Kirjoittaja
|
Onko leivän täytteiden järjestyksellä väliä?
|
Fakap
Trancevastaava 4849 viestiä Luottokäyttäjä
|
#1 kirjoitettu 21.02.2008 17:18
Välillä saan kavereilta kritiikkiä siitä, missä järjestyksessä ladon täytteitä leivälleni. Itse olen ollut tilanteessa täysin ymmälläni ja kysynyt heiltä, että eikö se nyt ole aivan sama miten ne laittaa. Yleensä heidän reaktio on ollut vielä hämmästyneempi, ihan kuin sille olisi olemassa jokin itsestäänselvä sääntö.
Joten tehdäänpä asiasta valaiseva gallup.
Onko sinulle merkitystä sillä, missä järjestyksessä täytteet ovat leipäsi päällä? Jos on, niin listaa käyttämäsi täytteet alimmasta ylimpään.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Lemmiwinks
1149 viestiä
|
#2 kirjoitettu 21.02.2008 17:21
1) Salaatti
2) Tomaatti
3) Kurkku
4) Juusto
Noin se on järkevää. Ei mitenkään muuten.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Jasnajan Puukissa
5698 viestiä
|
#3 kirjoitettu 21.02.2008 17:26
Leipä
Leikkele
Juusto
Vihannes
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Disintegr8
11309 viestiä
|
#4 kirjoitettu 21.02.2008 17:27
Jos puhutaan vaikka sellaisesta kevyestä välipalaleivästä niin näin se yleensä menee:
1. Leipä
2. Margariini/voi
3. Ketsuppi
4. Makkara
5. Metwursti
6. Juusto
7. Juusto
8. Punasipuli
9. Juusto
10. Leipä
11. Margariini/voi
12. Suolakurkku
13. Makkara
14. Metwursti
15. Majoneesi
16. Mahdollinen extramakkara, esim. jos aikaisemmin on käyttänyt HK: n sinistä niin nyt vaikka salamia
17. Juusto
18. Leipä
Sellaisissa pienemmissä leivissä yleensä laitan kyllä lihan juuston päälle eikä päinvastoin, edellämainitussa tapauksessa sitä käytetään päinvastoin siksi että se sitoo leivät kätevästi täytteisiin eikä kerrosleipä karkaa käsistä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
KoBa
3919 viestiä
|
#5 kirjoitettu 21.02.2008 17:27
vuorotellen "levyn" tekeviä aineita (kuten juusto ja salaatinlehdet) ja helposti tippuvia aineita (kuten oliivit ja jalapenot)
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
HW
ärsyttävä 7252 viestiä Luottokäyttäjä
|
#6 kirjoitettu 21.02.2008 17:30
Vaikka aiheesta on keskusteltu jo aika monta kertaa vastaan näin (piti käydä lunttaamassa vanhasta ketjusta):
Leipä, sinappi, juusto, lihavalmiste, vihannesosasto.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
accent
10939 viestiä
|
#7 kirjoitettu 21.02.2008 17:31
ei nyt sinänsä oo paljoa väliä, kunhan voi/margariini/vastaava on alimpana. Ja jos on juustoa niin jotenkin mää näkisin juuston toimivan parhaiten siinä heti levitteen päällä eikä missään muussa välissä. Muut voi olla sitten ihan miten vaan, tosin itse en tykkää leivästä jossa on useampaa kuin yhtä täytettä +margariini. Jos on ihan pakko laittaa useampaa niin sittenkin vain kahta. En tykkää eri ruokien sekoittelusta muutenkaan.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Haava
Jumalan nyrkki 43152 viestiä Ylläpitäjä
|
#8 kirjoitettu 21.02.2008 17:31
Fakap kirjoitti:
Onko sinulle merkitystä sillä, missä järjestyksessä täytteet ovat leipäsi päällä?
ON!
Ylhäänltä alas:
Punainen paprika (lisätään vasta lämmityksen jälkeen)
Juusto (sulaneena)
Kinkku
Chilikastike
Margariini
Leipä
Tuosta voidaan sitten poistaa vapaasti mitätahansa aineksia. Kuitenkin sillä poikkeuksella, että jos kinkku lähtee, niin samalla lähtevät juusto ja paprikakin.
Haava lisäsi viestiä 17:32 21.02.2008
Kyllä tuota järjestystäå voi soveltaa, mutta a) margariini ja kastike ovat kätevimpiä pohjalla. Juusto taas pitää olla kinkun päällä lämmittäessä, sillä muuten kinkku kärsii siitä lämmityksestä. paprika taas on on helppo laittaa siihen päälle lämmityksne päätteeksi.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Lemmiwinks
1149 viestiä
|
#9 kirjoitettu 21.02.2008 17:32
eR3o kirjoitti:
Ja paskat. Seuraavaksi varmaan väität, että näkkileipä voidellaan siltä tasaiselta puolelta.
No kylläpähän. Ja enkä väitä. Ne jotka väittää on tyhmiä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Epoche
5248 viestiä
|
#10 kirjoitettu 21.02.2008 17:36
1.Leipä
2.Sipaisu tahi ei, siis voiteluainetta ja tabascoa reilusti
3.Kalat, lihat, riistat, makkarat, liskot yms.
4.Sinapit, ketsupit, mausteet yms.
5.Hedelmät, juurekset, tatit, idut, mineraalit yms.
6.Juusto
7.Leipä
Juuston pitää aina olla ylimpänä, varsinkin jos lämmittää koko hirvityksen niin se on ainut oikea tapa..
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Rojola
2394 viestiä
|
#11 kirjoitettu 21.02.2008 17:42
kaikki päällekkäin
Rojola muokkasi viestiä 17:43 21.02.2008
tai sit, kasvikset suuhun suoraan ja leivän päälle voi juusto lihatuote
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
diary
|
#12 kirjoitettu 21.02.2008 17:47
Paskat sillä on mitään merkitystä. Olen käytännöllisyyteen painottuva ihminen ja laitan päällimmäiseksi sellaisen, joka vähiten sotkee käsiä, mitä se nyt ikinä sattuukaan olemaan.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Goatsemencommando
18200 viestiä
|
#13 kirjoitettu 21.02.2008 19:26
1. Leipä
2. Normaali-/voimakassuolainen voimariini
3. Random leikkele
4. Juusto
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
dbgirl
4818 viestiä
|
#14 kirjoitettu 21.02.2008 19:51
- voi
- juusto
- leikkele
- salaatti
- sit kaikki muut sälät kuten kurkku, tomaatti yms.
väärä sana
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Jules Varjola
2537 viestiä
|
#15 kirjoitettu 21.02.2008 20:24
Ensin on leipä, sitten levitteet mikäli tarves, sitten juusto. Juusto aina alimmaiseksi kiinteistä täytteistä. Loppu onkin sitten improvisoitavissa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Rojola
2394 viestiä
|
#16 kirjoitettu 21.02.2008 20:26
litteet alle ja kokkareet päälle
pelkissä litteissä järjestyksessä tärkeää on se että vähiten sottaava litteä tulee päällimäiseksi, koska siitä usein pidetään kiinni. kannattaa huomioida että monet leikkeleet ovat rasvaisia ja öljysiä, niiden sijoittaminen alakerroksiin on vaarallista koska niiiden päälle sijoitettavat objektit luiskahtelevat helposti pois leivän päältä.
kokkareiden järjestys on universaalin fysikaalinen, vaikaimmista aloitetaan ja mennään ylöspäin kiikkerimpien kanssa.
puolinesteet? käytännöllinen ratkaisu on sekoittaa ne voikerrokseen. esteettinen ja makuelämyksellinen ratkaisu on yleensä jättää ne aivan päällimäiseksi, mutta se on epäkäytännöllistä, vaikeaa ja vaarallista, mutta palkitsee onnistuessaan.
muru-tyyppiset täytteet? esim kuivattu sipuli, tai ruohosipulisilppu, sekoitetaan voikerrokseen jottei varise pitkin pöytää ja rinnuksia.
erikoistapaukset: fetakuutiot, olisi hyvä tehdä sellainen leipä jossa feta voidan sijoittaa kahden litteän väliin, esim leikkele ja salaatti. fetaa voi myös murskata a pilkkoa jolloin sen käyttö on helpompaa. äskeinen pätee myös esim oliiveihin, tosin halkaistuna ja sienimäisen sisäpinnan omaavina saattavat viihtyä päällimäisenä jonkin litteän objektin päällä. tonnikala on hyvin muokkautuva aine, sen määrästä riippuen sen voi sijoittaa lähestulkoon mihin leivän osioon tahansa. yleensä varminta on tehdä leipä joka koostuu ainoastaan litteistä, ja päällimäisenä tonnnikala. maistuu myös parhaimmalta.
metvursti ansaitsee oman osionsa, ollessaan sitkeytensä takia harvinaisen hankala kaveri nyrkkisääntö on että KOKKAREET JA METVURSTI ei voi olla samalla leivällä! pyri sijoittamaan metvursti aina päällimäiseksi, näin voit sormilla pitää siitä kiinni kun haukkaat. metvursti toimii myös esim salaatin alla, salaattia on yleensä mukavampi painaa voimakkaasti kuin metvurstia.
hyvä voileipä on sääntökirja
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Henrik Olofsson
2003 viestiä
|
#17 kirjoitettu 21.02.2008 20:58
1. Ostetaan hyvää meetwurstia ja maistellaan siitä pari siivua.
2. Jätetään juustot kauppaan.
3. Leipä laitetaan meetwurstin alle ettei tule syötyä koko meetupötköä kuin suklaapatukkaa. Tämä ihan rahansäästön vuoksi.
4. Jos jotain vihneitä haluaa niin syödään ne erikseen. Kurkut ja porkkanat on herkullisia, mutta leivän päällä pilaavat sen meetun.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Pastori
Henkinen tuki 7422 viestiä Luottokäyttäjä
|
#18 kirjoitettu 21.02.2008 22:26
Onon.
1. Leipä
2. voita
3. juustoa
4. leikettä
5. tomaattia
6. kurkkua
Toki tuolta jotain voi pois jättää (3-5), mutta järjestys on AINA tuo.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Maaku
715 viestiä
|
#19 kirjoitettu 22.02.2008 13:37
Minun poikaystäväni jaksaa aina huomauttaa siitä, ettei kurkkuja muka saisi laittaa juuston alle.Tai mitään muutakaan.Minusta taas on kätevää laittaa kurkut juuston alle, näin ne pienemmällä todennäköisyydellä tippuvat leivältä tai leviävät mihinkään, kun se juusto pitää niitä paikallaan.
Minusta sillä ei ole mitään väliä missä järjestyksessä leivän täytteet on, kunhan voi on alimpana.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Sombercoil
3371 viestiä
|
#20 kirjoitettu 22.02.2008 13:45
Haava kirjoitti:
Ylhäänltä alas:
Punainen paprika (lisätään vasta lämmityksen jälkeen)
Juusto (sulaneena)
Kinkku
Chilikastike
Margariini
Leipä
HP-Chilikastiketta tulee itsekin lotrattua usein leipään, mitään levitettä en useimmiten käytäkkään.
Leivänpäälle lätkäsen juuston, joskus harvoin käytän jotain valkosipulilevitetsydeemiä, mutta todella harvoin. Muut levitteet ovat pannassa. Tämän jälkeenhän leipä huutaa jotain leikkelettä, makkaraa, tai lihavalmistetta yleensäkin päällensä. Sen jälkeen on yhdentekevää. En ole nirso tässäkään asiassa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Tusina Immonen
10508 viestiä
|
#21 kirjoitettu 22.02.2008 17:58
Todellakin on väliä.
Se menee näin:
Alimmaiseksi tietenkin levite.
Sen päälle tulee lihavalmiste, mikäli sellaista tulee.
Sen päälle kasataan mahdollinen salaatti.
Tämän ylle juustoa.
Sitten ihan päälimmäiseksi pistetään kurkut ja/tai tomaatit jos sellaisia on tarjolla.
Jos haluan herkutella, jätän lihat pois ja pistän levitteen, tomaatin ja sitten juuston ja tungen virityksen uuniin ja odottelen kunnes juusto on sulanut. Nam.
After-Ego muokkasi viestiä 17:58 22.02.2008
Ja jottette nyt leimaisi minuakin anaaliseksi, (ihihi mä sanoin anaaliseksi) nämä listaamani järjestykset ovat, kuten Improsellakin, käytännön syistä käyttöön otettuja ja hyväksi havaittuja.
Lihavalmisteet on yleensä jossain määrin rasvaisia joten niiden päällä pitää olla se juusto (emmental 17% ei rasvaa käsiä ). Kurkku ja tomaatti on päällä koska ne luiskahtaisivat sieltä altakin pois aina, ja minä tykkään syödä leivän niin kuin se on rakennettu alunperin. Salaatti juuston alle koska salaatit tuppaa rönsyilemään ilman kurinpidollisia toimenpiteitä.
Tuossa uunileivässä taas se tomaatti leviäisi ympäriinsä kuumetessaan sen juuston päällä, mutta juuston ollessa siinä kattona se muodostaa ikään kuin kotelon sille vallattomalle tomaatille.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Lemmiwinks
1149 viestiä
|
#22 kirjoitettu 22.02.2008 18:30
Progenius kirjoitti:
Voi hyvä luoja sun kans. Mene nyt hyvä tyttö hoitoon.
Siis miten sinäkään et tajua mitään? Noin se vaan menee ja sinä olet väärässä.
Ja minä meen hoitoon ensi viikolla, mutta en leivän takia.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|
Kevlmess
Awesome? [Y/N] 790 viestiä Ylläpitäjä
|
#23 kirjoitettu 22.02.2008 18:39
Pinnalta pohjalle:
- Juusto
- Mikä tahansa mikä ei ole voi, juusto tahi makkara/kinkku/muu lihatuote
- makkara/kinkku/muu lihatuote
- voi
- leipæ
Juusto on oikeastaan poikkeuksetta voileivän täytteistä miellyttävin koskea. Se ei ole märkä, yleensä järin rasvainen eikä taipuvainen luiskahtamaan väärään paikkaan (=ei leipä). Lihajalosteen sijaa onkin hankalampi perustella muuten kuin sillä, että se on (voin ohella) viimeinen asia johon tahdon näppini tahrata.
muox
Juuston päällimmäisyyden puolesta puhuu tietenkin myös se, että leivän ollessa lämmitettävää mallia sulanut juusto niputtaa täytteet paremmin leipään kiinni.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Night Child
1796 viestiä
|
#24 kirjoitettu 22.02.2008 20:09
Päällimmäiseksi ehdottomasti kurkkua (jos sattuu olemaan).
Sen jälkeen juusto ja sen alle mahdollinen leikkelemakkara.
Makkaran alle salaatti ja salaatin ja leivän väliin margariini.
On väliä, kurkkua ei voi laittaa minkään näistä alle vaan ehdottomasti päällimäiseksi. Ja juusto mielellään ennen makkaraa. Ja salaatti heti margariinin päälle.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Maucca
511 viestiä
|
#25 kirjoitettu 22.02.2008 22:46
"On olemassa vain yksi ja VAIN yksi oikeaoppinen tapa pitää juustoa juustovoileivällä. Juuston on ehdottomasti oltava PÄÄLLÄ.
Valitettavan moni tässä maassa ei ole edes tajunnut, että juuston paikalla on jotain väliä. Ja sitten vielä ihmetellään, miksi maassa on taloudellinen alamäki ja henkinen apatia.
Juusto on pitävän turvallinen tartuntamateriaali leivän päällä. Näppien rötjääntymistä ei tarvitse pelätä. Siksi muistakaa:
juusto AINA päälle, silloin et joudu pulaan".
Tässä oli lainaus Pahkasika lehdestä vuodelta yksi tai kaksi. Itse olen elänyt tämä elämänohjeen mukaisesti, eikä ole tarvinnut katua.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
MKDELTA
11907 viestiä
|
#26 kirjoitettu 23.02.2008 00:05
tota vitus ssa on
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Barbara Stewart-Baxter
2490 viestiä
|
#27 kirjoitettu 23.02.2008 00:10
Haava kirjoitti:
Ylhäänltä alas:
Punainen paprika (lisätään vasta lämmityksen jälkeen)
Juusto (sulaneena)
Kinkku
Chilikastike
Margariini
Leipä
Kuulostaa hyvältä, pitää kokeilla.
Jepu muokkasi viestiä 00:11 23.02.2008
Musta on myös jännää seurata kuinka moni luetteloi ylhäältä alkaen ja kuinka moni alhaalta alkaen.
Mulle se on melko sama - tosin järjestys vaikuttaa makuun. Hesen kerroshampparikin maistuu ylösalaisin erilaiselta kuin oikein päin syötynä.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
Sombercoil
3371 viestiä
|
#28 kirjoitettu 23.02.2008 00:16
Jepu kirjoitti:
Musta on myös jännää seurata kuinka moni luetteloi ylhäältä alkaen ja kuinka moni alhaalta alkaen.
Oikeastiko?
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
hapou
21350 viestiä
|
#29 kirjoitettu 23.02.2008 00:57
mulle se on iha sama ketä mitäki tekee.
Mää kuitenki pistän aina
1.voi
2.juusto
3.leikemakkara
4.kurkku
hapou muokkasi viestiä 00:57 23.02.2008
nii ja joskus saatan käyttää meksikolaisia salsoja tuon voin sijasta. Tomaattimurskeet yms. ajaa samaa asiaa.
|
^ |
Vastaa
Lainaa
|
|