti:
Ei myydä ei, mutta kotonahan niitä voi säilyttää yli sen päiväyksen vai mitö sinä teet siinä tapauksessa? Syöt kaiken Parasta ennen päivänä ja ähkynä voihkit?
Joo, nehän on parhaita päiviä ku saa syödä paljon erilaista ruokaa ähkyyn asti. Mitä vikaa siinä on?
No kuka mistäkin nauttii, minusta on hyvä syödä nälkä pois, muttei turvokkeeseen asti ahmia.
En minäkään tykkää syödä ähkyyn itseäni. Siksi syönkin vain itseni kylläiseksi ja säästän loput ruuat seuraavaksi päiväksi.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Night Child
1796 viestiä
|
#83 kirjoitettu
22.02.2008 20:30
Jasnajan Puukissa kirjoitti:
Night Child kirjoitti:
Jasnajan Puukissa kirjoitti:
e2 kirjoitti:
Jasnajan Puukissa kirjoitti:
JOS ne todellakin elävät sitä viimeistä päiväänsä eli yli jo Parasta ennen päiväyksen, niin en ainakaan minä pakasta mitään bakteerikasvustoa.
No siinä pakkasessahan ne bakteerit mukavasti kuolee
Niin ja ei kaupassa muutne saa myydä mitään yli parasta ennen päivää mennyttä kamaa.
Ei myydä ei, mutta kotonahan niitä voi säilyttää yli sen päiväyksen vai mitö sinä teet siinä tapauksessa? Syöt kaiken Parasta ennen päivänä ja ähkynä voihkit?
Mutta eihän niitä pullia tarvitse heti kaikkia syödä. Jos ostat pullia päivänä yksi, niitä voi syödä päivänä kaksi, päivänä kolme jne. Vai montako päivää pidät ostettuja lihapullia jääkaapissa syömättä? Miksi ylipäätään ostaa ruokaa jossei ole aikomusta syödä sitä ennen niiden pilaantumista? Ja tässä tilanteessa ennakoiminen on hyvä taito, ystäväiseni. Jos tiedät, ettet voi/halua niitä syödä heti parin päivän sisällä, pistä ne pakkaseen.
Sinussa on kyllä oivaa vaimoainesta, osaat pähkäillä lihapullatkin noin kätevästi
Ilmankos olen sinkula, mutta onnellinen sinänsä, ei ole miestä vinkumassa palleroita.
Saatpahan syödä ainakin kaikki herkut yksin
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Night Child
1796 viestiä
|
#84 kirjoitettu
22.02.2008 20:33
Väritön Persoona kirjoitti:
Ripaus maustepippuria lihapullataikinaan antaa kivan maun pullille ja uunissa on kätevä paistaa suurempikin määrä pakkaseen.
Väritön Persoona muokkasi viestiä 20:32 22.02.2008
Ranskalainen sipulipussikeitto taikinassa kruunaa koko pullat.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Jasnajan Puukissa
5698 viestiä
|
#85 kirjoitettu
22.02.2008 20:34
Väritön Persoona kirjoitti:
Ripaus maustepippuria lihapullataikinaan antaa kivan maun pullille ja uunissa on kätevä paistaa suurempikin määrä pakkaseen.
Väritön Persoona muokkasi viestiä 20:32 22.02.2008
Älä samperi sinäkin ala.
Tiedät varsin hyvin kertomani mukaan, kuinka minulle käy keittiössä, lihaa on siellä sun täällä, mutta ei lihapullina.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Jasnajan Puukissa
5698 viestiä
|
#86 kirjoitettu
22.02.2008 20:39
Klimppisoppa
Klimppisoppa on eteläpohjalainen pyhä- ja pitoruoka, harvoin sitä keitettiin arkena. Pidoissa sitä syötiin ns. välivellinä sallan ja/tai lipeäkalan ja liharuuan välissä. Klimppisoppaa on joidenkin tietojen mukaan syöty myös Satakunnassa pitoruokana.
Jauhoklimpit
2-3 dl maitoa, vettä tai lihan keitinlientä
1-2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
vähän rusinoita
onra- tai vehnäjauhoja
Maitoon, veteen tai lihan keitinliemeen sekoitetaan munat ja rusinat. Jauhoja lisätään voimakkaasti vatkaten niin paljon, että saadaan sakeahko taikina. Kiinteyttä kokeillaan pudottamalla kokkare kiehuvaan liemeen. Liian pehmeä klimppi hajoaa liemeen. kovat klimpit taas ovat epämiellyttäviä, tympeitä. Taikinaan voidaan lisätä myös hieman sokeria ja voisulaa.
Keitto
1.
1/2 -1 kg luista nautaa tai lammasta, joskus sikaa
paistettuja tai palvattuja luita
n. 2-3 l vettä
suolaa
muutama pippuri
sipuli
annos klimppitaikinaa
2.
lisäksi kupillinen ohraryynejä
1.
Luut ja lihat kiehautetaan vedessä. Verivaahto kuoritaan ja mausteet lisätään. Annetaan hiljalleen kiehua useiden tuntien ajan. Lihat ja luut nostetaan pois ja liemi siivilöidään. Kiehuvaan liemeen pudotellaan lusikalla pieniä klimppejä. Keitto on valmista, kun klimpit nousevat pintaan. Siivilöityyn liemeen voidaan lisätä luista irrotetut, pieniksi paloitellut lihat.
2.
Mikäli klimppikeittoon käytetään ohraryynejä, lisätään ne kiehumaan luiden ja lihojen kanssa sen jälkeen, kun verivaahto on kuorittu pois. Liemenä voidaan alajärveläisen kertojan mukaan käyttää myös osaksi maitoa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
e2
2634 viestiä
|
#87 kirjoitettu
22.02.2008 20:43
Jasnajan Puukissa kirjoitti:
Ei myydä ei, mutta kotonahan niitä voi säilyttää yli sen päiväyksen vai mitö sinä teet siinä tapauksessa? Syöt kaiken Parasta ennen päivänä ja ähkynä voihkit?
Joo noin mä tekisin. Tuolla Tyynyplokissa jo kerroin kuinka helposti meni pussillinen ranskalaisia ja paketillinen kaupan lihapullia kerralla joskus villinä teekkariopiskeluaikana (siis sillon ku vajaa puol vuotta sitä kokeilin), enää en toki tommosia syntiliuhapullia syö.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Jasnajan Puukissa
5698 viestiä
|
#88 kirjoitettu
22.02.2008 20:48
Arabialainen taskuleipä pita
Valmistusaika: Alle 30 min
Määrä Aines
1,0 kg vehnäjauhoja
pussi kuivahiivaa
1,0 rkl sokeria
1,0 rkl suolaa
oliiviöljyä
5,0 dl kädenlämpöistä vettä
1,0 dl klklklkl
Tsatsikikastike
200,0 g kurkkua
ripaus suolaa
2-3 valkosipulinkynttä
2,0 rkl oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
silputtua tilliä ja minttua
1. Mittaa noin puolet jauhoista, kuivahiiva ja mausteet yleiskoneeseen. Lisää kädenlämpöinen vesi ja öljy. Lisää loput jauhot vähitellen tarpeen mukaan ja vaivaa tiukan napakaksi taikinaksi. Anna koneen käydä hiljalleen kymmenisen minuuttia hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Kohota leivinliinan alla puolisen tuntia.
2. Alusta taikina uudelleen ja kaada se jauhotetulle leivinalustalle. Vaivaa taikinaa pöydällä kovakouraisesti painellen 5–10 minuuttia. Anna taikinan levähtää hetken. Jaa taikina 16 palaan. Pyöritä palat pallosiksi ja litistä voimakkaasti kämmenellä painaen kakkusiksi. Anna taas levähtää leivinliinan alla kymmenisen minuuttia.
3. Kauli leipäset litteiksi ja paista uunissa 225 asteessa kymmenisen minuuttia. Peitä leivinliinalla, anna pehmitä kymmenisen minuuttia ja tarjoa sämpylöinä, jotka voi täyttää jauhelihalla tai broilerilla, salaatilla, kasviksilla ja tsatsikikastikkeella.
VINKKI: Voit korvata 300 g (noin 5 dl) jauhoista puolikarkeilla spelttijauhoilla tai hiivaleipäjauhoilla.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Night Child
1796 viestiä
|
#89 kirjoitettu
22.02.2008 20:51
viidakkoveitsi kirjoitti:
Night Child kirjoitti:
Väritön Persoona kirjoitti:
Ripaus maustepippuria lihapullataikinaan antaa kivan maun pullille ja uunissa on kätevä paistaa suurempikin määrä pakkaseen.
Väritön Persoona muokkasi viestiä 20:32 22.02.2008
Ranskalainen sipulipussikeitto taikinassa kruunaa koko pullat.
Tuo on totta. Mutta lihapullista seuraavana aamuna sen sipulikeiton haju pursuaa perseestä. Tai kahdesta sellaisesta meidän tapauksessa. Makuuhuone haisee mukavasti sitten.
Ite en oo tollasta huomannut kumma kyllä..
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Stocco
13143 viestiä
|
#90 kirjoitettu
22.02.2008 21:12
e2 kirjoitti:
Niin ja ei kaupassa muutne saa myydä mitään yli parasta ennen päivää mennyttä kamaa.
Tuo on kyl kurja juttu :( MINUN TURBOVATSANI vetää kyllä vanhempaaki kamaa. Ja ne päiväthän on määritelty siten et niitä ei voi syyttää mistään, joten niis on varoajatkin viel. Todarimatskuu.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
e2
2634 viestiä
|
#91 kirjoitettu
22.02.2008 21:17
Stocco kirjoitti:
Tuo on kyl kurja juttu :( MINUN TURBOVATSANI vetää kyllä vanhempaaki kamaa. Ja ne päiväthän on määritelty siten et niitä ei voi syyttää mistään, joten niis on varoajatkin viel. Todarimatskuu.
juuh, joskus ku käytii Ruohonjuures ni ne jako asiakkaille joku päivän vanhaks menneitä patukoita ku niit ei saanu myyä
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Sombercoil
3371 viestiä
|
#92 kirjoitettu
22.02.2008 21:57
-iiru- kirjoitti:
Olokees pojat hiljaa. Tiesittekö että kebab-lihaan on sullottu kaikki paikkakuntien pulut, rotat, näädät, eläinlääkärillä lopetetut lemmikkieläimet jne.. niih!
Aika vitun sama, kun maistuu hyvältä. Kuten sanottua, on makuhermosi muualle muuttaneet.
Goatsemencommando kirjoitti:
Sombercoil kirjoitti:
"VitutTACO?"
- Ruskista sipulia(oman maun mukaan) ja jauhelihaa(500g).
- Sekoita niihin Santa Maria tex mex taco saucea(Mieto/Medium/Vahva...Oman maun mukaan. Itse käytän mediumia).
- Asettele uunivuokaan tacochipsejä tasaisesti.
- Levitä jauhelihasipulihässäkkää päälle.
- Viskaa sekaan aurajuustoa ja pilkottuja jalopenoja.
- Kuorruta koko komeus juustoraasteella.
- Viskaa uuniin ja aseta uuni 200 asteeseen. Kun uuni saavuttaa lämpätilan on annos valmis.
Meinasin testata tätä tänään, pienillä variaatioilla höystettynä tosin. Aurajuusto kokonaan pois ja vitusti vaan tavallista juustoa.
Hyvä kama. Trust Me!
Goatsemencommando kirjoitti:
Hyviä reseptejä teillä kaikilla!
Joo! Munkin mielestä noi nääntyvät Afrikkalaiset kuulostavat herkullisilta.
ps. Nuo Jassun tarjottavat kuulostavat epäilyttäviltä, mutta toisaalta syön vaikka pieniä kiviä jos niikseen tulee. Joten olisin valmis kokeilemaan.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Goatsemencommando
18200 viestiä
|
#93 kirjoitettu
22.02.2008 22:06
Sombercoil kirjoitti:
Hyvä kama. Trust Me!
Olisi varmasti ollut, mutta menin taas tyhmyyksissäni ostamaan jotain kaupan valmista jämä-juustoraastetta mikä maistui aivan vitun kammottavalta. No, kun sen juustokerroksen kaapii päältä pois niin sisältä kyllä paljastui aikamoista herkkua.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
e2
2634 viestiä
|
#94 kirjoitettu
22.02.2008 22:09
Goatsemencommando kirjoitti:
Olisi varmasti ollut, mutta menin taas tyhmyyksissäni ostamaan jotain kaupan valmista jämä-juustoraastetta mikä maistui aivan vitun kammottavalta.
Joo, kandee lukea aina niistä paketeista et mitä niissä tiedoissa lukee, jos siel lukee jotain et "juustoa ja juuston kaltaista valmistetta" niin on hyvä jättää välii. vittu oikiaa juustoa sen olla pitää eikä mitään juuston kaltaista valmistetta!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
accent
10939 viestiä
|
#95 kirjoitettu
22.02.2008 22:18
dbgirl kirjoitti:
viidakkoveitsi kirjoitti:
Jasnajan Puukissa kirjoitti:
Hmm, kun niitä vatun palleroita myydään vain tietyn kokoisissa rasioissa, en kenties voi kaupassa puhkoa reikiä niihin ja todeta, että tänään on kolmen palleron nälkä, joten punnitaanko nämä minulle johonkin toiseen rasiaan, kiitos.
Kauppias ihastuisi oitis minuun, saisin varmaan Kuukauden kanta-asiakas diplomin siitä.
Ylimääräiset lihapullat voi pakastaa. Tai sitten lihapullat voi tehdä itse, jolloin ne ovat myös parempia kuin kaupan valmiit. Jolloin myös ylimääräiset voi pakastaa, tai pakastaa ylimääräisen jauhelihan raakana.
Suosittelen ittetehtyjä
Haa, keksinpä mikä huominen ruoka on
Jotkut tunkevat itsetehtyihin lihapulliin ihan älyttömästi sipulia. En ymmärrä semmoista. En paljoa liioittele jos sanon että yhdenkin tutun lihapullissa on about puolikas sipuli joka hiton pullassa
Other than that, itsetehdyt lihapullat ovat kymmenen kertaa parempia kuin mitkään kaupasta ostetut.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
e2
2634 viestiä
|
#96 kirjoitettu
22.02.2008 22:44
NORTON kirjoitti:
Haluan nostaa esiin kapriksen raaka-aineena. Se on herkullinen. Syökää kaprista!
Paskaa se on.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
e2
2634 viestiä
|
#97 kirjoitettu
22.02.2008 23:03
NORTON kirjoitti:
Sä vastustat mua vain siksi kun pidän tarpeettoman Pete Wallin mainitsemista!
En. Enkä mä sua vastusta. Mä vastustan kapriksia!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
e2
2634 viestiä
|
#98 kirjoitettu
22.02.2008 23:38
NORTON kirjoitti:
En usko. Sä rakastat kapriksia, mutta olet katkeroitunut niille! Olisiko jo aika antaa anteeksi?
Ei. Ne on vielki pahoja, hyh, hyh.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#99 kirjoitettu
22.02.2008 23:38
Te olette tyhmiä kaikki.
Ja.
Kapris on hyvää ja kreikkalaiset vihreät oliivit.
Mutta äsken hurmasin poikani tyttöystävän Wienerschnitscheleillä.
Elikkäs otetaan vaaleaa lihaa: Vasikan sisäfilettä tai possunfilettä.
Leikataan siitä parinsentinsiivuja ja hakataan varovasti älyttömän litteiksi.
Sitten vatkattua munaa sivellään molemmin puolin ja jauhotetaan vehnäjauholla.
Kun vehnäjauho imeytyy niin tehdään lisäke. Tämänpäiväisessätapauksessa perunamuussia.
Kun valurautapannu on kuuma, heitetään leikkeisiin vielä toiset kerrokset pullasudilla munaa ja pyöritetään korppujauhossa.
Sitten paistetaan molemmin puolin kullanruskeiksi,
Kermakastike kruunaa tuotteen. Ja oikeasti kuuluisi leikata anjovista jokaisen annoksen päälle ja sitruunaviipaleita.
Mutta ihan hyvää tulee kun laittaa sillipurkin pöytään ja sitruunamehupullon.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
MKDELTA
11907 viestiä
|
#100 kirjoitettu
22.02.2008 23:57
herkkuresepti
SYÖKÄÄ PASKAA
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#101 kirjoitettu
23.02.2008 01:18
MKDELTA kirjoitti:
SYÖKÄÄ PASKAA
Onhan se tuokin hyvä ajatus.
Esim. neulamuikkujen taikka nahkiaisten syömisessä ei tuota saata välttää.
Mutta jos totta puhutaan: kyllä suun nautintoihin kannattaa se pieni hetki uhrata.
Koska ruokaa laittaessa saa nautiskella kaikella tilpehöörillä ynnä alkoholipitoisilla juomilla - ja ryhmässä aikaansaadun suolentäytteen kehuminen ja maisteleminen on elämässä seksin jälkeen parasta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Sombercoil
3371 viestiä
|
#102 kirjoitettu
23.02.2008 01:21
NORTON kirjoitti:
e2 kirjoitti:
NORTON kirjoitti:
En usko. Sä rakastat kapriksia, mutta olet katkeroitunut niille! Olisiko jo aika antaa anteeksi?
Ei. Ne on vielki pahoja, hyh, hyh.
Ootko maistanut kaikkia maailman kapriksia? Jos et ole, niin et voi sanoa, että ne on pahoja.
Mä oon kuullu että kaikki maailman kaprikset on emoja, ja siks olen koittanut pitää niihin etäisyyttä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hapou
21350 viestiä
|
#103 kirjoitettu
23.02.2008 01:29
käske äitin leipoo sämpylöitä, osta sit pihvejä oman maun mukaan.
Pistä sit sämpylä&pihvi yhdistelmä vaikka mikroon(tietenki juusto päällä)sit se jälkee voit pistää vaikka meksikolaisia salsoja siihe päälle.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#104 kirjoitettu
23.02.2008 02:40
Piimärieska kuumana, munavoilla !!!!!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Stocco
13143 viestiä
|
#105 kirjoitettu
17.03.2008 14:55
tabascoa 1cl
tequilaa 3cl
hyppysellinen oreganoa
erittäin ruokaisa välipala joka piristää kummasti
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Jasnajan Puukissa
5698 viestiä
|
#106 kirjoitettu
17.03.2008 22:38
Talkkunavelli
Mustikkamaito
Pullasuttu
Hopeatee kera lettinisun
Halstratut ahvenet
Joen varrella padassa keitetyt ravut kera taskulämpimän kossun
Siinä joitain mukavia makuelämyksiä
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Sombercoil
3371 viestiä
|
#107 kirjoitettu
17.03.2008 23:00
BluesWoman kirjoitti:
Punajuuriherkku.
Laita valmiiksi viipaloidut etikkapunajuuret valumaan.
Kastele kanamunassa ja kierittele vähänsuolatuissa korppujauhoissa. Paista oliiviöljyssä. Maukasta.
Hernemaissipaprikapata
Ylläolevia pakastepussillinen vuokaan, päälle Aura tai Pirkkahomejuustoa ja vielä emmentaalia raasteena. Helppoa ja maukasta.
Missä liha? Saatana. Ei noilla raavas mies elä. Lihhooooooo!!!!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Sombercoil
3371 viestiä
|
#108 kirjoitettu
17.03.2008 23:03
BluesWoman kirjoitti:
Sombercoil kirjoitti:
BluesWoman kirjoitti:
Punajuuriherkku.
Laita valmiiksi viipaloidut etikkapunajuuret valumaan.
Kastele kanamunassa ja kierittele vähänsuolatuissa korppujauhoissa. Paista oliiviöljyssä. Maukasta.
Hernemaissipaprikapata
Ylläolevia pakastepussillinen vuokaan, päälle Aura tai Pirkkahomejuustoa ja vielä emmentaalia raasteena. Helppoa ja maukasta.
Missä liha? Saatana. Ei noilla raavas mies elä. Lihhooooooo!!!!
Laita kieli alle ja ylähuuli päälle
Laita sinä lihaa siihen paistokseen.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Sombercoil
3371 viestiä
|
#109 kirjoitettu
17.03.2008 23:46
BluesWoman kirjoitti:
Sombercoil kirjoitti:
BluesWoman kirjoitti:
Sombercoil kirjoitti:
BluesWoman kirjoitti:
Punajuuriherkku.
Laita valmiiksi viipaloidut etikkapunajuuret valumaan.
Kastele kanamunassa ja kierittele vähänsuolatuissa korppujauhoissa. Paista oliiviöljyssä. Maukasta.
Hernemaissipaprikapata
Ylläolevia pakastepussillinen vuokaan, päälle Aura tai Pirkkahomejuustoa ja vielä emmentaalia raasteena. Helppoa ja maukasta.
Missä liha? Saatana. Ei noilla raavas mies elä. Lihhooooooo!!!!
Laita kieli alle ja ylähuuli päälle
Laita sinä lihaa siihen paistokseen.
Voithan sinä omaasi ripotella.
Noh, tässä sulle taituroitu ihkaoma paistos.
Hernemaissipaprikalihapata
Ylläolevia vihanneksia pakastepussillinen vuokaan, paistettua jauhelihaa/kebabbia tai porsaan suikaleita, päälle Aura tai Pirkkahomejuustoa, paistele muutamat pekoniviipaleet siihen vielä ja sitten lopuksi emmentaalia raasteena. Paista uunissa. Helppoa ja (maukasta).
Sä alat oppia. Nythän se on jo sinnepäin ainakin. Kyl söisin mieluusti.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
SaastanenHippi
4225 viestiä
|
#110 kirjoitettu
03.05.2008 18:18
Lisää hipin halpoja ruokia
Tänään tein seuraavanlaisen mätön
HIPIN KANKKUSLEIPÄ
Eli siis, mene kauppaan ja osta seuraavat tuotteet:
- voi
- ananasviipaleita
- Paprika
- pekonia
- kananmunia
- aurajuustoo
- suolaa
- revitty -ruisleipä tai mikä vaan leipä
1. Paista pekonit (runsaalla voilla).
2. Siirrä pekonit syrjään ja paista kananmunat (Ei liian rapeaksi. Saa jäädä jopa vähän raa´aksi Suolaa voi vähän lisätä)
3. Siirrä kananmunatkin syrjään ja paista leipää sen verran, että lämpenee.
4. Voitele leipä voilla/margariinilla ja ripottele päälle myös aurajuustoa oman makusi mukaan ihan helvetisti.
5. Asettele leivän päälle ensiksi pekonit sitten paistettu kananmuna ja lopuksi vielä ananas.
6. Nauti Bätmän -kolan kanssa!
--------------------------------------------------
Sitte toinen.
HIPIN JUAHELIAHKATSIKE RANDOM-TOMAATILLA
tarttee:
- tomaatti
- jauheliha
- jauho
- aurajuusto
- peruna
- tomaattipyree
- sipuli, valkosipuli
- mausteet: yrttejä, cayennepippuria
1. keitä perunat
2. Pilko sipulit ja valkosipulit ja ruskistele hetki voissa. Heitä sekaan jauhelihat ja ruskista.
3. Heitä sekaan jauhoja n. kaksi ruokalusikallista. Ruskistele niitä jonkin aikaa ja lisää sitten 4 dl vettä ja sekoita.
4. Tässä vaiheessa sekaan voi lisätä sopivasti cayennepippuria sekä yrtit. Lisää myös tomaattipyrettä väriä antamaan.
5. Anna kastikkeen pöhistä pienellä lämmöllä vähintään 10 minuuttia.
6. Leikkaa tomaatista "hattu" pois, kaavi kaikki saasta sisältä pois ja täytä tomaatti aurajuustolla ja jollain sulatejuustolla. Pistä 20 sekunniksi mikroon.
7. Kuori ja pilko kypsät perunat, asettele päälle kastiketta ja tyhjennä tomaatin juustosisältö kastikkeeseen. Tämän jälkeen voit joko syödä tomaatin tai heittää sen vaikka seinään. Sitten vielä vähän ketsuppia päälle ja johan on hyvvöö.
8. Piimää kyytipojjaaks
SaastanenHippi muokkasi viestiä 18:21 03.05.2008
SaastanenHippi muokkasi viestiä 18:31 03.05.2008
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Jasnajan Puukissa
5698 viestiä
|
#111 kirjoitettu
03.05.2008 19:19
SaastanenHippi kirjoitti:
Lisää hipin halpoja ruokia
Tänään tein seuraavanlaisen mätön
HIPIN KANKKUSLEIPÄ
SaastanenHippi muokkasi viestiä 18:31 03.05.2008
Oletko sinä joku valepukuinen kokki ja keittiömestari, joku chef de cuisson vai?
Olen kade, suoraan sanoen perhanan kade. Taidan ensin muuttaa iirulle, sitten JM:lle ja sen jälkeen sun kotiruokintaan.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#112 kirjoitettu
03.05.2008 19:53
Eilen grillattiin, kun oli kaunista ja on kyllä edelleenkin.
Tämmösestä possun lavasta saa aika hyvää, kun tyhjentää ananaspurkin mehun sopivankokoisten lihamöhkäleitten joukkoon ja laittaa myös öljyä, soijakastiketta ja pari puristettua valkosipulin kynttä ja antaa olla huoneenlämmössä pari tuntia.
Jos ei tykkää syödä läskejä, voi ne nahat ja ylimääräiset roippeet ja luunpätkät kypsentää koiralle. Tai syöhän ne koirat raakaakin läskiä.
Ja toki pannulle pitää säästää vähän nahkaa paistorasvaksi.
Muurinpohjapannulle sitten paistumaan, kun pannu ei ole liian polttava. Tommonen rasiaanpakattu suolalapa on aika monta senttiä paksu ja jos haluaa saada mehukkaana pysymään sen lihan niin paistaa ei sovi kuin poikkisyin leikattua pintaa. Joten tämä vaatii vähän kärsivällisyyttä.
Koska raakaa sianlihaa ei ole kovin kivaa syödä.
Ananaspalat kelpaa sitten salaatiksi, suikaleiksi leikatun kaalin ja paprikan ja punasipulin kanssa.
Punaista kurrya, jotain kermaviilistä kastiketta ja vaikka perunasalaattia vielä siihen ja kylmää olutta.
Hyvää on.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
pieslice
3287 viestiä
|
#113 kirjoitettu
26.02.2009 21:12
Pauli-sedän kookoskeitto.
(ANNOSKOKO: ilta ja krapula-aamu)
400ml kookosmaitoa
1 purkki herkkusieniä (~300g)
1 purkki parsaa
1 purkki maissia
chiliä
aromisuolaa
makeaa chilikastiketta
grillimaustetta
Kookosmaito kattilaan, kaavitaan lusikalla jos on pakkautunutta.
Valuta vedet muista purkeista viemäriin.
Pätki parsa tuuman mittaisiksi paloiksi.
Heitä kasvikset kattilaan.
Heitä satsi chiliä ja jonkun verran chilikastiketta perään.
Lämmitä kunnes kookosmaito nesteytyy.
Maistele lientä, lisää tarvittaessa chiliä jos ei ole vielä ihan helvetin vahvaa.
Kun tulisuusaste on kova, lisää aromisuolaa ja grillimaustetta kunnes kookoksen makea maku ja muiden mausteiden suolaisuus on tasapainossa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
-HypnotiC-
1541 viestiä
|
#114 kirjoitettu
27.02.2009 10:05
Kimmon ja Karin kurkkukeitto
2 Viipaletta suolakurkkuja
2 Purkkia rasvaa
Sekoita ja kuumenna
Jälkiruuaki voimme keittää kahvia, jonne laitamme myöskin rasvaa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#115 kirjoitettu
09.04.2009 09:23
PAPAIJA"SALAATTI"
2-3 papaijaa (vihreellä kuorella! muuten ovat liian kypsiä ja pehmeitä ja löllöjä hyi)
1½ rkl sokeria
3 rkl limemehua (pikkasen vajaa yhen limen verran)
2 tomaattia
100g maapähkinköitä rouheena
muutama jalapeno tai muu vihreä chili
2-5 kynttä valkosipulia
2 rkl kalakastiketta
Ensinnäkään tämä ei ole ihan perinteinen salaatti, vaan enemmänkin joku tahna tai mikälie. Yksistään en todellakaan suosittele, mutta riisiruokien, varsinkin kanan kanssa sopii kivasti.
Eli mitä teemme..
Halkastaan ne papaijat ja kaivellaan kaikki siemenet vittuun sieltä. Sitte heitetään ne kuoretki vittuun ja loput pilkotaan pieneks. Valkosipulit ja jalapenot voi tässä vaiheessa pilkkoa (suosittelen jalapenojen siementen poistoa) pieniks ja maapähkinät voi rouhia. Tomaateista jonkinnäkösiä lohkoja ja siitä limestä mehut ulos johnkin lasiin ja kalakastikkeen kanssa sekasin.
Sitte otat morttelin jos löytyy, jos ei ni joku tehopilkotinkone tai vaikka muusinuija ja kippo.
Sinne sitte valkosipulit, jalapenot ja papaijat ja reipasta murskaamista kunnes ovat ihan yhtä liejua.
Siihen lisäät sitte sen limeliemen ja sekottelet sen sinne sekaan kans hyvin.
Sitte tomaatit sekaan ja taas murskaa ilosesti ku pieni peipponen kunnes ovat yhtä kaikki.
Tässä vaiheessa lisätään pähkinät ja pistetään vielä kerran kunnolla hyrskyttäen.
Sitten maistetaan. Jos ei oo ihan hyvää, lisää joko limeä, sokeria, kalakastiketta tai jalapenoja.
Maun ois tarkotus olla sellanen hyvä sekis hapanta, makeeta ja tulista pienellä limetwistillä.
Tää on hyvä valmistaa sillai reippaasti ennen pääruokaa ja antaa sen imeytyä itseensä huoneenlämmössä. Tomaateista ja papaijasta kun jää vähän nestettä roikkumaan, mutta todettiin että se jännästi imeytyy siihen soppaan se ylimääränen neste ku odottaa vaan. Seuraavana päivänä koko sotku oli paljon paljon kuivempaa kuin ensimmäisenä päivänä. Eikä se ole huono juttu tämän ruuan kohdalla.
Loppuhuomautuksena todettakoon että tämä on todella riittoisaa! Tuo määrä riitti meillä kolmelle hengelle kahden päivän sapuskojen side disheiksi ja jäi vielä varmaan puolet yli.
Zitru stailaa 09:28 09.04.2009
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
_Triquetra_
15 viestiä
|
#116 kirjoitettu
09.04.2009 22:25
Tool - Die eier von satan
Eine halbe Tasse Staubzucker
Ein Viertel Teeloffel Salz
Eine Messerspitze turkisches Haschisch
Ein halbes Pfund Butter
Ein Teeloffel Vanillenzucker
Ein halbes Pfund Mehl
Einhundertfunfzig Gramm gemahlene Nusse
Ein wenig extra Staubzucker
...und keine Eier
In eine Schussel geben
Butter einruhren
Gemahlene Nusse zugeben und
Den Teig verkneten
Augenballgro?e Stucke vom Teig formen
Im Staubzucker walzen und
Sagt die Zauberworter
Simsalbimbamba Saladu Saladim
Auf ein gefettetes Backblech legen und
Bei zweihundert Grad fur funfzehn Minuten backen und
KEINE EIER
Bei zweihundert Grad fur funfzehn Minuten backen und
Keine Eier...
English translation:
The eggs/balls of Satan
Half a cup of powdered sugar
One quarter teaspoo salt
One knifetip Turkish hash
Half a pound butter
One teaspoon vanilla-sugar
Half a pound flour
150 g ground nuts
A little extra powdered sugar
...and no eggs
Place in a bowl
Add butter
Add the ground nuts and
Knead the dough
Form eyeball-size pieces from the dough
Roll in the powdered sugar
and say the Magic Words:
"Sim sala bim bamba sala do saladim"
Place on a greased baking pan and
Bake at 200 degrees for 15 minutes
...AND NO EGGS
Bake at 200 degrees for 15 minutes
...and no eggs.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#117 kirjoitettu
10.04.2009 12:42
Hassua, että olen tehnyt vajaa vuosi sitten myöskin rasvaisesta sianlihasta ruokia...
No. Tämmöistä tein äsken omasta päästä:
Otetaan ylikypsää kylkeä, pilkotaan sitä aika ohueksi ja ruskistetaan ja sulatellaan valurautaisella pannulla.
Kun on saatu tiristeltyä kyllin, lisätään pilkottu punasipuli. Punainen vain värin vuoksi, saa käyttää tavallistakin.
Vähennetään lämpöä ja pilkotaan muutama valkosipulin kynsi joukkoon.
Sitten tulee tärkeä paikka: suurustetaan paprikajauheella! Ei mielellään mitään piri-piriä. Sitä tarvitaan nimittäin tarpeeksi. Muitakin jauhemaisia - ei niin tulisia mausteita, joissa ei ole suolaa voi paprikan lisäksi käyttää. Ja toki venhnäjauhoakin jos haluaa säästää maustehyllyään.
Sitten laitetaan pata toiselle levylle miedolle lämmölle ja siihen jotakin rasvaa. Öljykin käy, mutta voi on parempaa.
Pilkotaan padan pohjalle maustamaton possun sisäfile sentinpaksuisiksi paloiksi. Peukaloilla voi painella paloja hiukan pihvimmänmuotoiseksi. Ruskistetaan hyvin kevyesti.
Pannulle laitetaan nesteeksi savuläskin, sipuleitten ja paprikajauheen joukkoon kermaa. Eikä tarvitse olla ihan kaikkein rasvaisinta. Kun tämä kastike muuttuu täyteläiseksi kaavitaan se pataan ja siirretään pata mietoon lämpöön uuniin. Saa olla sata astetta, tai allekin, jos on aikaa.
Sitten pestään hyvin perunat ja pilkotaan lohkoiksi.
Öljytään perunat ja lisätään yrttejä ja suolaa. Esim. meiramia ja kirveliä tai hyvin varovasti timjamia.
Perunat uunipellille ylälämmölle tai grillivastukset päälle.
Padan voi siirtää uunin alaosaan.
Sitten ehtii tekemään jonkun hyvän raikkaan perussalaatin. Ja salaatille kermaviilikastikkeen tai tsatsikia turkkilaisesta jugurtista.
Kolmen vartin perästä on hyvää ruokaa.
Otetaan desi hyvin jäädytettyä votkaa ja ruokajuomaksi tummaa olutta.
har tarkenteli viestiä 13:03 10.04.2009
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|