Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja Onko leivän täytteiden järjestyksellä väliä?

Fakap
Fakap
Trancevastaava
4849 viestiä
Luottokäyttäjä

#1 kirjoitettu 21.02.2008 17:18

Välillä saan kavereilta kritiikkiä siitä, missä järjestyksessä ladon täytteitä leivälleni. Itse olen ollut tilanteessa täysin ymmälläni ja kysynyt heiltä, että eikö se nyt ole aivan sama miten ne laittaa. Yleensä heidän reaktio on ollut vielä hämmästyneempi, ihan kuin sille olisi olemassa jokin itsestäänselvä sääntö.

Joten tehdäänpä asiasta valaiseva gallup.

Onko sinulle merkitystä sillä, missä järjestyksessä täytteet ovat leipäsi päällä? Jos on, niin listaa käyttämäsi täytteet alimmasta ylimpään.

^ Vastaa Lainaa

Lemmiwinks
Lemmiwinks
1149 viestiä

#2 kirjoitettu 21.02.2008 17:21

1) Salaatti
2) Tomaatti
3) Kurkku
4) Juusto

Noin se on järkevää. Ei mitenkään muuten.

^ Vastaa Lainaa

Jasnajan Puukissa
Jasnajan Puukissa
5698 viestiä

#3 kirjoitettu 21.02.2008 17:26

Leipä
Leikkele
Juusto
Vihannes

^ Vastaa Lainaa

Disintegr8
Disintegr8
11309 viestiä

#4 kirjoitettu 21.02.2008 17:27

Jos puhutaan vaikka sellaisesta kevyestä välipalaleivästä niin näin se yleensä menee:

1. Leipä
2. Margariini/voi
3. Ketsuppi
4. Makkara
5. Metwursti
6. Juusto
7. Juusto
8. Punasipuli
9. Juusto
10. Leipä
11. Margariini/voi
12. Suolakurkku
13. Makkara
14. Metwursti
15. Majoneesi
16. Mahdollinen extramakkara, esim. jos aikaisemmin on käyttänyt HK: n sinistä niin nyt vaikka salamia
17. Juusto
18. Leipä

Sellaisissa pienemmissä leivissä yleensä laitan kyllä lihan juuston päälle eikä päinvastoin, edellämainitussa tapauksessa sitä käytetään päinvastoin siksi että se sitoo leivät kätevästi täytteisiin eikä kerrosleipä karkaa käsistä.

^ Vastaa Lainaa

KoBa
KoBa
3919 viestiä

#5 kirjoitettu 21.02.2008 17:27

vuorotellen "levyn" tekeviä aineita (kuten juusto ja salaatinlehdet) ja helposti tippuvia aineita (kuten oliivit ja jalapenot)

^ Vastaa Lainaa

HW
HW
ärsyttävä
7252 viestiä
Luottokäyttäjä

#6 kirjoitettu 21.02.2008 17:30

Vaikka aiheesta on keskusteltu jo aika monta kertaa vastaan näin (piti käydä lunttaamassa vanhasta ketjusta):

Leipä, sinappi, juusto, lihavalmiste, vihannesosasto.

^ Vastaa Lainaa

accent
accent
10939 viestiä

#7 kirjoitettu 21.02.2008 17:31

ei nyt sinänsä oo paljoa väliä, kunhan voi/margariini/vastaava on alimpana. Ja jos on juustoa niin jotenkin mää näkisin juuston toimivan parhaiten siinä heti levitteen päällä eikä missään muussa välissä. Muut voi olla sitten ihan miten vaan, tosin itse en tykkää leivästä jossa on useampaa kuin yhtä täytettä +margariini. Jos on ihan pakko laittaa useampaa niin sittenkin vain kahta. En tykkää eri ruokien sekoittelusta muutenkaan.

^ Vastaa Lainaa

Haava
Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#8 kirjoitettu 21.02.2008 17:31

Fakap kirjoitti:

Onko sinulle merkitystä sillä, missä järjestyksessä täytteet ovat leipäsi päällä?


ON!

Ylhäänltä alas:

Punainen paprika (lisätään vasta lämmityksen jälkeen)
Juusto (sulaneena)
Kinkku
Chilikastike
Margariini
Leipä

Tuosta voidaan sitten poistaa vapaasti mitätahansa aineksia. Kuitenkin sillä poikkeuksella, että jos kinkku lähtee, niin samalla lähtevät juusto ja paprikakin.

Haava lisäsi viestiä 17:32 21.02.2008

Kyllä tuota järjestystäå voi soveltaa, mutta a) margariini ja kastike ovat kätevimpiä pohjalla. Juusto taas pitää olla kinkun päällä lämmittäessä, sillä muuten kinkku kärsii siitä lämmityksestä. paprika taas on on helppo laittaa siihen päälle lämmityksne päätteeksi.

^ Vastaa Lainaa

Lemmiwinks
Lemmiwinks
1149 viestiä

#9 kirjoitettu 21.02.2008 17:32

eR3o kirjoitti:
Ja paskat. Seuraavaksi varmaan väität, että näkkileipä voidellaan siltä tasaiselta puolelta.

No kylläpähän. Ja enkä väitä. Ne jotka väittää on tyhmiä.

^ Vastaa Lainaa

Epoche
Epoche
5248 viestiä

#10 kirjoitettu 21.02.2008 17:36

1.Leipä
2.Sipaisu tahi ei, siis voiteluainetta ja tabascoa reilusti
3.Kalat, lihat, riistat, makkarat, liskot yms.
4.Sinapit, ketsupit, mausteet yms.
5.Hedelmät, juurekset, tatit, idut, mineraalit yms.
6.Juusto
7.Leipä

Juuston pitää aina olla ylimpänä, varsinkin jos lämmittää koko hirvityksen niin se on ainut oikea tapa..

^ Vastaa Lainaa

Rojola
Rojola
2394 viestiä

#11 kirjoitettu 21.02.2008 17:42

kaikki päällekkäin

Rojola muokkasi viestiä 17:43 21.02.2008


tai sit, kasvikset suuhun suoraan ja leivän päälle voi juusto lihatuote

^ Vastaa Lainaa

diary
diary

#12 kirjoitettu 21.02.2008 17:47

Paskat sillä on mitään merkitystä. Olen käytännöllisyyteen painottuva ihminen ja laitan päällimmäiseksi sellaisen, joka vähiten sotkee käsiä, mitä se nyt ikinä sattuukaan olemaan.

^ Vastaa Lainaa

Goatsemencommando
Goatsemencommando
18200 viestiä

#13 kirjoitettu 21.02.2008 19:26

1. Leipä
2. Normaali-/voimakassuolainen voimariini
3. Random leikkele
4. Juusto

^ Vastaa Lainaa

dbgirl
dbgirl
4818 viestiä

#14 kirjoitettu 21.02.2008 19:51

- voi
- juusto
- leikkele
- salaatti
- sit kaikki muut sälät kuten kurkku, tomaatti yms.

väärä sana

^ Vastaa Lainaa

Jules Varjola
Jules Varjola
2537 viestiä

#15 kirjoitettu 21.02.2008 20:24

Ensin on leipä, sitten levitteet mikäli tarves, sitten juusto. Juusto aina alimmaiseksi kiinteistä täytteistä. Loppu onkin sitten improvisoitavissa.

^ Vastaa Lainaa

Rojola
Rojola
2394 viestiä

#16 kirjoitettu 21.02.2008 20:26

litteet alle ja kokkareet päälle

pelkissä litteissä järjestyksessä tärkeää on se että vähiten sottaava litteä tulee päällimäiseksi, koska siitä usein pidetään kiinni. kannattaa huomioida että monet leikkeleet ovat rasvaisia ja öljysiä, niiden sijoittaminen alakerroksiin on vaarallista koska niiiden päälle sijoitettavat objektit luiskahtelevat helposti pois leivän päältä.

kokkareiden järjestys on universaalin fysikaalinen, vaikaimmista aloitetaan ja mennään ylöspäin kiikkerimpien kanssa.

puolinesteet? käytännöllinen ratkaisu on sekoittaa ne voikerrokseen. esteettinen ja makuelämyksellinen ratkaisu on yleensä jättää ne aivan päällimäiseksi, mutta se on epäkäytännöllistä, vaikeaa ja vaarallista, mutta palkitsee onnistuessaan.

muru-tyyppiset täytteet? esim kuivattu sipuli, tai ruohosipulisilppu, sekoitetaan voikerrokseen jottei varise pitkin pöytää ja rinnuksia.

erikoistapaukset: fetakuutiot, olisi hyvä tehdä sellainen leipä jossa feta voidan sijoittaa kahden litteän väliin, esim leikkele ja salaatti. fetaa voi myös murskata a pilkkoa jolloin sen käyttö on helpompaa. äskeinen pätee myös esim oliiveihin, tosin halkaistuna ja sienimäisen sisäpinnan omaavina saattavat viihtyä päällimäisenä jonkin litteän objektin päällä. tonnikala on hyvin muokkautuva aine, sen määrästä riippuen sen voi sijoittaa lähestulkoon mihin leivän osioon tahansa. yleensä varminta on tehdä leipä joka koostuu ainoastaan litteistä, ja päällimäisenä tonnnikala. maistuu myös parhaimmalta.

metvursti ansaitsee oman osionsa, ollessaan sitkeytensä takia harvinaisen hankala kaveri nyrkkisääntö on että KOKKAREET JA METVURSTI ei voi olla samalla leivällä! pyri sijoittamaan metvursti aina päällimäiseksi, näin voit sormilla pitää siitä kiinni kun haukkaat. metvursti toimii myös esim salaatin alla, salaattia on yleensä mukavampi painaa voimakkaasti kuin metvurstia.



hyvä voileipä on sääntökirja

^ Vastaa Lainaa

Henrik Olofsson
Henrik Olofsson
2003 viestiä

#17 kirjoitettu 21.02.2008 20:58

1. Ostetaan hyvää meetwurstia ja maistellaan siitä pari siivua.

2. Jätetään juustot kauppaan.

3. Leipä laitetaan meetwurstin alle ettei tule syötyä koko meetupötköä kuin suklaapatukkaa. Tämä ihan rahansäästön vuoksi.

4. Jos jotain vihneitä haluaa niin syödään ne erikseen. Kurkut ja porkkanat on herkullisia, mutta leivän päällä pilaavat sen meetun.

^ Vastaa Lainaa

Pastori
Pastori
Henkinen tuki
7422 viestiä
Luottokäyttäjä

#18 kirjoitettu 21.02.2008 22:26

Onon.

1. Leipä
2. voita
3. juustoa
4. leikettä
5. tomaattia
6. kurkkua

Toki tuolta jotain voi pois jättää (3-5), mutta järjestys on AINA tuo.

^ Vastaa Lainaa

Maaku
Maaku
715 viestiä

#19 kirjoitettu 22.02.2008 13:37

Minun poikaystäväni jaksaa aina huomauttaa siitä, ettei kurkkuja muka saisi laittaa juuston alle.Tai mitään muutakaan.Minusta taas on kätevää laittaa kurkut juuston alle, näin ne pienemmällä todennäköisyydellä tippuvat leivältä tai leviävät mihinkään, kun se juusto pitää niitä paikallaan.

Minusta sillä ei ole mitään väliä missä järjestyksessä leivän täytteet on, kunhan voi on alimpana.

^ Vastaa Lainaa

Sombercoil
Sombercoil
3371 viestiä

#20 kirjoitettu 22.02.2008 13:45

Haava kirjoitti:
Ylhäänltä alas:

Punainen paprika (lisätään vasta lämmityksen jälkeen)
Juusto (sulaneena)
Kinkku
Chilikastike
Margariini
Leipä

HP-Chilikastiketta tulee itsekin lotrattua usein leipään, mitään levitettä en useimmiten käytäkkään.

Leivänpäälle lätkäsen juuston, joskus harvoin käytän jotain valkosipulilevitetsydeemiä, mutta todella harvoin. Muut levitteet ovat pannassa. Tämän jälkeenhän leipä huutaa jotain leikkelettä, makkaraa, tai lihavalmistetta yleensäkin päällensä. Sen jälkeen on yhdentekevää. En ole nirso tässäkään asiassa.

^ Vastaa Lainaa

Tusina Immonen
Tusina Immonen
10508 viestiä

#21 kirjoitettu 22.02.2008 17:58

Todellakin on väliä.


Se menee näin:

Alimmaiseksi tietenkin levite.
Sen päälle tulee lihavalmiste, mikäli sellaista tulee.
Sen päälle kasataan mahdollinen salaatti.
Tämän ylle juustoa.
Sitten ihan päälimmäiseksi pistetään kurkut ja/tai tomaatit jos sellaisia on tarjolla.

Jos haluan herkutella, jätän lihat pois ja pistän levitteen, tomaatin ja sitten juuston ja tungen virityksen uuniin ja odottelen kunnes juusto on sulanut. Nam.

After-Ego muokkasi viestiä 17:58 22.02.2008

Ja jottette nyt leimaisi minuakin anaaliseksi, (ihihi mä sanoin anaaliseksi) nämä listaamani järjestykset ovat, kuten Improsellakin, käytännön syistä käyttöön otettuja ja hyväksi havaittuja.

Lihavalmisteet on yleensä jossain määrin rasvaisia joten niiden päällä pitää olla se juusto (emmental 17% ei rasvaa käsiä ). Kurkku ja tomaatti on päällä koska ne luiskahtaisivat sieltä altakin pois aina, ja minä tykkään syödä leivän niin kuin se on rakennettu alunperin. Salaatti juuston alle koska salaatit tuppaa rönsyilemään ilman kurinpidollisia toimenpiteitä.

Tuossa uunileivässä taas se tomaatti leviäisi ympäriinsä kuumetessaan sen juuston päällä, mutta juuston ollessa siinä kattona se muodostaa ikään kuin kotelon sille vallattomalle tomaatille.

^ Vastaa Lainaa

Lemmiwinks
Lemmiwinks
1149 viestiä

#22 kirjoitettu 22.02.2008 18:30

Progenius kirjoitti:
Voi hyvä luoja sun kans. Mene nyt hyvä tyttö hoitoon.

Siis miten sinäkään et tajua mitään? Noin se vaan menee ja sinä olet väärässä.
Ja minä meen hoitoon ensi viikolla, mutta en leivän takia.

^ Vastaa Lainaa

Kevlmess
Kevlmess
Awesome? [Y/N]
790 viestiä
Ylläpitäjä

#23 kirjoitettu 22.02.2008 18:39

Pinnalta pohjalle:

- Juusto
- Mikä tahansa mikä ei ole voi, juusto tahi makkara/kinkku/muu lihatuote
- makkara/kinkku/muu lihatuote
- voi
- leipæ

Juusto on oikeastaan poikkeuksetta voileivän täytteistä miellyttävin koskea. Se ei ole märkä, yleensä järin rasvainen eikä taipuvainen luiskahtamaan väärään paikkaan (=ei leipä). Lihajalosteen sijaa onkin hankalampi perustella muuten kuin sillä, että se on (voin ohella) viimeinen asia johon tahdon näppini tahrata.

muox

Juuston päällimmäisyyden puolesta puhuu tietenkin myös se, että leivän ollessa lämmitettävää mallia sulanut juusto niputtaa täytteet paremmin leipään kiinni.

^ Vastaa Lainaa

Night Child
Night Child
1796 viestiä

#24 kirjoitettu 22.02.2008 20:09

Päällimmäiseksi ehdottomasti kurkkua (jos sattuu olemaan).
Sen jälkeen juusto ja sen alle mahdollinen leikkelemakkara.
Makkaran alle salaatti ja salaatin ja leivän väliin margariini.

On väliä, kurkkua ei voi laittaa minkään näistä alle vaan ehdottomasti päällimäiseksi. Ja juusto mielellään ennen makkaraa. Ja salaatti heti margariinin päälle.

^ Vastaa Lainaa

Maucca
Maucca
511 viestiä

#25 kirjoitettu 22.02.2008 22:46

"On olemassa vain yksi ja VAIN yksi oikeaoppinen tapa pitää juustoa juustovoileivällä. Juuston on ehdottomasti oltava PÄÄLLÄ.
Valitettavan moni tässä maassa ei ole edes tajunnut, että juuston paikalla on jotain väliä. Ja sitten vielä ihmetellään, miksi maassa on taloudellinen alamäki ja henkinen apatia.
Juusto on pitävän turvallinen tartuntamateriaali leivän päällä. Näppien rötjääntymistä ei tarvitse pelätä. Siksi muistakaa:
juusto AINA päälle, silloin et joudu pulaan".

Tässä oli lainaus Pahkasika lehdestä vuodelta yksi tai kaksi. Itse olen elänyt tämä elämänohjeen mukaisesti, eikä ole tarvinnut katua.

^ Vastaa Lainaa

MKDELTA
MKDELTA
11907 viestiä

#26 kirjoitettu 23.02.2008 00:05

tota vitus ssa on

^ Vastaa Lainaa

Barbara Stewart-Baxter
Barbara Stewart-Baxter
2490 viestiä

#27 kirjoitettu 23.02.2008 00:10

Haava kirjoitti:


Ylhäänltä alas:

Punainen paprika (lisätään vasta lämmityksen jälkeen)
Juusto (sulaneena)
Kinkku
Chilikastike
Margariini
Leipä




Kuulostaa hyvältä, pitää kokeilla.

Jepu muokkasi viestiä 00:11 23.02.2008

Musta on myös jännää seurata kuinka moni luetteloi ylhäältä alkaen ja kuinka moni alhaalta alkaen.

Mulle se on melko sama - tosin järjestys vaikuttaa makuun. Hesen kerroshampparikin maistuu ylösalaisin erilaiselta kuin oikein päin syötynä.

^ Vastaa Lainaa

Sombercoil
Sombercoil
3371 viestiä

#28 kirjoitettu 23.02.2008 00:16

Jepu kirjoitti:
Musta on myös jännää seurata kuinka moni luetteloi ylhäältä alkaen ja kuinka moni alhaalta alkaen.

Oikeastiko?

^ Vastaa Lainaa

hapou
hapou
21350 viestiä

#29 kirjoitettu 23.02.2008 00:57

mulle se on iha sama ketä mitäki tekee.
Mää kuitenki pistän aina
1.voi
2.juusto
3.leikemakkara
4.kurkku

hapou muokkasi viestiä 00:57 23.02.2008
nii ja joskus saatan käyttää meksikolaisia salsoja tuon voin sijasta. Tomaattimurskeet yms. ajaa samaa asiaa.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu