Kirjoittaja
|
Kotiviiniä, kotiviiniä
|
BVR
20365 viestiä
|
#1 kirjoitettu 22.12.2009 16:07
Mainitsinko jo? Kotiviiniä!
Varmasti teistäkin wannabe taiteilijoista joku on tehnyt kotonaan viiniä, joten kerätään tänne maukkaimmat ja kammottavimmat kotiviini/kilju/kotikalja reseptit. Eiks je?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Pohjois-Korea
10911 viestiä
|
#2 kirjoitettu 22.12.2009 16:09
Lapinmiehen kuolemaa on pitänyt jo pidemmän aikaa tehdä, mutten oo saanu aikaseksi.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Goatsemencommando
18200 viestiä
|
#3 kirjoitettu 22.12.2009 16:11
En juo viiniä koskaan .
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
BVR
20365 viestiä
|
#4 kirjoitettu 22.12.2009 16:13 Muok:22.12.2009 16:16
Hyppymiina kirjoitti:
Lapinmiehen kuolemaa on pitänyt jo pidemmän aikaa tehdä, mutten oo saanu aikaseksi.
Tarkoitatko siis tätä?
BVR muokkasi viestiä 16:15 22.12.2009
Tuota on itsekkin pitänyt kokeilla, mahtavaa muuten kuin tuli puheeksi, pitää jokupäivä käydä kaverilta hakemassa käymisastiat takaisin lainasta ja pistää poju porisemaan.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
MKDELTA
11907 viestiä
|
#5 kirjoitettu 22.12.2009 16:14
Tein joskus skersana kaverin kaa kiljua. en pystyny juomaan sitä sillon. hieno harrastus tämmönen alkoholin kotikasvatus varmaa mut ite en oo sitä harrastanu ton kerran jälkeen. vois taas sit ku asuu omas kämpäs jotain kokeilla.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
MKDELTA
11907 viestiä
|
#6 kirjoitettu 22.12.2009 16:19
BVR kirjoitti:
Hyppymiina kirjoitti:
Lapinmiehen kuolemaa on pitänyt jo pidemmän aikaa tehdä, mutten oo saanu aikaseksi.
Tarkoitatko siis tätä?
Ei jumalauta toi on siistiä. Pakko kokeilla joskus.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Pohjois-Korea
10911 viestiä
|
#7 kirjoitettu 22.12.2009 16:53
BVR kirjoitti:
Tarkoitatko siis tätä?
Juuh
Pitäsis vaan kunnon käymisastia vesilukolla jaksaa hommata. Tai voihan sitä kait muovipullossakin tehä. En tiiä, kun olen yleensä ihan kaupasta nuo viinat ostanut.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Vessajono
7993 viestiä
|
#8 kirjoitettu 22.12.2009 17:08
Ah, tässäpä mahtava aihe näin vanhan mäskimestarin vinkkelistä katsottuna. Monet sopat on nimittäin aikoinaan tullut hämmenneltyä, nyttemmin harrastus on jäänyt vähäiseksi mutta pitäis taas vähän elvyttää tätä katoavaa, mutta upeaa kansanperinnettä jota kiljun tekeminen edustaa. Nimenomaan kiljun tekeminen siis. Viiniä en ole konsanaan tehnyt, turhaa hifistelyä. Ja mitä siihen ikuiseen epäilykseen kiljun laksatiivisista vaikutuksista tulee niin käymisenpysäyttäjät on keksitty. Vielä ikuisempi epäilys tuntuu olevan se että kilju olisi jotenkin pahaa - vitut, sanon minä. Se pitää vaan osata tehdä.
Oma menestysreseptini on ns. Töysäläinen sotasima - 30 litraa vettä, pussillinen viinihiivaa, seittemän kiloa sokeria ja seitsemän viipaloitua sitruunaa. Oleellista on se, että sokeria liuotettaessa saavia hämmennetään lattiaharjalla. Pönttö jätetään käymään treenikämpän nurkkaan patterin viereen viikoksi. Päivää ennen nauttimista heitetään sekaan käymisenpysäyttäjää ettei tule maistajaisissa kalsareidenvaihtotalkoita. Maku on taivaallinen ja juoman alkoholipitoisuus karvaa vaille 15 volttia. Ja menee päähän kuin metrinen halko, se on nähty erinäisiäkin kertoja.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Vessajono
7993 viestiä
|
#9 kirjoitettu 22.12.2009 17:11
Hyppymiina kirjoitti:
Pitäsis vaan kunnon käymisastia vesilukolla jaksaa hommata. Tai voihan sitä kait muovipullossakin tehä. En tiiä, kun olen yleensä ihan kaupasta nuo viinat ostanut.
Erittäin hintansa arvoinen sijoitus ja vaikkei tekisi kuin kaksi satsia elämänsä aikana, maksavat vehkeet itsensä takaisin. Ja kannattaa toki hankkia kunnon aktiivihiilivesilukko - löytyy lähimmästä viinitarvikeliikkeestä tai varmaan saattaa jossain sittareissakin olla. Ei tuu sitten hajut läpi.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
näisten lentöpällö
1536 viestiä
|
#10 kirjoitettu 22.12.2009 17:48
oon tehny pari kertaa ja aina on ollut vitun pahaa, mutta noussut päähän kuin joku saatana
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
BVR
20365 viestiä
|
#11 kirjoitettu 22.12.2009 18:25
Hyväksi ja toimivaksi havaittu vesi-perunakilju:
Vettä 20 litraa, 6 kiloa sokeria, pussi turbohiivaa, muutama raaka potaatti.
Vedet sankoon, sokerit sekoitetaan veteen hämmentäen, sekaan hiiva. Lopuksi raa'at perunat puoliksi ja mukaan sankoon. Sanko hieman raolleen, kun herkku alkaa käymään niin sanko kiinni ja vesilukko kiinni. Annetaan käydä pari vuorokautta ja vedetään naamariin sellaisenaan.
Toimii. Eikä edes kakata.
PS. Pari ekaa huikkaa/lasillista on melkoista irvistelyä, sitten alkaa maistumaan ja humala on taattu, sekä infernaalinen.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hapou
21350 viestiä
|
#12 kirjoitettu 22.12.2009 21:39
BVR kirjoitti:
Tarkoitatko siis tätä?
Jos koitat tota joskus ni kerro mimmosta tuli. Ei kauhee kalliiksaa tuu tuo kiljun tekemine.
Mu kaveri joskus teki jotain marjakiljua ja se maistu iha karmealta. Join sitä jonku 1,5 litraa. Ei menny maha sekasi muttei se mitenkää alkoholipitostakaa ollu vaikka muuta väittivät.
Si ammattikoulussa yks toine kaveri teki jotain appelsiinikiljua ja se maistu hyvälle ja pienehköt pörinät siittä sai vaikkei sitä paljoo juonukka.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
BVR
20365 viestiä
|
#13 kirjoitettu 22.12.2009 21:53
hapou kirjoitti:
Jos koitat tota joskus ni kerro mimmosta tuli. Ei kauhee kalliiksaa tuu tuo kiljun tekemine.
Voit odottaa analyysiä tuossa tammikuun puolessa välissä viim.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hapou
21350 viestiä
|
#14 kirjoitettu 22.12.2009 22:09
BVR kirjoitti:
hapou kirjoitti:
Jos koitat tota joskus ni kerro mimmosta tuli. Ei kauhee kalliiksaa tuu tuo kiljun tekemine.
Voit odottaa analyysiä tuossa tammikuun puolessa välissä viim.
jos raaskit pullottaa mullekki vähä?
olisin kiitolline.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
BVR
20365 viestiä
|
#15 kirjoitettu 22.12.2009 22:21
hapou kirjoitti:
jos raaskit pullottaa mullekki vähä?
olisin kiitolline.
Ai postiinko pistän Mehukatin?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
proyo
610 viestiä
|
#16 kirjoitettu 22.12.2009 22:22 Muok:22.12.2009 22:23
Tuli mieleen kerta kun yhden kaverin kanssa pentuina ajateltiin tehdä vähän vahvempaa kiljua siitä mitään tietämättä. Tehtiin ensin ihan normaali kiljua päärynämehu tiivisteestä ja ajateltiin että jos hivautetaan se kahvinkeittimen läpi prosentit nousee. No tulos oli törkeen paksua vihreetä mömmöä joka maistu vähän banaanin ja päärynän jälkeiselle yrjölle, eikä se tietenkään noussu hetulaan laisinkaan kun alkoholi oli kaikki höyrystynyt pois.
Kiljua on tullut tehtyä todella paljon joskus ja parhaat setit on saatu aikaiseksi turkinpippureilla. Muutama pussi turkkareitta perus vesikiljupohjan joukkoon tuomaan makua.. Oli muistaakseni oikeasti TODELLA hyvää, eikä vaan kiljuksi hyvää. En vaan voi olla varma kun siitä on jo yli 10 vuotta.
proyo muokkasi viestiä 22:22 22.12.2009
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
BVR
20365 viestiä
|
#17 kirjoitettu 22.12.2009 22:33
proyo kirjoitti:
Tuli mieleen kerta kun yhden kaverin kanssa pentuina ajateltiin tehdä vähän vahvempaa kiljua siitä mitään tietämättä. Tehtiin ensin ihan normaali kiljua päärynämehu tiivisteestä ja ajateltiin että jos hivautetaan se kahvinkeittimen läpi prosentit nousee. No tulos oli törkeen paksua vihreetä mömmöä joka maistu vähän banaanin ja päärynän jälkeiselle yrjölle, eikä se tietenkään noussu hetulaan laisinkaan kun alkoholi oli kaikki höyrystynyt pois.
Kun meillä oli bändikämppä tossa vuosituhannen alussa ja siel pidettiin joskus kiljukarkeloita ja pieniä "keikkoja", nii sinne tuli yks tuttu 14 vuotias muija sillon, sillä ei ollu juotavaakaa ja me ei kaljoja suostuttu antamaan, niin sanoin vitsillä sille että saavin pohjalla on viel varmaan litran verran kiljua ja pohjamudat. Se saatana meni ja joi, sekä lappo lusikalla sitä pohjamutaa. Voi kristus että missä kännissä se oli, ja kyllä sitä vähän oksettikin.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hapou
21350 viestiä
|
#18 kirjoitettu 22.12.2009 22:45
BVR kirjoitti:
hapou kirjoitti:
jos raaskit pullottaa mullekki vähä?
olisin kiitolline.
Ai postiinko pistän Mehukatin?
Nii!
Eiks olis iha hyvä idea?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
BVR
20365 viestiä
|
#19 kirjoitettu 22.12.2009 22:48
hapou kirjoitti:
Nii!
Eiks olis iha hyvä idea?
Periaatteessa. Saahan sitä viinaakin netistä tilattua, miksei sitten kiljua.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hapou
21350 viestiä
|
#20 kirjoitettu 22.12.2009 22:52 Muok:22.12.2009 22:55
BVR kirjoitti:
hapou kirjoitti:
Nii!
Eiks olis iha hyvä idea?
Periaatteessa. Saahan sitä viinaakin netistä tilattua, miksei sitten kiljua.
Nii. Coivistolle tässä taannoin sanoin et tilais http://www.viinikauppa... tuolta jotain et tietäis kui luotettava kauppa toi o. Näyttäis oleva aika halpaakin noi litran putelit.
hapou muokkasi viestiä 22:55 22.12.2009
toisaalta kuljetuskustannukset on varmaa jotain 40 euroo.
Ehkä enemmänki.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
BVR
20365 viestiä
|
#21 kirjoitettu 23.12.2009 01:00
Rääväsuu kirjoitti:
Kuka teidän bändiläisistä pääsi panemaan, vai panivatko kaikki?
Muistaakseni sen kaveri vei sen kotiin kiltisti.
Sillä kertaa...
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#22 kirjoitettu 23.12.2009 01:50 Muok:23.12.2009 01:52
Tämmöinen on ainakin hyvää, joskin hiukan työlästä.
Kuusenkerkkäolut:
Otetaan puhdas käymisastia.
Pari kiloa sokeria.
Kunnollista oluthiivaa.
Tuoppi-kotikaljauutetta.
Ja keväisestä kuusesta kerätään muutama litra vuosikasvaimia eli kerkkiä.
Keitetään kerkät pehmeiksi ja valutetaan siivilän kautta käymissankkoon.
Lämmitetään lisää vettä ja sekoitetaan käymisastiassa noin kaksi, kolme kiloa sokeria.
Lisätään kotikaljauute.
Ja parikymmentälitraa vettä.
Kun liemi on noin kädenlämpöistä tai vähän alle heitetään kuivahiiva päälle.
Annetaan käydä vesilukollisessa astiassa noin viikko.
Jos käyminen on jotakuinkin ohi, pullotetaan kruunukorkkipulloihin ja annetaan käydä pulloissa vielä viikon.
(Jos käyminen on pullotusvaiheessa hyvin huonoa ja tuote maistuu liian kuivalta voi jokaiseen pulloon lisätä lusikallisen sokeria, tai sama määrä suoraan käymisastiaan. Jälkimmäinen toimenpide vaan nostaa turhaa hiivaa astian pohjasta.)
Sitten putelit viileään paikkaan asettumaan.
Koko toimitus kestää noin kolme viikkoa.
Mutta maku palkitsee.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
BVR
20365 viestiä
|
#23 kirjoitettu 23.12.2009 07:32
har kirjoitti:
Kuusenkerkkäolut:
Kuulostaa hyvältä, tosi oon todella varauksellinen kotikutoisiin oluisiin. En ole kertaakaan tainnut maistaa hyvää kotona väsäiltyä olutta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Pohjois-Korea
10911 viestiä
|
#24 kirjoitettu 23.12.2009 11:50
Goatsemencommando kirjoitti:
En juo viiniä koskaan .
Kantsii. Miun tietääkseni useimmat viinit ovat hyöty-hinta-suhteessa useimmiten kaikkein halvimpia tuotteita alkossa. Maistuuhan se ihan vitun pahalle, mutta parin lasin jälkeen alkaa soljumaan alas mitä miellyttävimmällä tavalla.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Goatsemencommando
18200 viestiä
|
#25 kirjoitettu 23.12.2009 12:13
Hyppymiina kirjoitti:
Kantsii. Miun tietääkseni useimmat viinit ovat hyöty-hinta-suhteessa useimmiten kaikkein halvimpia tuotteita alkossa. Maistuuhan se ihan vitun pahalle, mutta parin lasin jälkeen alkaa soljumaan alas mitä miellyttävimmällä tavalla.
Joo mut kun hinta ei ole minulle este, niin voin hyvin juoda sellaisia juomia jotka eivät maistu homehtuneelta tiskirätiltä jonka päälle on kustu.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Pohjois-Korea
10911 viestiä
|
#26 kirjoitettu 23.12.2009 12:15
Goatsemencommando kirjoitti:
Hyppymiina kirjoitti:
Kantsii. Miun tietääkseni useimmat viinit ovat hyöty-hinta-suhteessa useimmiten kaikkein halvimpia tuotteita alkossa. Maistuuhan se ihan vitun pahalle, mutta parin lasin jälkeen alkaa soljumaan alas mitä miellyttävimmällä tavalla.
Joo mut kun hinta ei ole minulle este, niin voin hyvin juoda sellaisia juomia jotka eivät maistu homehtuneelta tiskirätiltä jonka päälle on kustu.
Mut ohan siin sorbus-pullon kanssa heilumisessa kuitenkin jotain asennettakin. Tolleen niinq ulkonaiset seikat huomioon ottaen.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Vessajono
7993 viestiä
|
#27 kirjoitettu 23.12.2009 18:06
Hyppymiina kirjoitti:
Mut ohan siin sorbus-pullon kanssa heilumisessa kuitenkin jotain asennettakin. Tolleen niinq ulkonaiset seikat huomioon ottaen.
Mut eihän Sorbus ees oo halvin. Halvimmasta päästä toki. Marabellossa taitaa olla paras hinta-laatusuhde. Hinta-laatusuhde tässä yhteydessä tarkoittaa toki mahdollisimman suurta alkoholimäärää mahdollisimman vähällä rahalla. Siinä on 21 volttia ja aikoinaan kun minä aloitin alkoholismiharjoitteluni, pullo maksoi 6.50€.
Mutta kun täyttää mehukattitonkan kiljulla ja heiluu sen kanssa, siinä sitä asennetta vasta onkin. Joitain vuosia sitten, nuorina poikina, mentiin reenikämpältä naapuripitäjän ringille ja kun menijöitä oli kuski mukaanlukien vissiin yheksän ja autona ihan tavan porrasperänen bemari niin minä sitten jouduin matkustamaan takakontissa. Se on elämäni hienoimpia hetkiä kun perille päästyä kaverit tuli avaamaan takaluukun ja nousin sieltä feenikslinnun lailla mehukattitonkkani kanssa ja otin miehekkään siivun kiljua.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
BVR
20365 viestiä
|
#28 kirjoitettu 23.12.2009 18:38
Vessajono kirjoitti:
Mutta kun täyttää mehukattitonkan kiljulla ja heiluu sen kanssa, siinä sitä asennetta vasta onkin. Joitain vuosia sitten, nuorina poikina, mentiin reenikämpältä naapuripitäjän ringille ja kun menijöitä oli kuski mukaanlukien vissiin yheksän ja autona ihan tavan porrasperänen bemari niin minä sitten jouduin matkustamaan takakontissa. Se on elämäni hienoimpia hetkiä kun perille päästyä kaverit tuli avaamaan takaluukun ja nousin sieltä feenikslinnun lailla mehukattitonkkani kanssa ja otin miehekkään siivun kiljua.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
MKDELTA
11907 viestiä
|
#29 kirjoitettu 23.12.2009 18:44
Gambiina on hyvää. Pitäis joskus kokeilla sorbusta.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
JM
18460 viestiä
|
#30 kirjoitettu 23.12.2009 20:31
MKDELTA kirjoitti:
Gambiina on hyvää. Pitäis joskus kokeilla sorbusta.
Sorbus on viiniä, gambina viinasekoitusta.
Mutta joo, keväällä tuli tehtyä sellasta sotkua 30 litraa mihin tuli 7kg sokeria, 7kg sitruunaa ja pussi maltaita.
Sitten ku se tuhottiin, todettiin että tuolla reseptillä saa paremman makuista kun jättää sitruunat ja maltaat pois.
Nii ja pikahiiva siinä tietty oli.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#31 kirjoitettu 23.12.2009 20:48
BVR kirjoitti:
har kirjoitti:
Kuusenkerkkäolut:
Kuulostaa hyvältä, tosi oon todella varauksellinen kotikutoisiin oluisiin. En ole kertaakaan tainnut maistaa hyvää kotona väsäiltyä olutta.
Joo, se ei ole hätäisen miehen hommaa. Pitää olla aikaa muutama viikko ja isot kylmätilat. Ensi kesän Juurimusiikeissa taas nautiskellaan kevään satoa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#32 kirjoitettu 23.12.2009 20:50 Muok:23.12.2009 20:50
JM kirjoitti:
MKDELTA kirjoitti:
Gambiina on hyvää. Pitäis joskus kokeilla sorbusta.
Sorbus on viiniä, gambina viinasekoitusta.
Mutta joo, keväällä tuli tehtyä sellasta sotkua 30 litraa mihin tuli 7kg sokeria, 7kg sitruunaa ja pussi maltaita.
Sitten ku se tuhottiin, todettiin että tuolla reseptillä saa paremman makuista kun jättää sitruunat ja maltaat pois.
Nii ja pikahiiva siinä tietty oli.
Kaverini teki kerran vesikiisseliä. Siihen tuli vettä, perunajauhoa ja vähän sokeria. Ei ollut hyvää.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#33 kirjoitettu 23.12.2009 20:53
Tuota appelsiinikiljua olen ollut valmistelemassa joskus. Hyvää on mutta kyllä mulla ainakin oli maha kuralla seuraavat päivät valmistumisesta. Joku väitti, että mehupurkkien pakastus ei olisi niin välttämätöntä?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
har
7706 viestiä
|
#34 kirjoitettu 23.12.2009 20:57
Oriveden opistossa opiskellessani vuonna -84 oli Alkon lakko. Ja kuvataidelinjan hipit keksivät Flashin:
Siihen tuli mahdollisimman paljon sokeria ja Liptonin ruusunmarjateetä, leivontahiivaa ja hirvensarvisuolaa.
Priimalaatu maksoi kymmenenmarkkaa litra ja sakkapulloja sai vitosella
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Pohjois-Korea
10911 viestiä
|
#35 kirjoitettu 24.12.2009 00:11
Vessajono kirjoitti:
Mut eihän Sorbus ees oo halvin. Halvimmasta päästä toki. Marabellossa taitaa olla paras hinta-laatusuhde. Hinta-laatusuhde tässä yhteydessä tarkoittaa toki mahdollisimman suurta alkoholimäärää mahdollisimman vähällä rahalla. Siinä on 21 volttia ja aikoinaan kun minä aloitin alkoholismiharjoitteluni, pullo maksoi 6.50€.
Eikös semmosen pienen 60 voltin viinapullon saa aika halvalla? Sit kun viel pummaa pari neljä kaljaa ja kiskoo koko paskan naamariinsa, niin aletaan olla ihan kunnollisella tasolla tällä viinapäällä. Sorbusta kokeilin kerran, mut oli aika pahaa kun olen enemmän olutihmisiä aina ollut. Lisäksi sain kahellakympillä vaan kaks pulloa.
Tuota appelsiini kiljua kokeilen heti kun pääsen takasin omalle kämpille. Katotaan mitä paskaa tuloo
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
JM
18460 viestiä
|
#36 kirjoitettu 24.12.2009 01:15
har kirjoitti:
Hyvää on mutta kyllä mulla ainakin oli maha kuralla seuraavat päivät valmistumisesta.
Johtuiko tuo mahan kuralle meno siis sen juoman valmistumisesta, vai menitkö juomaan sitä? Nimittäin olisi mielenkiintoinen ennakkotapaus, jos juoman valmistuminen on jo aiheuttanut mahan kurallemenoa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Vessajono
7993 viestiä
|
#37 kirjoitettu 24.12.2009 02:08
har kirjoitti:
Tuota appelsiinikiljua olen ollut valmistelemassa joskus. Hyvää on mutta kyllä mulla ainakin oli maha kuralla seuraavat päivät valmistumisesta. Joku väitti, että mehupurkkien pakastus ei olisi niin välttämätöntä?
Toi appelsiinikiljuhan on vähän tuommonen vasemmalla kädellä tehtävä pula-ajan herkku, itse pidän sitä melko epäluotettavana nimenomaan noiden sivuvaikutusten osalta. Itse en tosin ole pakkiani saanut sekaisin muuta kuin keskenkäyneellä, kyllä sekin päähän nousi mutta seuraavana päivänä vitutti oksentaa ja paskantaa yhtä aikaa housuihin ja housuille.
Perinteinen vesikilju on se kaikista luotettavin vaihtoehto, imo.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#38 kirjoitettu 29.12.2009 00:41
Vessajono kirjoitti:
Perinteinen vesikilju on se kaikista luotettavin vaihtoehto, imo.
Tätä tuli joskus hiilidioksidintarpeessa tehtyä...
Maistettiin lasilliset ja kaadettiin viemäriin.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
iskujuuri
4869 viestiä
|
#39 kirjoitettu 29.12.2009 02:29
Zitru kirjoitti:
Tätä tuli joskus hiilidioksidintarpeessa tehtyä...
Maistettiin lasilliset ja kaadettiin viemäriin.
Ettei vaan olisi Vesa-enon kiljureseptin mukaan tehty? Jos on, niin siinähän ohessa perkele varoitettiin siitä vaarallisesta alkoholi-huumeesta!
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Vessajono
7993 viestiä
|
#40 kirjoitettu 29.12.2009 02:53
Zitru kirjoitti:
Tätä tuli joskus hiilidioksidintarpeessa tehtyä...
Maistettiin lasilliset ja kaadettiin viemäriin.
No siis maustettuna toki, ei kai sitä nyt sellasenaan juo sikakaan. Mutta siis tarkotin vesikiljulla tässä yhteydessä juuri sitä että valmistetaan se ihan sellasella perinteisellä tavalla eikä lähetä kikkailemaan niiden mehujen jäädyttelemisien kanssa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|